România U19 se află printre cele mai bune 8 echipe din Europa la futsal, la nivelul de vârstă Under 19, după ce a obținut calificarea la UEFA Under-19 Futsal Championship din Spania! Tricolorii au învins, pe rând, selecționatele Georgiei (3-2) și Slovaciei (4-0), în cadrul turneului de calificare găzduit de Sala Sporturilor din Târgu-Mureș!


REZULTATELE meciurilor din Main Round:

Georgia – ROMÂNIA 2-3
Slovacia – Georgia 4-2
ROMÂNIA – Slovacia 4-0

ROMÂNIA U19 – SLOVACIA U19 4-0
Au marcat: Trifa (23’22”), Nagy (24’26”), Barbocz (26’56”), David (32’13”)

ROMÂNIA: 1. Alin Cârdei – 2. Vlad Ilie, 5. Alexandru Trifa, 8. Csongor Csong, 9. Jozsef Keresztely-cpt. Selecționer: Robert Lupu
Rezerve: 21. Robert Căruntu – 3. Arpad Miklos, 6. Norbert Barbocz, 7. Tamas Nagy, 10. Marius David, 11. Darius Roca, 13. Alexandru Tărăbîc.

SLOVACIA: 12. Kevin Kollar – 6. Jakub Mahut, 7. Adam Vrabel, 13. Richard Matis, 18. Filip Jancula. Selecționer: Richard Baco
Rezerve: 4. Dominik Podhajecky-cpt – 5. Martin Csiba, 8. Matej Petik, 9. Roman Rusnak, 10. Szabolocs Jakubik, 16. Filip Zamecnik, 20. Patrik Kuma.

Totul e pregătit la Sala Sporturilor din Târgu-Mureș, inclusiv vestiarul tricolorilor! Marea bătălie pentru tichetul la turneul final se dă de la 18:30, în direct pe Digi Sport 3 și Futsal România / FRF TV.

10:00

A sosit ziua decisivă: finala cu Slovacia! Diseară, de la 18:30, luptăm pentru calificarea la turneul final U19 din Spania!

Robert Lupu: „Trebuie să ne dăm viața pe teren, să luptăm pentru fiecare metru, pentru fiecare secundă”

Înaintea meciului decisiv, România și Slovenia se află la egalitate de puncte în Grupa a V-a a Main Round-ului calificărilor pentru EURO 2022. Ambele formații s-au impus în fața Georgiei. România a câștigat cu 3-2, miercuri seară, în timp ce Slovacia s-a impus cu scorul de 4-2. În aceste condiții, tricolorii au o singură variantă pentru a merge la 2022 UEFA Under-19 Futsal Championship: VICTORIA!

Se va juca cu biletele la EURO pe masă! Trebuie să învingem, e clar, dar asta ne-am propus din start, victorii cu Georgia și Slovacia. Prima finală a fost câștigată, mai avem una. Dacă vom avea atitudinea corectă, victoria va fi a noastră. Concentrarea și forța psihică vor face diferența în această dispută, sunt sigur de asta. Succesul cu Georgia, dincolo de importanța celor trei puncte contabilizate, a însemnat un examen de maturitate pentru această generație. Faptul că am revenit de la 0-2 însemnă mult pentru noi. Am învățat multe din această partidă în care factorul psihologic a contat enorm. Împotriva Slovaciei va trebui să dăm dovadă de același spirit de sacrificiu. Trebuie să ne dăm viața pe teren, să luptăm pentru fiecare metru, pentru fiecare secundă. Slovacia e un adversar puternic, o echipă mai matură decât Georgia, primul nostru adversar”, a spus Robert Lupu, antrenorul naționalei U19 a României.

Ne așteaptă un meci deosebit de complicat, un meci ce trebuie tratat ca o finală în care nu avem decât o variantă, victoria. Vrem să le arătăm tuturor de ce suntem în stare, iar celor care au crezut în noi să le  arătăm că ceea ce s-a întâmplat în Serbia, la ultimul turneu de pregătire, a fost un accident. Trebuie să muncim, așa cum nu am mai făcut până acum. O calificare la Campionatul European ar fi ceva ce nu poate fi exprimat în cuvinte. I-am face pe toți fericiți, pe cei apropiați, pe români”, a spus Alexandru Trifa, jucătorul echipei CFR Timișoara.

Suntem pregătiți pentru acest meci. Atmosfera din sânul echipei este una extraordinară, toți băieții nu se gândesc la nimic altceva decât la victorie și la calificarea la Turneul Final. Vom întâlni însă o echipă foarte bună. Cred însă că Slovacia e de bătut. Am întâlnit adversari mai tari decât Slovacia”, a declarat Alexandru Tărăbâc, jucătorul celor de la CFR Drobeta Turnu Severin.

Trebuie să facem o partidă mare pentru a învinge Slovacia. Suntem pregătiți psihic și fizic. Cele două săptămâni petrecute împreună cu domnul Robert Lupu au fost extraordinare. Vrem ca la finalul partidei cu Slovacia să părăsim terenul de joc nu doar cu fruntea sus, ci și calificați la EURO. Sincer, nu visam vreodată că voi ajunge într-o asemenea situație, nici înainte de a mă apuca de futsal, nici după ce am descoperit acest sport. E ceva de necrezut. Sunt mândru că joc pentru echipa națională. Familia mea, prietenii mei, cu toții sunt fericiți pentru pentru mine, pentru noi toți”, a spus George David, jucătorul crescut de Luceafărul Buzău, dar care evoluează în prezent la CFR Timișoara.

Avem mare încredere că acești băieți pot scrie istorie pentru futsalul românesc. Mai avem un meci, unul, iar această generație se poate califica la Campionatul European, o performanță extraordinară pentru futsalul românesc. Avem nevoie de sacrificiu, de noroc, avem nevoie de multe! Avem nevoie de susținerea publicului din Târgu Mureș, care în meciul contra Georgiei a avut un aport important. Sper din tot sufletul ca eforturile tuturor celor care au investit în această generație să fie răsplătite cu o calificare la turneul final al Campionatului European. Nu va fi ușor, întâlnim un adversar tare, dar îi simt pe băieți foarte motivați și dornic să realizeze o performanță extraordinară pentru ei, pentru futsalul nostru, pentru România”, a spus Endre Kacso, selecționerul primei reprezentative, omul care a stat alături de Robert Lupu la toate acțiunile naționalei U19 a României.

17 MARTIE

20:30

Slovacia s-a impus cu 4-2 în fața Georgiei în cel de-al doilea meci al Grupei 5 pe care o găzduim. Golurile au fost înscrise de Tkeshelashvili (24’25” OG),  Jančula (26’00”), Rusnák (27’16”), Kollar 38’35” / Kurtsadze (19’42”), Giorgadze (31’23”).

În urma acestui rezultat, tricolorii U19 au o singură variantă pentru a obține calificarea la turneul final: victoria împotriva Slovaciei mâine seară, de la 18:30! Ne vedem la Sala Sporturilor din Târgu-Mureș sau în direct pe Futsal România și FRF TV! #HaiRomania

13:30

Tricolorii U19 au revenit în această dimineață în sala de la Târgu-Mureș pentru un nou antrenament! Orele până la jocul cu Slovacia se scurg, iar noi trebuie să fim în cea mai bună formă pentru a obține tichetul spre turneul final din septembrie, găzduit de Spania!

11:30

Bună ziua de la Târgu-Mureș! Altfel începi ziua după o victorie, mai ales dacă este una care te duce cu un pas mai aproape de turneul final! ☺️

Vă invităm să urmăriți primele reacții din tabăra tricolorilor după meciul de aseară, contra Georgiei, în care am povestit puțin despre meci, dar și despre următoarea adversară, Slovacia!

16 MARTIE – Ziua meciului cu Georgia

GEORGIA – ROMÂNIA 2-3
Au marcat: Kurtsadze Nodar (03’47”), Giorgadze Giorgi (04’11”) / Csongor Csog (10’25”), Tamás Nagy (16’37”), Alexandru Trifa (34’03”)

GEORGIA: 1. Gogsadze Beka – 8. Tkeshelashvili Saba-cpt, 9. Giorgadze Giorgi, 10. Egriselashvili Saba, 16. Lagazashvili Gaioz. Selecționer: Chanukvadze Shota
Rezerve: 12. Kotrikadze Zauri (GK) – 2. Kurtanidze Lasha, 5. Kurdashvili Beka, 6. Dvali Davit, 7. Kurtsadze Nodar, 11. Oragvelidze Aleksandre, 20. Bolkvadze Nikoloz

ROMÂNIA: 1. Alin Cârdei – 2. Vlad Ilie, 3. Miklós Árpád, 5. Alexandru Trifa, 9. Kerestély József-cpt. Selecționer: Robert Lupu
Rezerve: 21. Vasile Căruntu (GK) – 6. Norbert Barbocz, 7. Tamás Nagy, 8. János Csongor Csog, 10. Marius David, 11. Darius Roca, 21. Alexandru Tărăbîc

17:15

Au mai rămas 75 de minute până la startul primului joc din drumul nostru spre turneul final! Vestiarul este pregătit, în această seară jucăm în albastru!

09:00

Bună dimineața din ziua meciului cu Georgia! Ne-am pregătit și antrenat în ultimele luni pentru acest moment, în care trebuie să demonstrăm să suntem pregătiți să încheiem ciclul junioratului cu brio. Iată-i pe cei 14 tricolori care, sub cooordonarea selecționerului Robert Lupu, vor da totul pentru calificarea la EURO U19 Futsal în aceste două zile!

15 MARTIE

18:00

Uniți vom ÎNVINGE!
Tricolorii U19 au desfășurat în această după-amiază antrenamentul oficial premergător partidei cu Georgia de mâine seară! Vă așteptăm alături de noi la Sala Sporturilor din Târgu-Mureș, de la ora 18:30, să luptăm împreună pentru calificarea la EURO! #HaiRomania

16:00

Nagy Tamás: „Sper ca pubicul din Târgu Mureș, orașul meu, să ne ajute!”

Tricolorii lui Robert Lupu vor disputa prima „finală” miercuri seară, de la ora 18:30, în compania selecționatei similare a Georgiei, la Sala Sporturilor din Târgu Mureș, gazda meciurilor din Grupa a 5-a de calificare, din care mai face parte Slovacia.

Suntem pregătiți, fizic și psihic, pentru cele două meciuri. Avem emoții, dar sper să trecem repede peste ele. Emoțiile sunt și din pricina faptului că nu știm foarte multe despre adversari. Vom trata însă ambele confruntări cu multă atenție. Sper ca pubicul din Târgu Mureș, orașul meu, să ne ajute. Sunt convins că împreună vom reuși. A fost o perioadă destul de grea, cea petrecută aici, în cantonamentul de la Târgu Mureș, dar foarte bună pentru fiecare dintre noi. În ceea ce mă privește sunt deosebit de bucuros că am ajuns la acest nivel și nu vreau să mă opresc aici”, a spus Nagy Tamás, jucătorul echipei CSM Târgu Mureș.

Alin Cârdei: „Avem emoții pentru că jucăm pentru țara noastră!”

În urmă cu doi ani, Alin Cârdei părăsea Bucovina natală, unde evoluase pentru Bukovina Vicov, cu gândul să ajungă un nume în futsalul românesc. Tânărul portar a cucerit sezonul trecut Campionatul și Cupa României cu formația Imperial WET Miercurea Ciuc, iar din toamnă evoluează la CS United Galați. Evoluțiile sale foarte bune l-au propulsat spre echipa națională a României. Om de bază la reprezentativa U19, Alin Cârdei a bifat câteva convocări inclusiv la prima reprezentativă. „Un vis împlinit”, spune goalkeeper-ul, care continuă:

Astfel de momente, așa cum sunt cele pe care le trăim acum, premergătoare meciurilor din calificările pentru EURO 2022, sunt unice în viața fiecăruia dintre noi. Trebuie să profităm de acest privilegiu și să ne batem până la capăt pentru șansa noastră. Suntem conștienți că toată lumea e cu ochii pe noi, toți ne privesc. Tocmai de aceea cred că împreună ne putem bucura vineri seară pentru o calificare istorică. Trebuie să luptăm pentru a-i face pe toți oamenii fericiți. Mărturisesc, în ceea ce mă privește, că trăiesc o satisfacție extraordinară. O performanță poate ajuta enorm, mai ales în plan moral, pentru viitorul fiecăruia. Am avut o săptămână foarte grea, dar, alături de domnii Endre Kacso și Robert Lupu, am reușit să ne pregătim foarte bine, tactic, tehnic și psihic. Ne așteaptă două finale, cu Georgia și Slovacia, două echipe despre care nu știm multe, pentru că sunt generații noi. Însă indiferent de circumstanțe trebuie să ne tratăm cu respect adversarii. Nu trebuie să îi privim nici de jos, nici de sus! Trebuie să luăm fiecare partidă în parte, fiecare moment, să luptăm pentru fiecare minge. Avem emoții pentru că jucăm pentru țara noastră, dar sunt emoții constructive, care nu trebuie să ne încurce, ci să ne dea aripi. Suntem un grup unit. Ne știm, cei mai mulți dintre noi, de aproape doi ani. Avem jucători care se desprind din punct de vedere individual, fiecare aducând un plus echipei, o completare”.

Saba Tkeșelașvili: „Toate echipele au șanse de calificare la EURO! Cel mai bun să învingă!”

Georgia, prima adeversară a tricolorilor în lupta pentru calificarea la turneul final al Campionatului European, a sosit la Târgu Mureș hotărâtă să își joace șansa. „Acum, după ce grupa a rămas fără echipa Rusiei, cred că fiecare echipă are șansa sa. Cel mai bun să învingă. Avem o echipă solidă, ne-am pregătit foarte bine și vrem să mergem la Campionatul European. Am încredere în coechipierii mei. Ne știm adversarii, i-am studiat. Echipa României e o echipă tare. Vrem să facem două meciuri bune, vrem să învingem”, a spus Saba Tkeșelașvili, una dintre vedete echipei Georgiei, jucător legitimat la CIU Tbilisi, club care dă cinci jucători naționalei U19 a Georgiei.

 

Din staff-ul tehnic al naționalei Georgiei face parte, ca antrenor cu portarii, și David Kepașvili, cel care în urmă cu câțiva ani a fost goalkeeper al formației Imperial WET Miercurea Ciuc!

Iată lotul echipei Georgiei, primul adversar al tricolorilor:

Zauri Kotrikadze, Beka Gogsadze – portari; Davir Dvali, Nodar Kurtsadze, Saba Tkeșelașvili, Alexandre Oragvelidze, Giorgi Giorgadze, Beka Kurdașvili, Saba Egriselașvili, Lașa Kurtanidze, Nikoloz Bolkvadze, Gaioz Legazașvili

David Gogoladze – manager
Șota Chanukvadze – antrenor principal
Levan Kobaidze – antrenbor secund
David Kepașvili – antrenor cu portarii
Mamia Kupatadze – staff medical
Arsen Kvantaliani – staff administrativ

10:30

Bună dimineața de la Târgu-Mureș! AMR o zi până la primul nostru meci din Main Round, contra Georgiei, programat miercuri, de la 18:30, în Sala Sporturilor! Așteptăm cu nerăbdare să jucăm pentru România!

14 MARTIE

20:30

AMR mai puțin de 48h până la meciurile tricolorilor U19 în Main Round. Pregătirea continuă, iar obiectivul rămâne același: calificarea la UEFA Under-19 Futsal Championship! Imagini de la cel de-al doilea antrenament programat astăzi la Sala Sporturilor din Târgu-Mureș!

18:30

Tricolorii mici se află de mai bine de o săptămână la Târgu Mureș, orașul-gazdă al partidelor din Grupa a 5-a de calificare. Robert Lupu, selecționerul naționalei de futsal U19 a României, spune că, în ciuda eliminării naționalei Rusiei din preliminariile pentru EURO 2022, grupa tricolorilor rămâne în continuare una foarte dificilă.

Robert Lupu: „Avem două linii echilibrate”

Vom debuta contra Georgiei, un adversar despre care, așa cum am mai spus, nu știm foarte multe. În schimb ei ne-au studiat meciurile din dubla contra Moldovei și cele din turneul din Serbia. Vom încerca să punem în practică tot ceea ce am pregătit în acțiunile anterioare și aici la Târgu Mureș. Am încredere în această echipă, în misiunea ei, una onorantă. Încerc să îi conștientizez pe băieți de importanța unei calificări la un turneu final. Îi simt dornici de a realiza această performanță istorică pentru România, îi simt uniți, iar acest ultim amănunt înseamnă mult. La realizarea acestei unități m-a ajutat foarte mult și Endre Kacso, selecționerul primei reprezentative, un liant între jucătorii din zona Harghitei și restul băieților. Timpul petrecut împreună de juctori a făcut ca între ei relațiile să se dezvolte, și mă refer aici atât la relațiile de joc, cât și la relațiile interumane. Avem două linii echilibrate, formate din cei mai buni juniori din țară. Avem câțiva jucători cu profil de lider, care pot face diferența. Mă gândesc aici la Marius David, la Kerestély József. Suntem optimiști”, a spus Robert Lupu.

Kerestély József: „Sunt mândru să port banderola de căpitan al echipei naționale a României”

Optimismul lui Robert Lupu a fost transmis și jucătorilor. Kerestély József, căpitanul naționalei U19 a României, e la fel de încrezător, în ciuda emoțiilor. „Așteptăm cu nerăbdare cele două meciuri, cu Georgia și Slovacia, și vrem ca vineri seară să ne bucurăm pentru calificare. Știm că nu va fi ușor, dar suntem pregătiți, psihic și fizic, pentru cele două finale! Sunt mândru să port banderola de căpitan al echipei naționale a României. Ce mă recomandă să fiu căpitan?! Poate experiența căpătată în cele două sezoane de Liga I jucate în tricoul echipei FK Odorheiu Secuiesc, seriozitatea. Băieții mă respectă, eu îi respect la rândul meu”, a spus Kerestély József, cel căruia Jakab Zoltán, fost selecționer al primei noastre reprezentative, actual manager al formației FK Odorheiu Secuiesc, îi întrevede un mare viitor.

15:30

9 zile de pregătire bifate până acum și un singur obiectiv: calificarea la Campionatul European de Futsal U19 din Spania! Cum? 𝐈̂𝐧𝐯𝐢𝐧𝐠𝐚̂𝐧𝐝 𝐆𝐞𝐨𝐫𝐠𝐢𝐚 (𝟏𝟔 𝐦𝐚𝐫𝐭𝐢𝐞, 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟖:𝟑𝟎) 𝐬̦𝐢 𝐒𝐥𝐨𝐯𝐚𝐜𝐢𝐚 (𝟏𝟖 𝐦𝐚𝐫𝐭𝐢𝐞, 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟖:𝟑𝟎)! #LuptamImpreuna pentru România până la final!

13:00

Bună ziua de la Târgu Mureș! Am dat startul celei mai importante săptămâni pentru futsalul românesc, pe care ne dorim să o încheiem cu o calificare la turneul final de futsal U19! Până atunci, avem de trecut de două meciuri foarte dificile, cu Georgia și Slovacia. Ne-am dori mult să vă avem alături de noi în acest drum spre EURO, de aceea vă invităm să vă achiziționați biletele cu valoare zero și să luptăm împreună pentru acest obiectiv! Ne vedem pe 16 și 18 martie în Sala Polivalentă din Târgu-Mureș! ÎMPREUNĂ PENTRU ROMÂNIA!

Lotul convocat de selecționerul Robert Lupu pentru acest turneu:

Alin Cârdei (CS United Galați), Vasile Căruntu (A.E. Bellsport L’Hospitalet), Andrei Crudu, Darius Roca (ambii de la Futsal Ceahălul Piatra-Neamț), Kerestély József, Miklós Árpád, Péter Miklós, Csog János Csongor (toți patru de la FK Odorheiu Secuiesc), Marius David, Alexandru Trifa (ambii de la CFR Timișoara), Norbert Barbocz (KSE Târgu Secuiesc), Nagy Tamás (CSM Târgu Mureș), Ilie Vlad (Zaragoza Unión / Spania), Alexandru Tarabic (Ripensia Timișoara / CFR Drobeta Turnu Severin)

Turneul final se joacă în Spania!

Cele 27* de echipe calificate (după suspendarea Rusiei) în Main Round au fost împărțite în 7 grupe a câte 4 echipe. Rusia făcea parte din grupa 5, în care se află și România, însă în urma deciziei UEFA, nu mai are drept de participare în competițiile organizate de forul european!

Câștigătoarele celor 7 grupe din Main Round i se vor alătura țării gazdă, Spania, la Campionatul European de Futsal U19. Turneul final se va desfășura în perioada 3-10 septembrie în Jaén (Spania).