Cupa României la futsal a ajuns la faza sferturilor de finală. Ieri, la sediul Federației Române de Fotbal a avut loc tragerea la sorți a partidelor din această fază, în care s-au calificat și două echipe din eșalonul secund, Pro-Tineret Sighișoara și Colțea 1920 Brașov.

Pro-Tineret Sighișoara și Colțea au adversari tari

Cele două formații din Liga a II-a au însă adversari dificili în „sferturi”. Pro-Tineret Sighișoara va da piept cu FK Odorheiu Secuiesc, locul patru în Liga I, la doar trei puncte de liderul United Galați, și una dintre cele mai în formă echipe din futsalul românesc la această oră.
Colțea 1920 Brașov, una dintre fruntașele Ligii a II-a, întâlnește vicecampioana Informatica Timișoara!

Cel mai tare meci din faza sferturilor de finală este Autobergamo Deva – CS United Galați, ocupantele primelor două locuri în clasamentul Ligii I! Partida Autobergamo – United este reeditarea finalei Cupei României din sezonul trecut, de la Deva. Atunci, gazdele s-au impus cu scorul de 3-2 la capătul unui joc foarte echilibrat.

În acest sezon al Ligii I, Autobergamo și CS United s-au întâlnit deja de două ori. De fiecare dată a fost egalitate, 3-3! Și la Galați și la Deva!

„Spre bucuria celorlalte echipe”

„Am picat direct în finala”, a declarat, pentru www.frf.ro, David Asandei, antrenorul liderului Ligii I, CS United Galați. „Mie îmi plac astfel de meciuri. Și băieților. E mai ușor de pregătit, jucătorii sunt mai receptivi, nu au nevoie să fie motivați în plus. Avantajul pentru Deva e că joacă acasă, dar nu ne deranjează prea tare nici asta. Spre bucuria celorlalte echipe din Liga I, care merg în excursie în această fază a competiției, din Cupă va fi eliminat un adversar puternic pentru play-off, noi sau Deva”, a mai spus David Asandei.

„Nu vom avea nicio scuză”

„Chiar îmi pare bine că am căzut cu United Galați! Va fi un meci tare, pe care e obligatoriu să îl câștigăm. Nu există jucători suspendați, accidentați, îmi revin și eu, așa că nu vom avea nicio scuză în cazul în care nu mergem mai departe”, a mărturisit Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei Autobergamo Deva, deținătoarea Cupei României. Din faza optimilor de finală a mai rămas de disputat o partidă, Șoimii Șimand – City’us Tîrgu-Mureș. Învingătoarea va juca, în deplasare, cu Politehnica Iași.

Programul complet al jocurilor:

Pro-Tineret Sighișoara (L2) – FK Odorheiu Secuiesc
Autobergamo Deva – United Galați
CSM Politehnica Iași – Șoimii Șimand / City’us Tîrgu-Mureș
Colțea 1920 Brașov (L2) – Informatica Timișoara
Partidele sunt programate în zilele de 18-19 februarie.