Sursa foto: Facebook - Sportul Ciorăști

Sala Sporturilor „Florin Fleșeriu” din Sebeș a găzduit în acest weekend turneul final de promovare în Liga I la futsal. 

Cele mai bune formații din sezonul regular 2020-2021 al Ligii a II-a la futsal, Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăşti – câștigătoarea Seriei 1 Est, Kereszthegy Remetea – echipa care s-a impus în Seria 2 Centru, CSF CFR 1933 Timișoara – câștigătoarea Seriei 3 Vest și Metropolitan Ișalnița – locul secund în Seria 3 Vest (cel mai bun punctaj dintre echipele clasate pe locul 2) au fost formațiile care s-au bătut pentru promovarea pe prima scenă a futsalului românesc.

După trei zile de futsal de cea mai bună calitate, CFR Timișoara a obținut biletele care duc direct pe prima scenă, în timp ce Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști, care a încheiat turneul de la Sebeș pe locul secund, va disputa baraj cu ultima clasată din play-out-ul Ligii I.

15 victorii din tot atâtea meciuri!

După un parcurs fără greșeală de-a lungul întregului sezon, 15 victorii din tot atâtea partide (12 în sezonul regular și 3 la turneul final de la Sebeș), CFR Timișoara repune orașul de pe Bega pe harta Ligii I după un an de pauză. Performanța celor de la CFR a fost bifată la fix patru ani de la primul trofeu important din istoria futsalului timișorean. La 21 martie 2017, Informatica, fosta echipă fanion a orașului, cucerea Cupa României după o finală dramatică, decisă la loviturile de departajare, în fața echipei Autobergamo Deva.

„Suntem fericiți că, iată, munca depusă de-a lungul unui întreg sezon de întreaga echipă este răsplătită cu o promovare istorică. Am ajuns acolo unde ne este locul, pe prima scenă a futsalului din România. Secretul?! Nu e niciun secret. Avem o echipă experimentată, valoroasă, cu doi jucători de echipă națională, cu doi portari tineri și foarte valoroși, atmosfera la echipă e una extraordinară, ca într-o adevărată familie. Ne-am simțit bine la Sebeș, unde organizatorii au făcut eforturi extraordinare ca totul să decurgă perfect. Nu am avut emoții prea mari. Doar în meciul cu Sportul Ciorăști a fost un moment mai delicat, atunci când adversarul a egalat, 2-2. Până la urmă experiența și valoarea și-au spus cuvântul. Dorim să felicităm toate adversarele pe care le-am întâlnit în acest sezon, dar în special pe cele de la turneul final de la Sebeș. Să nu uităm că a fost un an infernal din pricina pandemiei, echipele făcând eforturi uriașe pentru a continua competiția”, a spus Florin Chirițescu, directorul sportiv al clubului CFR Timișoara.

Iată lotul echipei CFR Timișoara, campioana Ligii a II-a: Theodor Lungu, Florin Matei, Robert Vârlan, Ionuț Nemițanu, Paul Filimon, Eduard Codrean, Ștefan Toader, Laurențiu Ivașcu, Marco Giuricici, Razvan Plopeanu, Andrei Buhăceanu, Cristian Buhăceanu, Denis Dan, Nafi Iseini

Antrenor-jucător: Valentin Ilaș
Masor: Nicolae Koposcsuk
Președinte: Titi Nedelcu

„O performanță extraordinară”

Marea revelație a actualului sezon al Ligii a II-a, Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști a încheiat pe locul secund turneul final de la Sebeș, ceea ce îi dă dreptul formației vrâncene să spere în continuare la promovarea pe prima scenă. Sportul Ciorăști va disputa baraj (tur-retur) cu locul 7 din Liga I.

Înființată în vara anului trecut, echipa Sportul Ciorăști reprezintă imaginea perfectă a localității pe care o reprezintă, una dintre cele mai lăudate din România, un adevărat exemplu de organizare și funcționare.

„A fost o experiență extraordinară, un turneu final fantastic, cu trăiri unice. Suntem foarte bucuroși și, în același timp, mulțumiți pentru ceea ce am realizat într-un timp atât de scurt. Chiar dacă am avut ghinionul să debutăm la Sebeș împotriva echipei CFR Timișoara, principala favorită la promovare, am luptat exemplar. Am pierdut în primul meci, dar suntem convinși că puteam mai mult. Băieții au revenit de la 0-2 și au egalat. Lipsa de experiență și de știință a jocului și-au spus însă cuvântul. Am luat goluri foarte ușor. Ne-am revenit, am învins în următoarele două partide și mergem la baraj, unde sper să ne continuăm evoluțiile foarte bune și să promovăm. Faptul că am ajuns până în acest punct reprezintă o performanță extraordinară pentru micuța noastră localitate, pentru județul Vrancea. Când am început această aventură, anul trecut, nu bănuiam ce emulație se va forma în jurul acestei echipe”, a spus George Ioniță, antrenorul principal al echipei Sportul Ciorăști.

Iată lotul echipei Sportul Ciorăști, vicecampioana Ligii a II-a: Victor Remus Popa, Ovidiu Tudose, Răzvan Crăciun, Florentin Mănăilă, Florin Ovidiu Hălceanu, Florin Nistor, Ion Florin, Ștefan Lupu, Răzvan Mihalache, Silviu Vasile Boubătrân, Andrei Mazilu

Manager: George Ioniță
Antrenor: Romeo Drăgan
Delegat: Vlad Stavarache

Cristi Petropulos: „A fost o plăcere să găzduim un asemenea turneu”

După câțiva ani de pauză, Sala Sporturilor „Florin Fleșeriu” din Sebeș a găzduit din nou meciuri de futsal. La Sebeș s-a jucat în urmă cu mai mulți ani o Supercupă a României și tot cu ceva ani în urmă orașul avea echipă de futsal, Mühlbach Sebeș. Printre cei care făceau parte din staff-ul echipei Mühlbach Sebeș se afla și Cristi Petropoulos, actualul președinte al AJF Alba, organizatorul turneului final al Ligii a II-a din acest weekend. „A fost o plăcere să găzduim un asemenea turneu și cred că ne-am ridicat la nivelul așteptărilor. Am respectat întocmai condițiile legate de protocolul medical, am pus la dispoziția echipelor tot ceea ce aveau nevoie, iar ele ne-au răsplătit cu un futsal de calitate. Păcat că nu am avut și spectatori”, a spus Cristi Petropoulos, care are și „licența B” de antrenor în futsal.

Cristi Vornicu: „Felicitări tuturor”

La turneul de la Sebeș a fost prezent și Cristi Vornicu, reprezentantul cluburilor de futsal în cadrul Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal. Acesta a ținut să felicite toate echipele care au participat la actuala ediție a Ligii a II-a: „A fost un sezon extrem de dificil pentru echipele de futsal și în special pentru cele din liga secundă, ținând cont de specificul competiției și de bugetele de care dispun cluburile. Toate echipele merită felicitări pentru faptul că nu a existat nici un meci amânat sau nedisputat, iar jucătorii și oficialii au înțeles cum trebuie să se protejeze atât pe ei cât și pe cei din jurul lor”.

Iată rezultatele turneului final de la Sebeș:

Vineri, 19 martie

Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști – CSF CFR 1933 Timișoara 3-7
Metropolitan Ișalnița – Kereszthegy Remetea 7-3

Sâmbătă, 20 martie

CFR 1933 Timișoara – Kereszthegy Remetea 9-1
Sportul Ciorăști – Metropolitan Ișalnița 4-3

Duminică, 21 martie

Metropolitan Ișalnița – CFR 1933 Timișoara 3-8
Sportul Ciorăști – Kereszthegy Remetea 9-4

Clasament: 1. CFR Timișoara 9 p; 2. Sportul Ciorăști 6p; 3. Metropolitan Ișalnița 3p; 4. Kereszthegy Remetea 0p

Articol de Adi Dobre