Liga I la futsal a fost conectată preț de aproape două săptămâni la acțiunea naționalei României, care a jucat în preliminariile pentru EURO 2018. Tricolorii și-au atins obiectivul, calificarea la barajul pentru turneul final. Acum, ei s-au întors la campionatul intern, care a ajuns la ora play-off-ului.

Duelurile din această fază a competiției se dispută după criteriul „cel mai bun din trei partide”, primul meci având loc la echipa ce a încheiat sezonul regular pe o poziție inferioară. Finala campionatului se va disputa, în premieră, după principiul „cel mai bun din cinci partide”. În cazul în care un meci se încheie la egalitate, urmează două reprize a câte cinci minute fiecare și, dacă egalitatea persistă, lovituri de departajare de la 6 metri.

Cele mai grăbite echipe au fost Politehnica Iași, locul 7 la finalul sezonului regular, și Autobergamo Deva, poziția secundă în ierarhia Ligii I. Cele două formații s-au întâlnit sâmbătă, în Moldova, Autobergamo impunându-se clar cu scorul de 5-0. „Am făcut o partidă bună. Problema învingătorului nu s-a pus nicio secundă”, a declarat Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei Autobergamo Deva, care a luat o opțiune serioasă la calificarea în turul următor.

Lipsită de aportul mai multor jucători accidentaţi sau care au părăsit echipa din motive financiare, CSM Poli Iaşi nu a avut nicio şansă în faţa formaţiei Autobergamo Deva, sâmbătă, pe teren propriu, în primul meci din play-off.

CSM Poli Iaşi a cedat cu 0-5 (0-2) în faţa echipei hunedorene şi şansele moldovenilor de a accede mai departe au devenit aproape nule. Oaspeţii şi-au apropiat victoria încă din debut, Autobergamo având un avantaj liniştitor de două goluri în minutul 11, după reuşitele lui Florin Matei (minutul 2) şi Paulo Ferreira (11). Imediat după pauză, Nuno Coco (21) şi Florin Matei (22) au mărit avansul echipei din Deva, iar Nuno Coco a închis tabela în ultimul minut (5-0). CSM Poli Iaşi, condusă în premieră de pe bancă de fostul antrenor secund Florin Nichifor, după plecarea “principalului” Gabriel Dobre, a ratat câteva bune ocazii prin Pricop, Şchiopu sau Despan, dar nu a reuşit nici măcar golul de onoare în faţa propriilor suporteri.

Din diferite motive, au absentat din tabăra ieşeană jucătorii Narcis Cataramă, Radu Pisică, Radu Guţu, Cosmin Stan, Alexandru Pricop, Bogdan Botezatu şi Robert Mircia. Antrenorul-jucător Gabriel Dobre s-a despărţit şi el de echipa ieşeană, acesta reziliindu-şi angajamentul pe cale amiabilă.

CSM Politehnica Iaşi: Marius Chiriac – Liviu Ruxandari (căpitan), Mario Şchiopu, Victor Mandea, Andrei Despan; Ioan Grigoraş – Valentin Pricop, Bogdan Baboi, Alexandru Panaite. Antrenor: Florin Nichifor.
Autobergamo Deva: Vlad Iancu – Cristian Matei (căpitan), Letra Da Costa "Paulo Ferreira", Moreira Vieira "Nuno Coco", Florin Matei; Petrişor Toni Toniţa – Cristian Obadă, Sergiu Tacot, Florin Ignat, Carlos Henrique "Ique Ribeiro", Taralvo "Cesar Ribeiro", Adrian Pînzaru, Kovacs Zabar. Antrenor: Florin Ignat.

Meciul 2 al duelului dintre CSM Poli şi Autobergamo este programat pe 23 aprilie, la Deva, de la ora 18.00.

Marți se dispută meciul City’US Târgu Mureș – FK Odorheiu Secuiesc, o confruntare în care oaspeții pornesc favoriți. „Grădinița” tandemului Lucian Nicușan – Cosmin Gherman dă piept cu cel mai bun atac din acest sezon. Odorheiul a marcat 126 de goluri în cele 20 de meciuri ale sezonului regular. „Începe altă etapă a sezonului, una în care dacă ai pierdut primul meci ai șanse 90 la sută să iei vacanță! Am studiat meciurile disputate împotriva echipei lui Jakab Zoltan, omul care m-a promovat la echipa națională, și am ajuns la concluzia că Odoreheiul nu ne este superioară. Ne-am pregătit foarte bine în ultimele două săptmâni și suntem hotărâți să obținem un rezultat pozitiv, care să ne dea șanse în următoarele eventual două meciuri de la Odorheiu Secuiesc”, a declarat Cosmin Gherman, antrenorul campioanei României.

Miercuri sunt programate ultimele două jocuri din această fază a play-off-ului. Dar iată programul complet:

CSM Politehnica Iași – Autobergamo Deva 0-5

Marți, 18 aprilie 2017
Ora 18:00:
CS City’us Târgu Mureş – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc

Miercuri, 19 aprilie 2017
Ora 18:00:
Spicom Sfântu Gheorghe – CS United Galaţi
Dunărea 2005 Călărași – Informatica Timișoara