Sfârșitul acestei săptămâni programează o nouă etapă în play-off-ul Superligii Naționale Feminine de fotbal. Runda, prima a returului din play-off, e dominată de derby-ul dintre marile rivale ASA Târgu Mureș și Olimpia Cluj, meci care se va desfășura la Târgu Mureș duminică, de la ora 11.00.

La Iași va avea loc sâmbătă, de la ora 10.00, un alt derby, între nou-promovatele CS NAVOBI Iași și Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, două formații care au depășit orice așteptări la primul sezon în Superligă și care își dispută ultimul loc pe podium.

Olimpia și ASA sunt despărțite de doar un punct în clasament, dar mureșencele au un joc mai mult disputat.

“Suntem optimiști. Ne-am recuperat și fetele accidentate în ultima perioadă și suntem hotărâți să învingem liderul. Dincolo de clasament, meciul e unul al orgoliilor. Al nostru, orgoliul, a fost rănit în ultima perioadă de prea multe ori! Ne dorim victoria și vom face totul ca să învingem”, a spus Carol Secheș, antrenorul echipei ASA Târgu Mureș.

Mureșencele s-au pregătit din greu pentru derby-ul cu Olimpia Cluj, în această săptămână disputând chiar un „amical” cu băieții de la ASA, grupa 2001! "Fetele au jucat cu mare poftă, au înscris de mai multe ori, așa cum sper să se întâmple și duminică cu Clujul”, a mai spus Carol Secheș.

Olimpia vine la Târgu Mureș cu toate vedetele sale și vrea să refacă diferența de patru puncte din clasament față de Târgu Mureș. "Pe teren vor fi 15 jucătoare de la echipa națională! Dacă e să luăm în considerare ultimul meci al primei reprezentative, cel cu Franța, când noi am avut la lot 12 jucătoare, iar Târgu Mureș trei”, a declarat Alin Cioban, președintele clubului Olimpia Cluj.

"Pentru fotbalul feminin este un week-end fierbinte, în care se pot lămuri primele patru poziții ale clasamentului final al Superligii, dar se poate și relansa lupta pentru locurile 1-4. Olimpia Cluj va juca duminică la Târgu Mureș fără menajamente și cu o ambiție specifică unei echipe campioane. Nu mai dorim să demonstrăm nimic rivalilor noștri tradiționali, deoarece din 2011 până acum au avut timp să se obișnuiască, însă o să jucăm pentru suporterii clujeni și pentru toți cei care ne-au transmis mesaje de susținere”, a mai spus Alin Cioban.

La Iași se întâlnesc sâmbătă dimineață marile revelații ale actualului sezon. Debutante în Superligă, NAVOBI și Vasas luptă pentru un loc pe podium. "Pornim cu șansa a doua, trebuie să recunoaștem asta. Am pierdut primul meci cu NAVOBI, acasă, cu 1-3, o înfrângere pe care nici acum nu mi-o pot explica. Am câștigat ultima dată la Iași și sperăm să o facem din nou. Fetele sunt foarte hotărâte să lupte până la capăt. Vrem să încheiem sezonul cu capul sus”, a declarat Laszlo Bela, președintele clubului Vasas Femina Odorheiu Secuiesc.

Adrian Ambrosie, managerul echipei NAVOBI Iași, e și el optimist. "Întâlnim un adversar de valoare apropiată. Determinarea, atitudinea, motivația vor face diferența. Factorul psihic e cel mai important în fotbalul feminin”, a spus Adrian Ambrosie. Managerul de la NAVOBI spune că echipa și-a depășit condiția la primul sezon în Superligă. "Prezența în play-off e deja un lucru extraordinar, ca nou-promovată. Rămâne latura financiară. Dacă nu rezolvăm acest aspect, visul frumos cu care am pornit la drum se va nărui”, a zis Ambrosie.

Iată programul etapei a 4-a a play-off-ului, prima din retur:
Sâmbătă, 7 mai, ora 10.00 (terenul de iarbă „2” din cadrul Complexului "Emil Alexandrescu” din Iași):
CS NAVOBI Iași – Vasas Femina Odorheiu Secuiesc
Arbitri: Baciu Andrei – Botoşani; Brînză Iulian Cătălin – Botoşani, Caba Bogdan Vasile – Darabani

Duminică, 8 mai, ora 11.00 (terenul sintetic din cadrul Complexului Trans-Sil):
ASA Târgu Mureș – Olimpia Cluj
Arbitri: Barabas Zoltan – Cristuru Secuiesc; Szabo Attila – Odorheiu Secuiesc, Dusa Silviu – Odorheiu Secuiesc

Clasament:
1. Olimpia Cluj 2 2 0 0 14-2 12 26
2. ASA 2013 Targu Mures 3 2 0 1 12-3 9 25
3. CS Navobi Iasi 2 1 0 1 6-2 4 14
4. Vasas Femina Odorhei 3 0 0 3 1-26 -25 11

Tot în acest week-end sunt programate meciurile din play-out:
Sâmbătă, 7 mai, ora 14:00:
Asociația „Fotbal Club Fair-Play” București – Clubul Sportiv Real Craiova
Duminică, 8 mai, ora 15:00:
CS Independența Baia Mare – Heniu Prundu Bârgăului

Clasament play-out:
1. Clubul Sportiv Real Craiova 3 3 0 0 12-2 10 19
2. CS Independenta Baia Mare 3 2 1 0 13-5 8 12
3. Asociația „Fotbal Club Fair-Play” 3 0 1 2 6-20 -14 9
4. Heniu Prundu Bargaului 3 0 0 3 1-5 -4 2