Foto: Facebook United Galați

Liga I la futsal programează marți, 10 martie, de la ora 17:30, un nou episod al derby-ului CS United Galați – Imperial WET Miercurea Ciuc!

Confruntarea, care va fi găzduită de Sala Sporturilor „Dunărea” din Galați și va fi în direct la pe Facebook Futsal Romania și pe YouTube Futsal Romania, contează pentru etapa a II-a a play-off-ului Ligii I la futsal.

Cele două mari rivale se află pe primele două locuri ale clasamentului și au șanse mari să reediteze finala din sezonul trecut.

CS United Galați vine după un succes în deplasare, 6-3 cu Futsal Club Dunărea Călărași, victorie de moral pentru echipa pregătită de Florin Ignat. Campioana Imperial WET Miercurea Ciuc a trecut în prima etapă, pe teren propriu, de Informatica Timișoara, scor 8-0. United și Imperial WET s-au întâlnit de trei ori în actuala stagiune, de două ori în Liga I și o dată în Cupa României. Ciucanii conduc cu 2-1, un succes, cel din Cupa României, fiind înregistrat chiar la Galați.

„Ne așteaptă un meci infernal, nu e niciun secret. Cu toate acestea, trebuie să tratăm partida cu Imperial WET ca pe oricare alta din play-off, pentru că în semifinale se va decide totul. Pe mine mă preocupă altceva, și sunt foarte sincer când spun asta. Vrem să știm dacă partida se va disputa cu spectatori. Ar fi trist să jucăm cu sala goală. Până la urmă pentru spectatori jucăm. Aceasta e esența sportului”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al vicecampioanei CS United Galați. Fostul mare internațional e incert pentru meciul de marți din pricina unei accidentări. Ignat nu e singurul cu probleme la Unite. Incerți sunt alți doi oameni de bază, Dinicuță și Burdujel.

Campionii de la Imperial WET Miercurea Ciuc se întorc la Galați după două săptămâni. La ultima vizită pe malul Dunării, trupa lui Cosmin Gherman s-a impus cu 2-1, într-o partidă contând pentru sferturile de finală ale Cupei României. Ciucanii nu pot uita însă că singurul eșec din acest sezon a fost contabilizat la Galați, în noiembrie, în etapa a X-a a Ligii I. United s-a impus atunci cu 3-1.

„Mergem la Galați să câștigăm! Un succes marți ne-ar apropia și mai mult de finala Ligii I. Procentual?! În proporție de 80 la sută! Suntem foarte bine pregătiți, foarte motivați. Eu unul mă simt excelent. Știm că nu va fi ușor la Galați, dar avem mai multă experiență și mai multă calitate decât adversarii noștri și cred că aceste aspecte, experiență și calitate, vor face diferența. Ar fi trist să jucăm fără spectatori. Nu am jucat până acum niciodată. Nici nu vreau să îmi închipui cum poate fi. Probabil, ca un antrenament. Făcând haz de necaz, un meci fără spectatori la Galați ne-ar avantaja, pentru că nu ar mai exista presiunea publicului! United – Imperial va fi un spectacol”, a spus Florin Matei, jucătorul echipei Imperial WET Miercurea Ciuc, considerat cel mai valoros produs din istoria futsalului românesc.

Victorie pentru Dunărea

În prima partidă a etapei a II-a a play-off-ului Ligii I la futsal, disputată sâmbătă, Futsal Club Dunărea Călărași s-a impus la Timișoara, 4-2 cu Informatica.

Informatica – Dunărea 2-4 (0-2)
Au marcat: Nemițanu, Milovac / Plugaru, Aramă, Șotârcă, Toniță
Arbitri: Mihai Alexandru Kiuță (Brașov), Attila Balint (Odorheiu Secuiesc) / Peter Joszef (Sfântu Gheorghe)
Observator: Ion Săvulea (Târgu Jiu)

Liga I, play-off etapa a II-a:

Sâmbătă, 7 martie
Informatica Timișoara – Futsal Club Dunărea Călărași 2-4

Marți, 10 martie, ora 17:30
CS United Galați – Imperial WET Miercurea Ciuc

Clasament: 1. Imperial WET 6p; 2. United 5p; 3. Dunărea 4p; 4. Informatica 0p

Articol de Adi Dobre