24 de juniori au fost convocați ieri la Târgu Secuiesc pentru un cantonament de selecție în vederea alcătuirii selecționatei U17 de futsal a României. Proiectul, demarat cu mai mult timp în urmă, prinde astfel viață, cei mai buni juniori din România urmând să participe la calificările pentru 2018 Summer Youth Olympics, la care futsalul a înlocuit fotbalul. Jocurile Olimpice de vară pentru tineret de anul viitor vor fi găzduite de Buenos Aires în perioada 1-12 octombrie.

Acțiunea de la Târgu Secuiesc, începută luni și care se va încheia vineri 17 februarie, va fi urmată de un al doilea cantonament de selecție în perioada 6-10 martie, de această dată la Odorheiu Secuiesc. De destinele noii naționale U17 a României se va ocupa antrenorul Endre Kacso. În urma celor două selecții va fi alcătuit un lot de 14 jucători. Naționala U17 de futsal a României va disputa primele meciuri de verificare la sfârșitul lunii aprilie.

Cei 24 de jucători aflați în aceste zile la Târgu Secuiesc provin din aproape toate zonele țării. „Ușa naționalei U17 va rămâne însă deschisă pentru orice junior de calitate din futsalul românesc”, a spus Valeriu Ioniță, team-managerul primei reprezentative, aflat la Târgu Secuiesc alături de antrenorii Endre Kacso și Marius Pîrciu.