City’us Târgu Mureș va afla vineri ce echipe va întâlni în turul de elită al Cupei UEFA la futsal, competiție echivalentă cu Liga Campionilor din fotbal. Tragerea la sorți pentru cea de-a treia fază a acestei întreceri va avea loc la Nyon, de la ora 14.30 (ora României).

Cele 16 formații calificate în turul de elită au fost împărțite în trei urne:

Urna 1 (echipele calificate direct în turul de elită)
Ugra Yugorsk (Rusia, deținătoarea trofeului)
Kairat Almaty (Kazahstan) – va fi gazda unei grupe
Inter FS (Spania)
FC Dynamo (Rusia)

Urna 2 (echipele care s-au clasat pe locul 1 în grupele din turul principal)
Gyori ETO (Ungaria)
Araz Naxcivan (Azerbaidjan)
Nikars Riga (Letonia)
Ekonomac Kragujevac (Serbia)
Sporting CP (Portugalia) – va fi gazda unei grupe
EP Chrudim (Cehia)

Urna 3 (echipele care s-au clasat pe locul 2 în grupele din turul principal)
Brezje Maribor (Slovenia) – va fi gazda unei grupe
FC Feniks (Kosovo)
Hamburg Panthers (Germania)
Nacional Zagreb (Croația) – va fi gazda unei grupe
Real Rieti (Italia)
City’us Târgu Mureș (România)

Vor fi alcătuite patru serii: în două grupe vor fi câte o echipă din urna 1, două echipe din urna 2 și o echipă din urna 3; în celelalte două grupe vor fi câte o echipă din urna 1, o echipă din urna 2 și două echipe din urna 3. Formațiile care au fost desemnate gazde vor fi extrase în grupe diferite, iar echipele care s-au întâlnit în turul principal nu vor putea să facă parte din aceeași serie în turul de elită.

Partidele din turul de elită se vor disputa în perioada 22-27 noiembrie 2016. Cele patru formații care se vor clasa pe locul 1 se vor califica în turneul final. În turul principal, fază care a avut loc în această lună, campioana României a adunat patru puncte: City’us a remizat (3-3) cu APOEL Nicosia, a câștigat (8-3) cu Pinerola Bratislava și a pierdut (0-3) cu EP Chrudim, gazda grupei. Mureșenii au terminat seria pe poziția secundă, la egalitate de puncte cu APOEL Nicosia, însă cu un golaveraj mai bun decât al ciprioților.