City’US Târgu Mureș, campioana României, a învins miercuri seară formația Pinerola Bratislava, scor 8-3 (7-0), în cea de-a doua etapă a Grupei a 6-a a Main Round-ului UEFA Futsal Cup, cea mai importantă cometiție intercluburi din futsalul mondial.

Cu patru puncte înaintea ultimei runde, când va da piept cu gazda Grupei a 6-a, Era-Pack Chrudim, City’US Târgu Mureș e foarte aproape de realizarea unui vis, calificarea în Elite Round!

După 3-3 cu APOEL Nicosia în primul meci, trupa pregătită de tandemul Cosmin Gherman – Lucian Nicușan a dat de pământ cu Pinerola Bratislava, campioana Slovaciei.

La „Zimní Stadión” din Chrudim, campionii României au făcut spectacol, prima repriză fiind una de senzație! "A fost o primă repriză perfectă, cum rar mi-a fost dat să văd! Sunt de mult în futsal, dar niciodată nu am văzut așa ceva. Echipa a fost de neoprit! Tot ceea ce am exersat la antrenamente ne-a ieșit. La un moment dat mi-au dat lacrimile. Este incredibil ce meci au făcut acești băieți, cei mai mulți dintre ei fără experiență, pentru prima oară într-o asemenea competiție”, a declarat, pentru www.frf.ro, Cosmin Gherman, „principalul” campioanei României.

În al doilea meci al zilei, gazdele de la Era-Pack Chrudim au spulberat campioana Ciprului, care remizase cu o zi înainte cu City’US. După 4-1 cu Pinerola și 7-0 cu APOEL Nicosia, Era-Pack Chrudim a obținut biletele pentru Elite Round-ul Ligii Campionilor Europeni la futsal.

Vineri, în ultima etapă, sunt programate următoarele meciuri:
APOEL – Pinerola
Era-Pack Chrudim – City’US Târgu Mureș

Clasamentul înaintea ultimei runde arată astfel:
1. Chrudim 2m 2,0,0 11-1 (+10) 6 puncte – calificată în Elite Round
2. City’US 2m 1,1,0 11-6 (+5) 4 puncte
3. APOEL 2m 0,1,1 3-10 (-7) 1 punct
4. Pinerola 2m 0,0,2 4-12 (-8) 0 puncte

Primele două echipe se califică în Elite Round, penultima etapă înaintea Final Four-ului UEFA Futsal Cup, acolo unde merg doar cele mai bune 16 echipe din futsalul european!

"Să așteptăm rezultatele din ultima etapă și apoi vorbim despre calificare! Suntem, e adevărat, aproape de o performanță la care nu visam înaintea plecării spre Chrudim. Spun asta pentru că, față de echipa care a cucerit titlul în vară, acum avem o formație tânără, fără experiență. Ceea ce am făcut noi aici în Cehia arată că din spate vin talente, că futsalul românesc are resurse. Trebuie doar să le cauți, să le promovezi, să ai grijă de ele”, a mai spus Cosmin Gherman.

City’US – Pinerola 8-3 (7-0)
„Zimní Stadión”, Chrudim
Goluri: Duque (0:16), Cristian (8:29, 13:57), Togan (10:08, 13:05), Kusmodi (11:20), Țipău (15:20), Covaci (26:10) / Hajek (23:37), Csala (26:56 – autogol), Jurkemik (30:08)
City’us: Tătar – Duque, Stoica, Cristian, Covaci
Pinerola: Herko – Hajek, Jurkemik, Smericka, Sporanek
Pentru formația noastră au mai evoluat: Csala, Dobai, Țipău, Togan, Kusmodi.
Cartonașe galbene: Covaci, Kusmodi / Zdrahal, Marusinec, Bagin.
Arbitri: Nicola Manzione (Italia), Oleg Ivanov (Ucraina)

În această dimineață, profitând de ziua liberă, delegația campioanei României a dat o fugă la Praga cu un autocar pus la dispoziție de clubul organizator, EP Chrudim. "Suntem doar în UEFA Futsal Cup, nu oriunde”, a comentat, râzând, antrenorul Cosmin Gherman.