City’US Târgu Mureș a încheiat marți la egalitate, scor 3-3, primul meci din Grupa a 6-a a Main Round-ului UEFA Futsal Cup, Liga Campionilor la futsal. În partida găzduită de „Zimní Stadión” din Chrudim, Cehia, campioana României s-a văzut condusă de campioana Ciprului încă din minutul 2, Iakovou marcând pentru APOEL.

După alte două minute, City’US a egalat prin Țipău, iar în minutul 12 a trecut la conducere pe tabela de marcaj, gol Mimi Stoica (6 metri). APOEL a egalat în ultimul minut a primei reprize, prin  Omirou, și a condus din minutul 31 după reușita lui Carrasco. Togan a adus egalarea pentru City’US Târgu Mureș cu cinci minute înainte de final.

„Cu nouă debutanți în UEFA Futsal Cup, din care șapte sub 21 de ani, e greu. Chiar și în aceste condiții se putea mai mult. Băieții au fost însă crispați. Au văzut și ei diferența dintre Liga I și Liga Campionilor! Sunt puțin dezamăgit, de rezultat în principal. Nu mă pot supăra însă pe jucători. Nu sunt plătiți de patru luni, dar cu toate astea au jucat”, a declarat, pentru www.frf.ro, Cosmin Gherman, antrenorul campioanei României.

În celălalt meci al grupei a şasea, Era-Pack Chrudim, campioana Cehiei și gazda turneului, a trecut fără probleme de Pinerola Bratislava, campioana Slovaciei, scor 4-1. Antrenorii Cosmin Gherman și Lucian Nicușan, ca și cei mai mulți dintre jucătorii de la City’US, au rămas să urmărească și meciul dintre Era-Pack Chrudim și Pinerola Bratislava, adversarele mureșenilor din următoarele două partide.

Azi, de la ora 17.30 (ora României), City’US va da piept cu Pinerola Bratislava. Pentru a se califica în Elite Round-ul competiției, City’US e obligată să învingă campioana Slovaciei, ultimul meci, împotriva gazdelor de la Era-Pack Chrudim, programat peste două zile anunțându-se unul infernal.

„Trebuie să jucăm la adevărata noastră valoare și îi vom învinge pe cei de la Pinerola”, e convins Cosmin Gherman. După remiza cu APOEL, tehnicianul campioanei României a stat de vorbă cu jucătorii săi. „Le-am spus că nu au nimic de pierdut. Le-am reamintit faptul că au valoare, că nu trebuie să fie timorați, că trebuie să crească”, a mai spus Cosmin Gherman.

Programul meciurilor de azi, care se dispută la „Zimní Stadión” din Chrudim, Cehia:

– ora 17.30, Pinerola – City’US, arbitri: Nicola Manzione (Italia), Oleg Ivanov (Ucraina)
– ora 20.00, Era-Pack Chrudim – APOEL