Fotbalul feminin din România s-a întors la Liga I după o pauză de două săptămâni, timp în care prima noastră reprezentativă a mai bifat o acțiune, a treia în acest an, „dubla” de verificare cu Malta, din care a tricolorele au ieșit învingătoare, 2-0 și 5-0.

Primul eșalon a programat în acest week-end meciurile etapei cu numărul 14, o rundă în care multipla campioană „U” Olimpia Cluj s-a odihnit.

Anunțat echilibrat, duelul dintre cele două Universități, din Galați și Alexandria, s-a dovedit a fi în cele dominat de echipa gălățeană, care s-a impus cu scorul de 4-0, succes în urma căruia a urcat un loc în clasamentul Ligii I.

După începutul fulminant de an, cu patru victorii din tot atâtea partide și cu o calificare în premieră în semifinalele Cupei României, Fortuna Becicherecu Mic pornea ca mare favorită în confruntarea cu Indepependența Baia Mare.

Trupa pregătită de tandemul Florin Pădurean – Andra Vela a avut însă un meci dificil în fața echipei din Baia Mare. Fortuna s-a văzut condusă la pauză, a câștigat cea de-a doua repriză, dar rezultatul final a fost egal, 2-2!

CSȘ Târgoviște și Heniu Prundu Bârgăului au reeditat în acest week-end finala Cupei României din sezonul trecut de la Sfântu Gheorghe, atunci când formația dâmbovițeană s-a impus cu 3-0 și a cucerit trofeul. CSȘ Târgoviște a pierdut vara trecută, din pricini financiare, cele mai bune jucătoare. Nici confruntarea de pe teren propriu cu Heniu Prundu Bârgăului nu a făcut excepție, CSȘ Târgoviște contabilizând al 12-lea eșec din acest sezon.

Vasas Femina Odorheiu Secuiesc își continuă parcursul bun din 2019, de când pe banca tehnică a fost instalat Alexandru Andrași. Vasas a trecut la scor, 9-1, pe teren propriu, de Fair Play București și, profitând de înfrângerea echipei Universitatea Alexandria, a urcat pe podium.

Etapa a 14-a:

Universitatea Galați – Universitatea Alexandria 4-0
Fortuna Becicherecu Mic – Independența Baia Mare 2-2
CSȘ Târgoviște – Heniu Prundu Bârgăului 1-5
Vasas Femina Odorheiu Secuiesc – Fair Play 9-1

– echipa Universitatea Olimpia Cluj nu a jucat în această etapă

Clasament: 1.„U” Olimpia 33p; 2. Fortuna 24p; 3. Vasas 22p; 4. Alexandria 21p; 5. Heniu 20p; 6. Galați 16p; 7. Independența 14p; 8. Fair Play 10p; 9. CSS Târgovişte 0p

Etapa viitoare:

sâmbătă, 20 aprilie, ora 11:00
Vasas Femina Odorhei – Universitatea Olimpia Cluj
Fair Play – CSȘ Târgoviște
Heniu Prundu Bârgăului – Fortuna Becicherecu Mic
Independența Baia Mare – Universitatea Galați

– echipa Universitatea Alexandria stă în această etapă

ARTICOL DE ADI DOBRE