Campioana României va avea onoarea să deschidă balul Grupei D, joi, 23 noiembrie, când va da piept cu multipla campioană a Kazahstanului și în două rânduri campioană a Europei, Kairat Almatî!

Programul complet al Elite Round-ului UEFA Futsal Cup:

GRUPA A – Palasport Giovanni Paolo II, Pescara
22 noiembrie
Barcelona – ZVV ‘t Knooppunt
Pescara – Ekonomac

23 noiembrie
Ekonomac – Barcelona
Pescara – ZVV ‘t Knooppunt

25 noiembrie
ZVV ‘t Knooppunt – Ekonomac
Barcelona – Pescara

GRUPA B – Pavilhão João Rocha, Lisabona
22 noiembrie
Dina Moscova – Nacional Zagreb
Sporting – Halle-Gooik

23 noiembrie
Halle-Gooik – Dina Moscova
Sporting – Nacional Zagreb

25 noiembrie
Nacional Zagreb – Halle-Gooik
Dina Moscova – Sporting CP

GRUPA C – Magvassy Mihály Sportcsarnok, Győr
22 noiembrie
Luparense – Prodexim Kherson
Győri ETO – Stalitsa Minsk

23 noiembrie
Stalitsa Minsk – Luparense
Győri ETO – Prodexim Kherson

25 noiembrie
Prodexim Kherson – Stalitsa Minsk
Luparense – Győri ETO

GRUPA D – Pabellón Jorge Garbajosa, Torrejón de Ardoz
23 noiembrie
Kairat Almatî – Autobergamo Deva
Inter FS – Braga

24 noiembrie
Braga – Kairat Almatî
Inter FS – Autobergamo Deva

26 noiembrie
Autobergamo Deva – Braga
Kairat Almatî – Inter FS

Campioana României va debuta astfel joi, de la ora 19.30 (ora României), și își va încheia misiunea de la Torrejón de Ardoz duminică.
Autobergamo Deva și-a făcut încălzirea pentru Elite Round-ul UEFA Futsal Cup vineri seară, la Miercurea Ciuc, în campionat. Trupa pregătită de spaniolul Marcos Angulo a arătat o poftă de joc deosebită. Echipa care dă cei mai mulți jucători naționalei de futsal a României a plecat spre Madrid cu bagajele pline de optimism. „Nu avem ce pierde, ci doar de câștigat”, a declarat, pentru www.frf.ro, Paulo Ferreira, unul dintre oamenii de bază ai campioanei României.

Marcos Angulo, tehnicianul echipei Autobergamo Deva, a făcut, pentru www.frf.ro, o scurtă caracterizare a Grupei D: „Ne vom respecta toți adversarii. Kairat ocupă în acest moment locul secund în ierarhia UEFA. E o echipă construită pentru această competiție, pentru UEFA Futsal Cup. Portarul Higuita e unul dintre cei mai faimoși jucători de futsal din lume. Evoluează în cea mai mare parte a partidelor ca și jucător de câmp. Inter Movistar e marea favorită din grupa noastră. Inter are o echipă completă, cu Ricardinho, cel mai bun jucător din lume. Mie, sincer, îmi place foarte mult Rafael, un jucător capabil să facă perfect atât faza de apărare, cât și pe cea de atac. Braga e vicecampioana Portugaliei, o formație cu mulți jucători tineri, de mare valoare”.

Marcos Angulo a riscat și un pronostic în privința echipelor care se vor califica pentru Final Four-ul UEFA Futsal Cup, fază a competiției care va avea loc în primăvara anului viitor: „În opinia mea, în Final Four vor fi Luparense, Sporting, FC Barcelona și Inter sau Kairat”.

Prin calificarea echipei Autobergamo Deva în Elite Round-ul Ligii Campionilor, futsalul românesc are reprezentantă pentru al doilea an consecutiv în această fază a competiției! Anul trecut, City’US Târgu Mureș a fost echipa care a participat în Elite Round-ul UEFA Futsal Cup.