Românul Bogdan Sorescu, considerat unul dintre cei mai buni arbitri din futsalul mondial, a fost convocat pentru Final Four-ul UEFA Futsal Cup, Liga Campionilor în varianta de sală!

Pentru piteștean, turneul final care va fi găzduit în acest an de „Almaty Aena” din Almaty, Kazakhstan, e cel de-al patrulea la care participă, al treilea consecutiv, ceea ce reprezintă un adevărat record în lumea arbitrajului european.

„Am primit delegarea cu mare bucurie. Am fost acolo, la Final Four-ul UEFA Futsal Cup, în ultimii doi ani. Surpriza e cu atât mai mare cu cât, iată, bifez al treilea turneu final consecutiv! Am așteptări în fiecare sezon. Sper ca UEFA să aibă în continuare în arbitrajele mele, în faptul că pot arbitra orice meci, la orice nivel”, a declarat, pentru www.frf.ro, Bogdan Sorescu, cel care a fost prezent pentru prima oară la Final Four-ul UEFA Futsal Cup în 2012, la Malaga, atunci când „a prins” inclusiv finala!

Cu patru prezențe la Camionatul European (2010, 2012, 2014 și 2016), cu una la Cupa Mondială (2016), Bogdan Sorescu face parte din grupul de elită al arbitrajului mondial, grup care cuprinde 18 nume.

La Almaty, în afara românului Bogdan Sorescu, au fost „convocați” alți trei arbitri: Saša Tomić (Croația), Alessandro Malfer (Italia) și Gábor Kovács (Ungaria).

„Ce înseamnă Final Four-ul UEFA Futsal Cup?! E cea mai importantă competiție intercluburi din lume. Sunt cele mai bune, dar și cele mai bogate echipe din lumea futsalului, cluburi cu bugete de zeci de milioane de euro, cu jucători plătiți de la 500.000 de euro pe sezon în sus! Organizarea este extraordinară, dar și pretențiile sunt pe măsură”, a mai spus Bogdan Sorescu.

Final Four-ul Ligii Campionilor la futsal se va disputa între 28 și 30 aprilie la Almaty. În careul de ași al competiției s-au calificat Gazprom-Ugra Yugorsk (Rusia), Sporting Lisabona (Portugalia), Inter Movistar (Spania) și Kairat Almaty (Kazakhstan).