City’US Târgu Mureș este prima echipă calificată în semifinalele Ligii Naționale de futsal, ediția 2015-2016! Trupa pregătită de Nicușan, Gherman și Ungur a învins aseară, pe teren propriu, formația Dunărea 2005 Călărași cu scorul de 10-3 (3-3), în cea de-a doua confruntare din “sferturi”, tranșând astfel duelul cu echipa de la Dunăre după doar două partide. În primul joc, la Călărași, mureșenii au învins cu 9-2.

City’us va juca astfel pentru al 9-lea an consecutiv în penultimul act al Ligii Naționale. "Obiectiv împlinit! Adică, semi-obiectiv împlinit, pentru că de acum înainte avem doar finale de disputat pentru a ne atinge obiectivul măreț fixat la începutul sezonului”, a declarat Cosmin Gherman, antrenorul-jucător al mureșenilor.

Partida de la Târgu Mureș a stat sub semnul echilibrului în prima sa parte, când s-a intrat la cabine cu un surprinzător 3-3. La reluare, însă, City’US și-a impus ritmul și a câștigat la scor. "Sunt mulțumit de performanță, de jocul din a doua repriză. În ultima vreme ne încălzim mai greu, trebuie să lucrăm la asta. Le-am dat băieților liber până luni, ca să petreacă liniștiți Paștele! Le-am și zis să uite de futsal, de tot, până luni, dar de săptămâna viitoate ne întoarcem la treabă”, a mai spus Gherman.

Timișoara și-a luat revanșa

După înfrângerea surprinzătoare suferită la Iași în prima partidă din “sferturi”, 3-4, liderul sezonului regular, Informatica Timișoara, a trecut la scor de CSMS Iași, 10-2 (6-0), trimițând astfel duelul cu moldovenii lui Nelu Stancea în meciul decisiv! La meciul de la Timișoara au asistat aproximativ 1.000 de spectatori!

"A fost mai greu decât la Iași! Dar am tratat serios partida și ne-am făcut jocul nostru. Atunci când nu abordăm meciul cu seriozitate, apar suișurile și coborâșurile, așa cum s-a întâmplat în primul meci. Azi, în meciul decisiv, ambele echipe vor da totul pe teren”, a declarat Robert Lupu, antrenorul-jucător al timișorenilor.

A treia partidă, decisivă, dintre Informatica și CSMS se dispută azi de la ora 16.00.

Galațiul, victorie în primul meci

Tot ieri s-a disputat primul meci al duelului din “sferturi” dintre Spicom Sfântu Gheorghe și CS United Galați. Oaspeții au învins cu 3-0, după o primă repriză echilibrată. Confruntarea se va muta la Galați pentru, eventual, următoarele două meciuri. Învingătoarea din duelul Spicom – United e pe culoarul liderului Informatica, dacă timișorenii se vor califica în semifinale.

“Victoria Galațiului reprezintă o surpriză pentru mine. Măcar în acest prim joc mă așteptam ca Spicom să învingă”, a comentat Robert Lupu, antrenorul echipei de pe Bega.

Tot azi, de la ora 17.00, e programat meciul cu numărul doi din duelul Autobergamo Deva – C.S. KSE Târgu Secuiesc. Deva s-a impus în primul meci, la Târgu Secuiesc, cu scorul de 7-2, și e cu un pas în semifinale.

ADI DOBRE