Astfel, în urma tragerii la sorți ce a avut loc la Nyon, Autobergamo Deva va face parte din Grupa a 8-a, alături de puternica formație Araz Naxçivan (foto jos), campioana ultimelor două ediții ale Azerbaijan Futsal Premier League. Celelalte două adversare ale echipei din Deva vor fi cunoscute după disputarea meciurilor din grupele turului preliminar.

O adversară a trupei pregătite de Florin Ignat va fi câștigătoarea Grupei E a turului preliminar. Din Grupa E fac parte formațiile Flamurtari Vlorë (Albania), Narva United (Estonia), Arnavutköy Belediyespor (Turcia) și MNK Mostar Stari Grad (Bosnia și Herțegovina), ultima fiind gazda grupei.

A patra adversară va fi câștigătoarea Grupei F a turului preliminar, din care fac parte Wrexham (Țara Galilor), FC Leo (Armenia), Classic Chişinău (Moldova) și Anorthosis Famagusta Futsal (Cipru), ultima fiind gazda meciurilor din grupă.

„Sorții ne-au hărăzit un adversar foarte puternic, una dintre cele mai bune echipe din lume, Araz Naxçivan. Ne vom juca însă șansa, mai ales că jucăm partidele din grupă pe teren propriu”, a declarat, pentru www.frf.ro, Vlad Iancu, portarul campioanei Autobergamo Deva și al echipei naționale.

Clubul Araz Naxçivan a fost fondat în anul 2004 și își dispută meciurile de pe teren propriu la „Palace of Hand Games” din Baku, Azerbaijan, o arenă modernă, cu o capacitate de 5.000 de locuri.

De la înființare, Araz și-a trecut în palmares 11 titluri de campioană (2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2016), cinci Cupe ale Azerbaijanului (2005, 2006, 2007, 2008, 2009) și prezențe constante la vârful UEFA Futsal Cup, Liga Campionilor în varianta de sală. În UEFA Futsal Cup, Araz Naxçivan s-a clasat în două rânduri (2010, 2014) pe locul trei. Araz are în componență o mulțime de vedete, jucători brazilieni cărora li s-a acordat cetățenia azeră și evoluează pentru naționala Azerbaijanului, locul 10 în clasamentul FIFA, „sfert-finalistă” la ultima ediție a Campionatului Mondial de futsal, Columbia 2016, și calificată la Campionatul European de anul viitor din Slovenia.

Printre vedetele echipei Araz Naxçivan se regăsesc experimentații Serjão, 37 de ani, Thiago Paz, 35 de ani, Amadeu, 27 de ani, toți brazilieni cu pașapoarte azere, și Rizvan Farzaliyev, 37 de ani, căpitanul echipei, care evoluează aici încă de la înființarea echipei.

Cu un buget de câteva milioane de euro, Araz Naxçivan are ca obiectiv în fiecare sezon calificarea în Final Four-ul UEFA Futsal Cup.