Echipa City’US Târgu Mureș, campioana României, pleacă mâine dimineață spre Lisabona, acolo unde se vor desfășura meciurile Grupei D a Elite Round-ului UEFA Futsal Cup. Ajunsă între cele mai bune 16 echipe de club din Europa, campioana României va da piept cu două dintre cele mai puternice echipe din lume, Dinamo Moscova și Sporting Lisabona, dar și cu Győri ETO Futsal Club, campioana Ungariei, formație cu o creștere extraordinară în ultimii ani.

„Obiectivul a fost îndeplinit la Chrudim”

În faza următoare a competiției, Final Four, se califică doar echipele câștigătoare în cele patru grupe, astfel misiunea campioanei României la Lisabona fiind una, cel puțin teoretic, imposibilă. „Nu ne îmbătăm cu apă rece. Pentru noi, calificarea în Elite Round reprezintă o performanță uriașă. Obiectivul a fost îndeplinit la Chrudim, când nimeni nu ne dădea vreo șansă! Acum, la Lisabona mergem să învățăm, să creștem, jucătorii, noi, antrenorii. Cu nouă debutanți și cu șapte jucători sub 21 de ani e o minune că suntem aici, unde întâlnim echipe cu bugete de milioane de euro și jucători cu salarii de cel puțin 15.000 de euro pe lună! Asta înseamnă Elite Round”, a declarat, pentru www.frf.ro, Cosmin Gherman, cel care face tandem cu Lucian Nicușan pe banca echipei City’US Târgu Mureș.

Vechi cunoștințe!

Campioana României va debuta joi în Grupa D, atunci când va da piept, la „Pavilhão Multiusos Odivelas”, cu Dinamo Moscova. „Când am participat pentru prima oară ca jucător în Elite Round, acum mulți ani, Deva, echipa la care jucam alături de alți opt componenți ai naționalei României, a întâlnit în primul meci tot Dinamo Moscova! Apoi am jucat împotriva lui Sporting Lisabona, ca și acum! Doar Șahtior Donețk lipsește din grupa aceea. E însă Győr, campioana Ungariei”, a povestit Gherman, care e la a cincea prezență în Elite Round-ul UEFA Futsal Cup, prima însă ca antrenor. Cu o echipă puternică atunci, Deva, campioana României, părăsea onorabil Elite Round: 3-3 cu Sporting, 4-3 cu Șahtior și 1-9 cu Dinamo Moscova.

Programul Grupei D a Elite Round-ului UEFA Futsal Cup:

24 noiembrie
ora 20.00
Dinamo Moscova – City’US Târgu Mureș
ora 22.30
Sporting Lisabona – ETO Győr

25 noiembrie
ora 20.00
ETO Győr – Dinamo Moscova
ora 22.30
Sporting – City’US

27 noiembrie
ora 16.30
City’US – ETO Győr
ora 19.00
Dinamo Moscova – Sporting

*meciurile se dispută la „Pavilhão Multiusos” din Odivelas, în zona metropolitană a Lisabonei. Orele de disputare sunt orele României.