„Patrulaterul” din Sala Sporturilor din Deva a fost adjudecat de echipa gazdă, care, la prima apariție în public după reluarea pregătirilor, „s-a mișcat bine”, caracterizare ce îi aparține antrenorului-jucător Florin Ignat.

Cu cele două achiziții făcute în această vară, internaționalii Mimi Stoica și Alpar Csoma, Autobergamo Deva a trecut în primul meci de Classic Chișinău cu 6-1. „Classic nu a deplasat cea mai bună echipă, asta fiind și explicația scorului final”, a spus, pentru www.frf.ro, Florin Ignat. În aceeași zi, Ekonomac Kragujevac a dispus de City’US Târgu Mureș cu același scor, 6-1, în finala Cupei Cetății calificându-se astfel campioanele României și Serbiei.

În meciul pentru locurile 3-4, deosebit de spectaculos, City’US Târgu Mureș a învins Classic Chișinău, scor 6-5. Spectacol a fost și în finala mare, în care câștig de cauză a avut campioana României, Autobergamo Deva, care a trecut de Ekonomac Kragujevac cu scorul de 4-3.

„A fost un turneu foarte util, pentru că am vrut să vedem exact unde ne aflăm după ce am început pregătirile pe 24 iulie. În finală am întâlnit o echipă foarte puternică, Ekonomac Kragujevac, care are un lot foarte valoros. Am ținut ritmul cu adversara noastră. Stoica și Csoma s-au integrat foarte bine. Sunt jucători cu mare experiență. Sunt optimist pentru noul sezon, omogenitatea fiind principalul nostru argument în confruntările care ne așteaptă”, a mai declarat Florin Ignat.

Peste o săptămână, marți, 22 august, la Lugoj, se va disputa Supercupa României, partidă în care se vor întâlni Autobergamo Deva, campioana României, și Informatica Timișoara, câștigătoarea Cupei României.

Iată rezultatele de la Cupa Cetății – ediția 2017:

Autobergamo Deva – Classic Chișinău 6-1
Ekonomac Kragujevac – City’US Târgu Mureș 6-1

Finala: Autobergamo Deva – Ekonomac Kragujevac 4-3
Finala mică: City’US Târgu Mureș – Classic Chișinău 6-5