Scorul a fost deschis cu un șut superb, din afara careului de internaționala Cristina Tudorache. Mingea a descris o traiectorie de efect, imparabilă pentru portărița oponentă, după care s-a așezat cuminte, în plasă.

Apoi golurile au curs în poarta moldovencelor, unul mai frumos decât celălalt. Pentru Universitatea au marcat Necula (4), Sandu (4), Iorgoni (3), Tudorache (3),  Olaru (2), Durlă, Dumitrache, din lovitură de pedeapsă. În partea secundă a meciului, portarul Georgiana Seceanu a irosit o lovitură de la 11 metri.

Formația pregătită de Călin Pistolea a câștigat cu maximum de puncte eșalonul, iar din septembrie va evolua în Superliga de fotbal feminin a României. Garnitura utilizată în acest meci de Universitatea Alexandria: Seceanu – Gologan, Dumitrache, Jderu, Boldeiu, Iorgoni, Tudorache, Durlă, Olaru, Sandu, Necula. Au mai intrat: Geaptar, Bugean, Panait, Ivan. Au lipsit motivat Flory Chiar, Iulia Săvescu, Denisa Roșu și Andra Diță. Staff-ul tehnic a fost compus din președintele clubului, Adrian Cioacă, antrenorul principal Călin Pistolea și antrenorul cu portarii Gabriel Lungu.

Momente inedite la Alexandria

Partida dintre Universitatea Alexandria și CSM Pașcani a fost înconjurată de o serie de momente speciale. Jocul a început cu acordurile Ligii Campionilor, conducerea CS Universitatea Alexandria apelând, în premieră, la o stație de amplificare și la un crainic, pentru prezentarea echipelor și a evenimentelor din teren.

Sportivele au aruncat cu mingi în tribună pentru spectatori și au premiat o parte din copiii prezenți la meci cu echipamente sportive. La rândul ei, Asociația Județeană de Fotbal Teleorman a oferit echipei Universitatea Alexandria medalii și flori pentru această performanță.

Spre finalul jocului, fetele au avut o surpriză de proporții. La stadion a apărut, înarmat cu o pungă de dulciuri, bunicul fotbalului teleormănean, profesorul Alexandru Olaru. În vârstă de 82 de ani, acesta este un pensionar activ, fiind văzut, în continuare, peste tot unde se joacă fotbal, în special la competițiile de copii.

”Nu mă lăsa sufletul să nu fiu prezent la un astfel de moment frumos al fotbalului teleormănean. Promovarea echipei feminine în elită înseamnă un lucru deosebit, pe care cu toții trebuie să îl înțelegem și să îl valorificăm la adevărata lui valoare. Așa că am pus bani deoparte din pensie și am cumpărat dulciuri pentru fete. Am comandat și insigne inscripționate frumos, ca ele să își aducă aminte permanent, toată cariera și viața lor, de promovarea din 2017. Consider că așa mă revanșez, într-o mică măsură, față de sportul care mi-a oferit un sens în viață: fotbalul”, a declarat Alexandru Olaru (foto).

Planuri de viitor pentru CS Universitatea Alexandria

Chiar dacă această competiție s-a încheiat, fotbalistele nu iau vacanță. Echipa reprezentativă a Liceului Tehnologic nr. 1 din Alexandria are, la finele săptămânii, etapa finală a Cupei Coca-Cola, la București, iar junioarele U15 ale Universității vor pleca la turneul final al Campionatului Național, care va avea loc la Odorheiu Secuiesc, începând din data de 29 iunie.

Reunirea senioarelor este planificată pentru luna iulie, după ce fetele vor termina și perioada examenelor școlare sau universitare. Conducerea CS Universitatea Alexandria intenționează și să organizeze, în perioada de vară, o pregătire centralizată sub forma unui cantonament montan, la Târlungeni, în județul Brașov.