Romania fotbal pe plaja

În Italia, la Alghero, naționala României a învins Norvegia, scor 6-3, și, în urma înfrângerii Angliei în fața Bulgariei (3-4 după lovituri de departajare), tricolorii vor juca duminică finala pentru promovarea în Divizia a din Liga Europeană de fotbal pe plajă.

Ca urmare a acestei performanțe, România a obținut și calificarea la Jocurile Europene de la Minsk din 2019. Regulamentul competiției prevede ca învingătoarea meciului de duminică sau cea mai bună echipă din Divizia B să obțină locul pentru turneul organizat de Comitetul Olimpic Internațional, însă cele două posibile adversare, Germania (reprezentantă a Diviziei A în acest sezon) și Kazahstan (stat din Asia), nu au dreptul de participare.

În meciul contra Norvegiei, golurile României au fost marcate de antrenorul-jucător Marian Măciucă (3), Dănuț Zaharia (2) și de portarul Andrei Neag.

Lotul care a obținut această performanță și care este pregătit de antrenorul-jucător Marian Măciucă este următorul: Andrei Neag (F.C. Valencia), Valentin Dumitrică (CS Medgidia) – portari, Iulian Răvoiu (CS Medgidia), Ionuț Florea (CS Medgidia), Dănuț Zaharia (Axiopolis Cernavodă), Gheorghe Andrescu (Axiopolis Cernavodă), Adrian Tănase (ACS Eforie), Alin Bugală (West Deva), Emil Vîrtan (West Deva) și Bogdan Ciocănel (Farul Constanța).