Tocmai campioana României la juniori reprezintă acum „scheletul” echipei care domină Liga a II-a. După șapte etape disputate în actualul sezon, Clujana Cluj are maximum de puncte și un golaveraj de echipă spectaculoasă, 65-24. „Marcăm multe goluri, dar mai și primim! Avem cel mai bun atac, dar nu și cea mai bună apărare”, spun clujenii.

Florin Chelaru e cel care ține în viață futsalul la Cluj. Pentru el, Clujana e ca un copil. „Nu ne-a fost ușor după ce am retrogradat. Acum trebuie să ne revenim și să ne întoarcem pe prima scenă a futsalului românesc. Acesta e principalul obiectiv. Știm că nu va fi ușor, dar, deocamdată, suntem acolo sus”, a spus, pentru www.frf.ro, Florin Chelaru.

Din echipa care a retrogradat în Liga a II-a au mai rămas patru oameni. Lotul e completat de campionii de la sub 19 ani și câțiva tineri veniți la studii în orașul de pe Someș. „Andrei Ciobanu e unul dintre cei mai buni jucători din echipa noastră. Are calități extraordinare. E student, mai și muncește pentru a se întreține, nu are o viață ușoară. Dacă s-ar ține doar de futsal ar ajunge un jucător foarte bun”, povestește Florin Chelaru, care îi mai remarcă din echipa sa pe Robert Tamaș, pe Adorian Pintea și pe „veteranul” Sorin Acatrinei. „Deocamdată la Liga a II-a facem față. Nu știm ce va fi în viitor. Cu cine ne batem la promovare?! Păi, cred, cu cei de la KSE Târgu Secuiesc, am retrogradat împreună, și cu cei de la Colțea Brașov, care în această ultimă etapă a pierdut surpinzător acasă”, mărturisește Florin Chelaru.

Clujana, echipă pregătită de Mikloș Tamaș, e singura cu maximum de puncte după șapte etape în Liga I. În ultima rundă, gruparea clujeană a dat de pământ cu una dintre rivale, KSE Târgu Secuiesc, 12-2, pe teren pripriu! Runda viitoare, Clujana va evolua acasă în compania formației Fortius Buzău. Al doilea derby, cel cu formația Colțea Brașov, e programat pe 10 decembrie, în ultima etapă a turului Ligii I.