Naționala feminină a României s-a impus cu 1-0 în ultimul joc din campania de calificare la WEURO 2022, disputat în compania Croație! Golul victoriei a fost marcat de Mihaela Ciolacu în minutul 53!

Croația – România 0-1
A marcat: Ciolacu (53)

CROAȚIA: 1. Bacic – 14. Dulcic, 4. Balog, 6. Horvat, 15. Bukac (17. Pedic 88) – 10. Landeka, 8. Bosnjak, 22. Slipcevic (19. Kirilenko 72) – 11. Dujmovic (18. Sabasov 59), 9. Rudelic, 3. Jelencic. Selecționer: Mate Prskalo
Rezerve: 12. Bukovec, 5. Pranjes, 13. Spajic, 16. Taritas, 20. Petaric, 21. Gegollaj

ROMÂNIA: 1. Părăluță-cpt – 5. Meluță, 2. Oprea, 6. Ficzay, 16. Sandu – 4. Bortan (11. Boroș 88) 10. Ciolacu – 8. Vătafu – 18. Bâtea (13. Marcu 75), 9. Rus, 20. Carp. Selecționer: Cristian Dulca
Rezerve: 12. Salamon – 7. Bălăceanu, 14. Gered, 15. Mirea, 17. Deca, 19. Borodi, 21. Corduneanu, 22. Grecu

⏰ 14:30

Tu care crezi că va fi rezultatul final al jocului cu naționala Croației? Te invităm pe pagina de Facebook a naționalei feminine să lași în secțiunea de comentarii răspunsul tău. Punem în joc și un tricou semnat de tricolore 🙂 #HaiRomania

⏰ 12:00

La ședința tehnică din această dimineață s-au stabilit culorile în care vor evolua cele două echipe! România va juca în tradiționalul galben! ?
 

⏰ 11:00

Brigadă din Polonia la partida tricolorelor cu naționala Croației! Meciul din această după-amiază va fi arbitrat de centralul polonez Ewa Augustyn. Aceasta va fi ajutată la cele două linii de asistenții Paulina Baranowska (Polonia) și Katarzyna Wasiak (Polonia). Cel de-al patrulea oficial a fost desemnată Michalina Diakow, tot din Polonia!

⏰ 10:00

Cristian Dulca debutează în această după-amiază pe banca naționalei feminine. Urmărește debutul său în direct pe PRO X, de la ora 17:00!

⏰ 09:00

Bună dimineața tuturor din Croația! A sosit ziua mult așteptată și nu puteam să o începem mai bine decât cu o veste pe care așteptam de mult să împărtășim cu voi. Head & Shoulders, un brand inovator ce a susținut întotdeauna performanța, este începând de azi primul sponsor exclusiv al Echipei Naționale de fotbal feminin!

? 22 februarie 

⏰ 20:30

Tricolorele au efectuat în această seară antrenamentul oficial premergător jocului cu naționala Croației pe stadionul Aldo Drosina. Mâine, de la ora 17:00, este programată partida cu țara gazdă, care va fi transmisă în direct pe PRO X.

Nu rata debutul selecționerului Cristian Dulca pe banca naționalei feminine și fii alături de tricolorele în acest final de campanie. Un final care poate reprezenta un nou început pentru această echipă 🙂

⏰ 14:30

Delegația naționalei feminine a ajuns în Croația! Tricolorele au decolat de la București cu un zbor charter până la Zagreb, de unde au fost preluate de un autocar până în localitatea unde se va disputa jocul cu naționala Croației.

În această seară, de la ora locală 18:00 (19:00 în România), este programat antrenamentul oficial premergător jocului cu țara gazdă! Rămâneți alături de noi!

⏰ 06:30

Așa cum v-am obișnuit, nouă ne plac deplasările matinale :). Încă de la primele ore ale dimineții, naționala feminină a plecat spre Croația, unde marți, de la ora 17.00, joacă împotriva țării gazdă. Partida va fi transmisă în direct pe PRO X.

⏰ 06:00

În urma testelor efectuate duminică dimineața, o jucătoare din cadru lotului a fost depistată pozitiv. Având în vedere măsurile de distanțare luate, precum și ancheta epidemiologică efectuată, delegația României va efectua deplasarea în Croația.

Jucătoarea depistată pozitiv, fiind suspectă de COVID SARS-2 în antecedente (fără test PCR), a fost izolată conform procedurilor DSP.

Testarea de duminică a fost a 5-a din cadrul acestei acțiuni. Întreg lotul și staff-ul tehnic au efectuat 4 testări PCR în prealabil și o testare rapidă. De asemenea, pe parcursul întregului cantonament s-au luat toate măsurile de precauție impuse: jucătoarele au dormit în camere single, respectându-se toate normele de distanțare socială.

? 21 februarie 

⏰ 16:00

După 10 zile de pregătire, am stat de vorbă cu selecționerul Cristi Dulca, aflat la prima sa acțiune la naționala feminină din postura de antrenor principal. Printre subiectele abordate au fost primele sale impresii despre jucătoare, ce așteptări are de la un sportiv pe care îl antrenează și cum va aborda meciul cu naționala Croației de marți. Bonus: selecționerul a transmis și un mesaj special suporterilor naționalei feminine 🙂

Toate acestea le veți regăsi în interviul de mai jos!

⏰ 13:00

Tricolorele au desfășurat în această dimineață ultimul antrenament în țară. Mâine dimineață este programată deplasarea spre Croația, unde marți, de la 17:00, vom întâlni țara gazdă în ultimul joc din preliminariile pentru WEURO 2022.

⏰ 09:30

Bună dimineața tuturor! Deși este duminică, în cantonamentul naționalei feminine se respectă același program de pregătire. În această dimineață, de la ora 11:00, este programat ultimul antrenament în țară, înaintea deplasării în Croația.

Încă de la primele ore ale dimineții, jucătoarele și staff-ul primei reprezentative  au efectuat testarea COVID-19, dinaintea jocului cu naționala Croației de marți.

? 20 februarie 

⏰ 18:30

Tricolorele au avut programat în această după-amiază penultimul antrenament înaintea deplasării în Croația. Ședința de pregătire s-a axat pe pregătirea jocului din punct de vedere tactic, așa că nu vă putem dezvălui prea multe 🙂 . Totuși, avem câteva imagini pentru voi de la încălzire.

⏰ 10:30

Bună dimineața tuturor! Astăzi vă invităm pe contul de Instagram al naționalei feminine, care va fi preluat de către fundașul naționalei, Teodora Meluță! Fiți cu ochii pe postările noastre și descoperiți cum arată o zi din cantonament prin ochii unei jucătoare
➡ https://www.instagram.com/nationalafeminina/

?19 februarie 

⏰ 18:30

Tricolorele au încheiat o nouă zi încărcată, cu două antrenamente programate. Este un cantonament lung și dificil, însă faptul că au mai rămas atât de puține zile până la meci ne impulsionează să ne autodepășim la fiecare ședință de pregătire. Vrem să încheiem aceste preliminarii cu o victorie în Croația!

⏰ 17:30

Veste bună în cantonamentul tricolorelor! Rezultatele testelor COVID-19 efectuate joi, 18 februarie, sunt negative! Următoarea testare este programată duminică, 21 februarie, înainte de deplasarea în Croația!

⏰ 12:30

În această dimineață, tricolorele au efectuat o ședință de pregătire de aproximativ 60 de minute pe terenul sintetic de lângă hotel, la -2 grade. Sperăm ca după-amiază, când vom reveni pe teren, să fim întâmpinați de o vreme puțin mai prietenoasă. AMR 4 zile!

⏰ 10:30

În urma antrenamentelor din această perioadă, staff-ul tehnic s-a decis asupra lotului final care va face deplasarea în Croației.

Pe lista preliminară s-au aflat 28 de jucătoare, 5 dintre acestea părăsind cantonamentul echipei naționalei după o săptămână de pregătire. Este vorba despre Ana Vlădulescu (Vasas Femina Odorheiu Secuiesc), Valentina Petre (Fair Play București), Bianca Ienovan (Fortuna Becicherecu Mic), Cristina Tudorache (CS Universitatea Alexandria) și Sara Câmpean (”U” Olimpia Cluj). De asemenea, Camelia Ceasar (AS Roma) nu a putut onora convocarea din motive personale.

Iată lotul final care va efectua deplasarea în Croația:  

PortariAndreea Părăluță (Levante UD/Spania), Szidonia Salamon (Heniu Prundu Bârgăului)

FundașiOlivia Oprea (Villareal CF/Spania), Erika Gered (Vasas Femina Odorheiu Secuiesc), Teodora Meluță (FC Lugano Femminile/Elveția), Andreea Corduneanu (Heniu Prundu Bârgăului), Maria Ficzay (”U” Olimpia Cluj), Antonia Bratu (U.S. Sassuolo/Italia);

MijlocașiIoana Bortan (”U” Olimpia Cluj), Nicoleta Deca (Fortuna Becicherecu Mic), Diana Grecu (Heniu Prundu Bârgăului), Ioana Bălăceanu (”U” Olimpia Cluj), Bianca Sandu (Diosgyori VTK/Ungaria), Mădălina Boroș (Heniu Prundu Bârgăului), Ștefania Vătafu (RSC Anderlecht/Belgia), Roxana Mirea (”U” Olimpia Cluj), Mihaela Ciolacu (”U” Olimpia Cluj);

AtacanțiCarmen Marcu (”U” Olimpia Cluj), Laura Rus (Fortuna Becicherecu Mic), Cristina Carp (FC Lugano Femminile), Mara Bâtea (”U” Olimpia Cluj), Adina Borodi (”U” Olimpia Cluj)

⏰ 09:30

Bună dimineața din cantonamentul de la Mogoșoaia! Dăm startul zilei 8 de pregătire cu o recapitulare a antrenamentului de aseară al tricolorelor. Nu vă spunem mai multe, lăsăm imaginile să vorbească de la sine 🙂 !

?18 februarie 

⏰ 18:00

Tricolorele au efectuat în această după-amiază un antrenament mai diferit :). Împărțite în două grupe, fetele au avut de parcurs diferite exerciții, care au pus accentul pe spiritul de echipă. La final, în urma punctelor acumulate la fiecare exercițiu, s-a desemnat și echipa câștigătoare. Premiul cel mare: învingătoarele vor fi servite la cină de echipa pierzătoare. 😀

Vă lăsăm mai jos, pentru început, câteva imagini care transmit miza antrenamentului de astăzi!

⏰ 15:30

În așteptarea antrenamentului din această după-amiază, vă invităm să revedem antrenamentele de ieri desfășurate de tricolore. În această dimineață ne-am încărcat puțin bateriile, însă revenim imediat pe teren. Partida cu naționala Croației se apropie, iar noi trebuie să fim în cea mai bună formă la ora jocului :).

⏰ 12:30

Tricolorele au avut parte de puțină relaxare în această dimineață, după ziua încărcată din punct de vedere fizic de ieri. Din cauza situației actuale, echipa nu a putut părăsi incinta cantonamentului, însă fetele au desfășurat diferite activități.

După-amiază este programat un nou antrenament la Buftea! Revenim mai târziu cu mai multe imagini :)!

?17 februarie 

⏰ 18:30

Terenul 2 de la Centrul Național de Fotbal Buftea a găzduit antrenamentul tricolorelor din această după-amiază. Vremea de afară nu ne-a întâmpinat prea călduros, însă am avut grijă să încălzim noi atmosfera printr-un antrenament ritmat, care s-a încheiat cu un joc-școală.

⏰ 12:30 

Împărțite în două grupe, tricolorele au început ziua dis-de-dimineață, în sala de forțe! Sub supravegherea preparatorului fizic, Vlad Nicoară, fetele au executat diferite exerciții de activare și mobilitate. Cel mai bine este să lăsăm imaginile să vorbească! 🙂

După-amiază este programat al doilea antrenament al zilei, pe terenul 2 de la Buftea!

⏰ 09:30 

Bună dimineața tuturor de la Mogoșoaia! 🙂 Ne așteaptă o zi cu două antrenamente programate, prin urmare vă invităm să rămâneți conectați la canalele noastre de comunicare. De asemenea, vă pregătim o surpriză importantă, care va marca o nouă premieră în istoria echipei naționale de fotbal feminin a României. 😉

?16 februarie 

Începând de astăzi, suntem alături de naționala feminină în cantonamentul de la Mogoșoaia! Tricolorele se pregătesc pentru ultimul joc al campaniei de calificare WEURO2022, împotriva Croației, meci care a fost amânat în luna decembrie a anului trecut din cauza unor cazuri de COVID-19 apărute la echipa noastră.

Partida din 23 februarie va marca și debutul selecționerului Cristian Dulca pe banca primei reprezentative! Pentru a bifa prima zi în cantonamentul tricolorelor, vă lăsăm mai jos o selecție de imagini de la antrenamentul fetelor din această după-amiază, care s-a disputat pe terenul 2 de la CNF Buftea.

Jucătoarele din campionatul intern au dat startul acestui cantonament de pregătire încă de miercuri, 10 februarie, timp în care au desfășurat primele antrenamente sub comanda noului selecționer al naționalei feminine, Cristian Dulca.

Pe parcursul zilei de luni, 15 februarie, s-au alăturat lotului și stranierele convocate pentru această acțiune, urmând ca în aceste zile să se definitiveze lista finală a jucătoarelor care vor efectua deplasarea în Croația.

Iată lista preliminară a jucătoarelor convocate pentru această acțiune: 

PortariAndreea Părăluță (Levante UD/Spania), Camelia Ceasar (AS Roma/Italia)Sara Câmpean (”U” Olimpia Cluj), Szidonia Salamon (Heniu Prundu Bârgăului)

FundașiOlivia Oprea (Villareal CF/Spania), Erika Gered (Vasas Femina Odorheiu Secuiesc), Teodora Meluță (FC Lugano Femminile/Elveția), Andreea Corduneanu (Heniu Prundu Bârgăului), Cristina Tudorache (Universitatea Alexandria), Maria Ficzay (”U” Olimpia Cluj), Antonia Bratu (U.S. Sassuolo/Italia), Valentina Petre (ACS Fair Play București);

MijlocașiIoana Bortan (”U” Olimpia Cluj), Nicoleta Deca (Fortuna Becicherecu Mic), Diana Grecu (Heniu Prundu Bârgăului), Ioana Bălăceanu (”U” Olimpia Cluj), Bianca Sandu (Diosgyori VTK/Ungaria), Mădălina Boroș (Heniu Prundu Bârgăului), Ștefania Vătafu (RSC Anderlecht/Belgia), Roxana Mirea (”U” Olimpia Cluj), Ana Vlădulescu (Vasas Femina Odorheiu Secuiesc)Mihaela Ciolacu (”U” Olimpia Cluj);

AtacanțiCarmen Marcu (”U” Olimpia Cluj), Laura Rus (Fortuna Becicherecu Mic), Cristina Carp (FC Lugano Femminile), Mara Bâtea (”U” Olimpia Cluj), Adina Borodi (”U” Olimpia Cluj), Bianca Ienovan (Fortuna Becicherecu Mic)

CLASAMENTUL GRUPEI H ÎN PRELIMINARIILE UEFA WOMEN’S EURO 2022

Belgia 8 7 0 1 37-5 21
Elveția 8 6 1 1 20-6 19
ROMÂNIA 7 3 0 4 11-15 9
Croația 7 2 1 4 7-18 7
Lituania 8 0 0 8 1-32 0


Rezultate: 

29.08.2019: Lituania – Croația 1-2
03.09.2019: Elveția – Lituania 4-0; Belgia – Croația 6-1
4.10.2019: Lituania – Elveția 0-3
8.10.2019: România – Belgia 0-1,  Elveția – Croația, 2-0
8.11.2019: România – Lituania 3-0, Croația – Belgia 1-4
12.11.2019: Belgia – Lituania 6-0, Elveția – România 6-0
18.09.2020: Belgia – România 6-1, Croația – Elveția 1-1
22.09.2020: România – Croația 4-1, Elveția – Belgia 2-1
23 octombrie 2020: Lituania – România 0-4
27 octombrie 2020: România – Elveția 0-2, Lituania – Belgia 0-9
7 noiembrie 2020: Croația – Lituania 1-0
1 decembrie 2020: Belgia – Elveția 4-0