Naționala de fotbal pe plajă a României a pierdut la limită cea de-a doua partidă din cadrul grupei din care face parte pentru promovarea în Divizia A.

Partida România – Anglia s-a încheiat la egalitate, scor 2-2, la finalul timpului regulamentar,  și 3-3 după prelungiri, astfel că a fost nevoie de lovituri de departajare pentru a stabili câștigătoarea. Tricolorii au pierdut cu 3-2, la penalty-uri, în urma ratărilor lui Marian Măciucă și Adrian Tănase. De altfel, Tănase a fost cel care a reușit ”dubla”, înscriind cele două goluri în poarta englezilor din timpul regulamentar.

În acest moment, România este la egalitate de puncte, 3, cu Anglia. În ultimul meci, programat mâine, de la ora 10:00, reprezentativa noastră întâlnește Norvegia.

În primul meci, disputat pe 6 septembrie, tricolorii au învins cu 6-1 selecționata Bulgariei.

Turneul de promovare se desfășoară în Alghero, Italia, în perioada 6-9 septembrie. Reprezentativa României trebuie să câștige grupa din care face parte și barajul pentru a promova. Pentru singurul loc rămas disponibil în Divizia A, pentru anul 2019, mai luptă alte patru selecționate, care formează o a doua grupă: Germania (locul 12, ultimul, în Divizia A), Kazahstan, Ungaria și Moldova.

Formația care va lua startul în Divizia A în noul sezon al Ligii Europene de fotbal pe plajă va fi decisă în urma unui meci decisiv între câștigătoarele celor două grupe.

Până acum, în Divizia B, România a câștigat o grupă în care le-a învins pe Serbia, 7-5 după lovituri de departajare, și pe Estonia, 4-2. De asemenea, în august, la Eforie Nord, tricolorii au învins de două ori Bulgaria, 5-3 și 5-4, în partide de pregătire.

Lotul pe care Marian Măciucă, antrenorul-jucător al naționalei României, va miza la partidele din septembrie este următorul: Andrei Neag (F.C. Valencia), Valentin Dumitrică (CS Medgidia) – portari, Iulian Răvoiu (CS Medgidia), Ionuț Florea (CS Medgidia), Dănuț Zaharia (Axiopolis Cernavodă), Gheorghe Andrescu (Axiopolis Cernavodă), Adrian Tănase (ACS Eforie), Alin Bugală (West Deva), Emil Vîrtan (West Deva) și Bogdan Ciocănel (Farul Constanța).

Cea mai bună echipă din Divizia B în urma turneului din septembrie, mai exact ea care reușește să promoveze sau, în cazul în care Germania se va menține în Divizia A, finalista jocului de baraj, va fi prezentă la Jocurile Europene de la Minsk 2019.