În acest week-end, la Odorheiu Secuiesc, a început trialul în urma căruia cele mai talentate tinere jucătoare de fotbal din România vor alcătui naționala de futsal sub 17 ani, care în toamnă va participa la preliminariile pentru „Buenos Aires 2018 Summer Youth Olympic Games”.

Un număr record de echipe s-au înscris la această selecție: Ladies Târgu Mureș, Olimpia Cluj, Fair Play București, Universitatea Galați, Armonia Fălticeni, Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, Sporting Lugas, Real Craiova, CFR Timișoara, ACS Drobeta Turnu Severin, Venus Maramureș, Independența Baia Mare, Universitatea Alexandria, Heniu Prundu Bârgăului, FC Vicovul de Sus, Vulpițele Galbene Roman, CSM Pașcani, Universitatea Alexandria, Navobi Iași și Banat Girls.

„Acțiunea e mult mai amplă. Urmărim, în primul rând, alcătuirea naționalei U17, apoi încercăm să testăm potențialul fetelor pentru a vedea dacă putem demara organizarea unei ligi naționale la futsal și pentru fete. Și nu în ultimul rând, pentru că jucătoare vin din fotbalul mare, acest turneu de la Odorheiu Secuiesc reprezintă o oportunitate perfectă pentru a juca într-o perioadă de pauză competițională”, a declarat, pentru www.frf.ro, Cristian Vornicu, reprezentantul futsalului în Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal.