Liga a 2-a de futsal se reia în acest sfârșit de săptămână după două luni de pauză. La Iași, Remetea și Arad au loc turneele celor trei serii din eșalonul secund, în cadrul cărora se vor disputa meciurile ultimelor trei etape din sezonul regulat.

Echipa ACS Futsal Politehnica Iași va fi astfel gazda ultimului turneu din Seria 1 Est, meciurile fiind programate vineri, sâmbătă și duminică, la Sala Polivalentă, fără spectatori. Echipa ieșeană pregătită de Ciprian Brighiu va juca în prima zi, vineri, cu Ceahlăul Piatra Neamț, de la ora 18.00, în al doilea meci va întâlni, duminică, liderul Sportul Ciorăști, de la aceeași oră, iar duminică ieșenii se vor confrunta cu Fortius Buzău, de la ora 12.00.

După 9 etape, ACS Futsal Poli Iași ocupă locul 2 în serie, cu 14 puncte, după Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști – 18 puncte, dar înaintea formațiilor Futsal Ceahlăul Piatra Neamț – 12 puncte și Fortius Buzău – 6 puncte. Primele două clasate se califică la turneul final.
Ieșenii au pregătit acest ultim turneu din sezonul regulat într-un cantonament efectuat la Mălini, în județul Suceava, de unde antrenorul Ciprian Brighiu ne-a oferit ultimele informații cu o zi înainte de start. ”Sperăm să începem anul cu noi victorii și să acumulăm maximum de puncte la acest turneu, mai cu seamă că vom fi gazde. Din păcate, ne confruntăm din nou cu probleme de lot, nu putem conta pe cel mai important jucător Under 21 al nostru, Vlăduț Condur, care a fost nevoit să plece în Germania. În rest, lotul este valid și băieții sunt dornici să facă un turneu bun și să câștige toate cele trei meciuri. Având în vedere că nu ne-am putut antrena în fiecare zi, băieții sunt undeva la 70-80 la sută din capacitate din punct de vedere fizic, dar sunt convins că putem obține trei victorii la acest turneu”, a declarat antrenorul Ciprian Brighiu.

Iată programul turneului de la Iași:

Vineri, 5 februarie

Ora 18.00 ACS Futsal Poli Iași – Futsal Ceahlăul Piatra Neamț
Ora 20.00 Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăşti – Fortius 2014 Buzău

Sâmbătă, 6 februarie

Ora 16.00 Buzău – Piatra Neamț
Ora 18.00 Ciorăști – Iași

Duminică, 7 februarie

Ora 10.00 Piatra Neamț – Ciorăști
Ora 12.00 Iași – Buzău

Meciurile sunt programate la Sala Polivalentă din Iași

Clasament: 1. Sportul Ciorăști 18p; 2. Poli Iași 14p; 3. Ceahlăul 12p; 4. Fortius 6p

Articol de Narcis Pohoață (Iași)