Echipa Autobergamo Deva are misiunea de a reprezenta futsalul românesc în cea mai importantă competiție intercluburi din lume, UEFA Futsal Cup, varianta de sală a Ligii Campionilor! Proaspăt campioană a României, Autobergamo va avea emoții în mai puțin de o lună, pe 6 iulie, când, la Nyon, va avea loc tragerea la sorți pentru turul preliminar și pentru Main Round-ul UEFA Futsal Cup.

Coeficientul de țară o scutește pe campioana României de turul preliminar, echipa pregătită de Florin Ignat urmând să joace direct în Main Round, de unde anul trecut „a evadat”, ajungând în Elite Round, printre cele mai bune 16 echipe ale Europei, fosta campioană City’US Târgu Mureș.

Oficialii echipei din Deva au depus la UEFA cererea și dosarul pentru a găzdui meciurile din grupele Main Round-ului. Ultima oară când o echipă românească a jucat acasă partidele din această fază a competiției a fost în sezonul 2015 – 2016 al UEFA Futsal Cup. Campioana de atunci, City’US, a jucat la Târgu Mureș meciurile Grupei a 3-a, din care au mai făcut parte ASD Pescara, Lokomitov Harkov și Hamburg Panthers. Cu o singură victorie, City’US nu a putut avansa în Elite Round.

„Ar fi minunat să putem juca la Deva meciurile din grupele Main Round-ului Ligii Campionilor. Nu neapărat pentru avantajul terenului propriu. Găzduirea unei astfel de etape ar însemna enorm pentru noi, pentru oraș, pentru futsalul românesc”, a declarat, pentru www.frf.ro, Florin Ignat, 35 de ani, antrenorul-jucător al echipei Autobergamo Deva.

Ca antrenor, Ignat se află la prima participare în Liga Campionilor. „Ca jucător aceasta ar fi a patra participare! Mai sunt câțiva băieți care au mai jucat: frații Matei, Paulo Ferreira, Vlad Iancu”, a spus Florin Ignat, care a mărturisit că mai vrea să joace.

Autobergamo Deva s-a despărțit de Ribeiro, care a plecat la FS Cartagena, nou-promovată în prima ligă spaniolă de futsal. „Băieții sunt încă în vacanță. Reunirea lotului va avea loc în jur de 20 iulie. O lună mai târziu, înaintea debutului în noul sezon, se va disputa Supercupa României, Autobergamo – Informatica Timișoara. Trece repede vara și trebuie să nepregătim pentru noul sezon”, a mai spus Florin Ignat.