Trupa pregătită de Florin Ignat s-a impus în meciul decisiv al finalei cu scorul de 8-5, la capătul celei mai spectaculoase partide a sezonului 2016-2017!

Sala Sporturilor din Galați a fost arhiplină la ora duelului decisiv dintre United și Autobergamo! 2.500 de spectatori au creat o atmosferă senzațională pe toată durata partidei, iar la final, deși favoriții au pierdut, au rămas minute în șir aplaudând-i pe jucătorii celor două finaliste!

Partida de marți de la Galați a avut un debut exploziv. Autobergamo a deschis scorul prin Florin Matei, după doar 50 de secunde. United a replicat prin două goluri semnate de Borges și Moldoveanu, trecând la conducere pe tabela de marcaj.

Și-a început însă recitalul internaționalul moldovean Cristian Obadă, care a fost omul decisiv al echipei Autobergamo Deva în acest joc. Obadă a egalat la "2", dar United a fost cea care a intrat în avantaj la pauză, după reușita lui Lascu.

La reluare, Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei din Deva, l-a introdus în poartă pe veteranul Vlad Iancu, în locul lui Tonița.

După doar 40 de secunde din repriza a doua, Obadă a egalat! Lascu a marcat din nou pentru United! A fost ultima oară când echipa gălățeană a condus. Obadă a marcat din nou, pentru 4-4, după care Autobergamo s-a dezlănțuit! În mai puțin de două minute, formația din Deva a marcat de trei ori, prin Tudose (autogol), la acțiunea lui Obadă, Cristi Matei (pasă decisivă Obadă) și, din nou, Cristian Obadă, scorul devenind 7-3 pentru trupa lui Florin Ignat!

Autobergamo și-a mărit avantajul prin Paulo Ferreira, meciul fiind în acel moment jucat! Lascu a mai marcat o dată pentru United, scorul final fiind Autobergamo – CS United 8-5! Cu 3-2 la general, Autobergamo cucerește astfel un nou titlu de campioană a României!

Finala a fost arbitrată de tandemul Bogdan Sorescu – Gabriel Gherman, rezervă a fost Marian Ivănescu. Festivitatea de premiere a fost oficiată de Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal. În urma acestui succes, Autobergamo Deva va reprezenta Liga I în sezonul viitor al UEFA Futsal CUP, Liga Campionilor la futsal!