CSMS Iași a cucerit sâmbătă titlul de campioană națională la futsal, titlu rezervat juniorilor sub 19 ani! Echipa pregătită de Florin Nichifor s-a impus în finala campionatului în fața formației FK Odorheiu Secuiesc cu scorul de 5-2!

Final Four-ul campionatului rezervat echipelor sub 19 ani a fost găzduit de Sala Liceului cu Profil Sportiv din Iaşi și a adunat la start cele mai bune echipe din țară: CSMS Iași, ACS Sănătatea Dărăbani, FK Odorheiu Secuiesc și ACS Pro-Tineret Sighișoara.

Vineri s-au disputat semifinalele:

Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Sănătatea Darabani 8-6 (5-3).
CSMS Iaşi – Pro-Tineret Sighişoara 11-3 (5-0)

Astfel, sâmbătă, în finala mică s-au întâlnit învinsele din semifinale, Pro-Tineret Sighişoara și Sănătatea Dărăbani. Sighișoara a învins cu 12-4 (7-3).

Finala mare a opus echipele CSMS Iaşi și Futsal Klub Odorheiu Secuiesc. Gazdele Final Four-ului, CSMS Iași, s-au impus cu 5-2 (2-1).

"A fost greu, dar cu atât mai frumos. Pentru orice antrenor astfel de momente sunt unice. Victoria a venit după un an de muncă. O muncă la care au participat team-managerul Ionel Popa, delegatul echipei Ștefan Tudorache, băieții, toată lumea! Am înființat echipa anul trecut și principalul obiectiv a fost acela de a alimenta echipa mare cu jucători. Rezultatele ne-au dat speranțe la cucerirea titlului și, iată, am reușit. Băieții au fost extraordinari. Cei mai mulți au venit de la fotbalul mare și au învățat futsalul pe parcurs. A început să le placă, au muncit, iar acum sunt campioni”, a declarat Florin Nichifor, antrenorul campionilor de la CSMS Iași.

Toate delegațiile prezente la Final Four-ul de la Iași au lăudat eforturile gazdelor. "A fost un turneu reușit. Condițiile au fost foarte bune. Noi suntem la primul an și vrem să mergem mai departe. Vrem să înființăm o echipă de seniori cu care să jucăm în Liga a II-a”, a spus Dan Dumitru Dănilă, antrenorul revelației Sănătatea Dărăbani.

"Un turneu foarte bine organizat. Sincer, noi ne-am propus să câștigăm, dar nu am reușit. Am luat prea ușor meciul din semifinale, când am pierdut. A fost vorba și de oboseală și de faptul că am avut doi oameni de bază lipsă. Nivelul competiției a fost foarte bun, ceea ce e îmbucurător. Una peste alta, suntem mulțumiți”, a declarat Sebastian Hajdu, președintele de la Pro-Tineret Sighișoara.

"Final Four-ul a fost foarte bine organizat, publicul din Iași a fost sportiv. O competiție reușită. În finală s-au întâlnit două echipe de aceeași valoare. Așa a fost însă să fie, să învingă CSMS Iași. În finală am resimțit oboseala din ziua precedentă”, a spus Szőcs László, antrenorul vicecampioanei FK Odoreheiu Secuiesc.