United Galati Autobergamo Deva

Liga 1 la fotbal continuă în acest week-end cu meciurile etapei a 14-a. Derby-ul rundei și al începutului de an în futsalul românesc se joacă la Deva, acolo unde se întâlnesc primele două clasate, Autobergamo și CS United Galați.

Cele două formații au făcut schimb de locuri în clasamentul Ligii 1 în runda precedentă, atunci când United s-a impus fără emoții pe teren propriu în fața nou-promovatei Bukovina Vicov, scor 16-6, iar Autobergamo a remizat, 4-4, la Odorheiu Secuiesc, rezultate în urma cărora gruparea gălățeană s-a instalat în fotoliul de lider.

Nelu Stancea: „Va fi un meci foarte greu”

Meciul de la Odorheiu Secuiesc a consemnat debutul oficial al lui Nelu Stancea pe banca tehnică a echipei Autobergamo Deva. Confruntarea de sâmbătă, cu United, va fi prima pentru fostul selecționer în fața propriilor suporteri. „Nu a fost debutul pe care mi l-am dorit. Nu am reușit să ne facem jocul, deși, cu puțină șansă, puteam câștiga. Urmează confruntarea cu CS United Galați. Ei vin din postura de lideri. Va fi un meci foarte greu, în fața unui adversar aflat pe val, cu un moral bun. Din păcate nu vom putea conta pe serviciile lui Adrian Pânzaru, om de bază, om de națională, care a primit al patrulea cartonaș galben din acest sezon etapa trecută la Odorheiu Secuiesc, acolo unde nu l-am avut pe Cristian Obadă. Pentru meciul de sâmbătă îl vom avea însă la dispoziție pe André Gomes, portughezul care a venit la Deva în aceste zile”, a declarat Nelu Stancea.

Florin Ignat: „Îi simt pe băieți foarte motivați”

De partea cealaltă, gălățenii vor să confirme și la Deva forma bună pe care o traversează. Meciul e unul special și pentru Florin Ignat, tehnicianul oaspeților, care se întoarce la Deva pentru prima oară ca adeversar! Cu Florin Ignat pe bancă, Deva cucerea titlul în urmă cu doi ani după o finală-maraton împotriva actualei sale echipe, United Galați. „Ne așteaptă un meci greu, dar vrem ca la final să rămânem pe primul loc. Sunt încrezător într-un rezultat bun, deși un meci la Deva e foarte greu. Echipa e puternică, publicul e unul, ca și la Galați, foarte pătimaș, își împinge echipa favorită de la spate. Îi simt pe băieți foarte motivați”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei CS United Galați. Ignat poate conta la Deva pe internaționalul Mimi Stoica, adus în această iarnă de la Timișoara, dar care nu a jucat în prima etapă din 2019, și care își va face astfel debutul în tricoul gălățenilor.

Robert Lupu: „Galațiul va avea viață grea”

La meciul de la Deva va asista și selecționerul Robert Lupu, care după această etapă va suna adunarea la lot. Naționala  României va juca pe 4 și 5 februarie o „dublă” de verificare cu Italia, una dintre forțele futsalului mondial. Meciurile cu Italia se vor juca la Piatra-Neamț. Robert Lupu se așteaptă ca partida Autobergamo Deva – CS United Galați să se ridice la pretențiile unui derby. „Deva – Galați e cu adevărat un derby. E un meci între două echipe puternice, cu ambiții, un meci în urma căruia una dintre echipe își va putea depune candidatura la titlul de campioană. Sau, poate, amândouă. Va fi o confruntare a adevărului, în care vom vedea exact unde se află cele două. Cred că Autobergamo pornește cu prima șansă pentru că joacă acasă, unde a făcut meciuri extraordinare. United Galați va avea viață grea la Deva”, a declarat Robert Lupu, selecționerul primei noastre reprezentative.

În tur, la Galați, CS United s-a impus cu scorul de 5-3 (2-2), la capătul unui meci deosebit de spectaculos.

Etapa cu numărul 14 debutează la Timișoara, cu duelul dintre Informatica și FK Odorheiu Secuiesc. În tur, Informatica a câștigat cu 7-5.

Futsal Club Dunărea Călărași, una dintre revelațiile actualului sezon, joacă în această rundă la Cluj în fața unei formații, Clujana, care nu a agonisit nici măcar un punct în acest sezon. La Vicovu de Jos, în cel mai nordic punct de pe harta Ligii 1 la futsal, se întâlnesc Bukovina Vicov și SCM Gloria Buzău, un duel între două nou-promovate. În tur, Gloria a învins cu socrul de 4-2.

Meciul Futsal Poli Iași – Imperial WET Miercurea Ciuc a fost amânat.

Etapa viitoare, a 14-a

vineri, 25 ianuarie, ora 18:00
Informatica Timișoara – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc
sâmbătă, 26 ianuarie, ora 18:00
Autobergamo Deva – CS United Galaţi
duminică, 27 ianuarie, ora 15:00
CFF Clujana Cluj-Napoca – Futsal Club Dunărea Călărași
duminică, 27 ianuarie, ora 18:30
Bukovina Vicov – SCM Gloria Buzău

Partida Futsal Poli Iași – Imperial WET Miercurea Ciuc a fost amânată.

Clasament: 1. CS United Galaţi 31p; 2. Autobergamo Deva 30p; 3. Imperial WET Miercurea Ciuc 25; 4. Informatica Timișoara 24; 5. Futsal Club Dunărea Călărași 24; 6. Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 21; 7. Futsal Poli Iași 13; 8. SCM Gloria Buzău 10; 9. Bukovina Vicov 3; 10. CFF Clujana Cluj 0p

Articol de Adi Dobre