Principalele candidate la titlul de campioană în Liga I de futsal, Autobergamo Deva şi Informatica Timişoara, au remizat în al doilea derby direct al sezonului, scor 2-2, iar distanţa dintre ele a rămas neschimbată. Rezultatul pare a avantaja gazdele, care stau mai bine în meciurile directe dar timişorenii rămân în cărţi pentru ocuparea locului 1 la finalul sezonului regulat.
Autobergamo a condus de două ori, Timişoara a egalat de fiecare dată

Gazdele au deschis scorul în minutul 5, prin căpitanul Cristi Matei, care a finalizat din careu o centrare din corner a lui Pânzaru. Timişoara putea reveni în joc în minutul 15, dar Rajcevic a executat slab lovitura directă de la 10 metri, acordată pentru a şasea greşeală de echipă a oaspeţilor, şi Iancu a reţinut. În primul minut al părţii secunde, Savio Valadares a adus egalarea, cu un şut la colţul lung de la şapte metri. Rămase fără Tacot şi Ique, ambii acidentaţi, gazdele au revenit în avantaj cu cinci minute înaintea finalului de joc. Cristi Matei l-a găsit în partea dreaptă pe Obadă şi internaţionalul moldovean l-a învins pe Koivumaki cu un şut la colţul lung. Peste doar două minute, Rakic a finalizat din faţa careului o combinaţie în trei purtată cu conaţionalii săi Simic şi Rajcevic, aducând din nou egalarea, Nicio echipă nu a mai riscat până la final iar remiza ajută rivalelor celor două candidate la titlu. Autobergamo a rămas lider, cu un punct în spatele celor de la United Galaţi iar Informatica ocupă locul 5, cu şase puncte mai puţin ca devenii, dar şi un meci în minus.

Preşedintele devean, nemulţumit de joc

După meci, preşedintele grupării devene, Dorin Popa, şi-a băgat în şedinţă echipa, fiind nemulţumit de jocul prestatde alb-vişinii. „Nu sunt mulţumit de felul cum au jucat, nu de rezultat. Nu e ce trebuie, nu e ce vreau eu. Trebuie să recunosc că Timişoara ne-a dominat şi tactic şi fizic. E adevărat că am ratat ocazii, puteam să ne desprindem dar nu am făcut-o şi asta ne-a costat. Am luat golurile pe greşeli flagrante în apărare. Dacă vom juca la fel şi cu Odorheiu Secuiesc, nu avem nicio şansă să căştigăm”, a spus Dorin Popa. De altfel, la finalul partidei cu timişorenii, devenii au luat decizia de a se despărţi amiabil de fostul internaţional, Ion Al-Ioani.

Robert Lupu, satisfăcut de jocul echipei sale

Antrenorul grupării timişorenii şi al naţionalei României, Robert Lupu,a apreciat rezultatul drept unul normal. „A fost un meci demn de o finală, atât Deva cât şi noi am făcut un joc foarte bun. Rezultatul este unul normal, un scor strâns, la fel cum ar fi fost şi la noi acasă. Deva îşi merită locul în clasament, are un lot competitiv, dar noi suntem mulţumiţi de felul cum am jucat. Ne dorim să revenim la forma care ar trebui să ne definească, nu ştiu dacă mai avem şanse la locul 1 în sezonul regulat. Nu ştiu dacă e foarte important acest lucru. În utimii trei ani, oriunde am antrenat, am fost pe primul loc la finalul sezonului regulat şi doar o dată am luat titlul. Anul ăsta va fi o finală 3 din 5 şi e altceva faţă de campionatele trecute”, a spus Robert Lupu, care în duelul de la Deva l-a lăsat în afara lotului pe Slobodan Janjic.

„E o remiză echitabilă, la capătul unui joc în care ne-am temut prea mult unii de ceilalți! Știam că va fi un meci foarte greu. Am făcut o primă repriză foarte bună, dar după pauză jocul nu a mai mers. Am pierdut două puncte… Suntem în continuare pe primul loc și vrem să rămânem acolo până la finalul sezonului regular. Depindem doar de noi”, a declarat, pentru www.frf.ro, Florin Ignat, antrenorul-jucător al liderului Autobergamo Deva.

Autobergamo Deva – Informatica Timișoara 2-2 (1-0)
Au marcat: C. Matei (5), Obadă (35) – Savio (21), Rakic (37)

Autobergamo: Iancu – Paulo Ferreira, Ignat, Nuno Coco, Ique.
Au mai jucat: C. Matei (cpt), Pânzaru, Obadă, Al-Ioani, Tacot.
Antrenor: Florin Ignat

Informatica: Koivumaki – Simic, Rakic, Rajcevic, Felipe.
Au mai jucat: F. Matei (cpt), Thiago, Savio.
Antrenor: Robert Lupu

Arbitrii: Marian Ivănescu – Gabriel Stroe (ambii din Bucureşti)

Sala Sporturilor din Deva, spectatori 1000

Iată rezultatele rundei:
CFF Clujana Cluj – CSM Politehnica Iasi 1-2
CS United Galaţi – C.S. KSE Târgu Secuiesc 4-0
Muncitorul Reșița – CS City’us Târgu Mureş 4-5
Dunărea 2005 Călărași – Spicom Sfântu Gheorghe 6-1
Autobergamo Deva – Informatica Timișoara 2-2
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc a stat

Clasament: 1. Deva 26 p-te (11 meciuri); 2. United Galați 25 p (11 meciuri); 3. Dunărea 24 p (11 meciuri); 4. Odorheiu Secuiesc 22 p (10 meciuri); 5. Informatica 20 p (10 meciuri); 6. City’US 17 p (9 meciuri); 7. CSM Poli Iași 14 p (11 meciuri); 8. Spicom 10 p (11 meciuri); 9. Reșița 7 p (11 meciuri); 10. Clujana 3 p (11 meciuri); 11. Târgu Secuiesc 0 p (10 meciuri)

Etapa viitoare:
26 noiembrie
ora 17:00
Spicom Sfântu Gheorghe – CFF Clujana Cluj

27 noiembrie
ora 18:00
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CS United Galaţi

28 noiembrie
ora 18:00
C.S. KSE Târgu Secuiesc – Muncitorul Reșița
Informatica Timișoara – Dunărea 2005 Călărași

– CSM Politehnica Iași stă
– Partida CS City’us Târgu Mureş – Autobergamo Deva a fost amânată, mureșenii fiind prezenți în aceste zile la partidele din Elite Round-ul UEFA Futsal Cup