SCHAFFHAUSEN, SWITZERLAND - NOVEMBER 12: during the UEFA Euro Women's Qualifier football match between Switzerland and Romania at Lipo Park on November 12, 2019 in Schaffhausen, Switzerland (Photo by Daniela Porcelli/SPP)

Tricolorele au pierdut categoric ultimul joc al anului, fiind învinse cu 6-0 de selecționata Elveției pe stadionul LIPO Park din Schaffhausen.

Jucătoarele pregătite de Mirel Albon au evoluat în 10 aproximativ 30 de minute, după eliminarea Mariei Ficzay (65), iar lipsa fundașului central s-a văzut pe tabelă! Tricolorele rămân cu trei puncte din dubla lunii noiembrie, obținute în partida cu Lituania de la București, câștigată cu 3-0!

ELVEȚIA – ROMÂNIA 6-0
Au marcat: Bachmann (26, 45, 74), Crnogorcevic (65-pen), Humm (81), Folmi (88)
Cartonaș roșu: Ficzay (65)

ELVEȚIA: 1. Thalmann – 5. Maritz, 15. Buhler, 18. Calligaris, 19. Aigbogun – 16. Gut (22. Bernauer 70), 13. Walti-cpt – 6. Reuteler (17. Folmi 78), 10. Bachmann, 23.Lehmann (20. Humm 61) – 9. Crnogorcevic. Selecționer: Nils Nielsen
Rezerve: 12. Herzog, Friedli – 2. Pando, 3. Megroz, 4. Rinast, 7. Mauron, 8. Brunner, 11. Sow, 14. Stierli

ROMÂNIA: 12. Ceasar – 5. Meluță, 6. Ficzay, 2. Oprea, 15. Goder (16. Sandu 19) – 11. Olar-cpt, 8. Vătafu, 4. Bortan, 19. Ciolacu (18. Bistrian 86), 10. Voicu – 9. Rus (7. Vlădulescu 78). Selecționer: Mirel Albon
Rezerve: 1. Ganea – 3. Balasz, 13. Barabasi, 17. Grecu, 20. Ienovan

? 18:30

Tricolorele au ajuns la stadion! În aproximativ o oră și jumătate începe partida cu Elveția, ultima din acest an! Revenim curând cu primul 11 pe care-l trimite selecționerul Albon în teren în această seară!

? 14:00

Tricolorele au profitat de ora liberă primită în această dimineață și s-au plimbat pe străzile din Centrul Vechi ale orașului Schaffhausen. Totuși, toate discuțiile și gândurile se îndreptau spre meciul cu Elveția de diseară! Fetele vor să se întoarcă în România cu toate cele trei puncte!

? 12:00

Partida tricolorelor cu Elveția din această seară va fi arbitrată de o brigadă din Olanda! La centrul terenului va fi Shona Shukrula, care va fi ajutată de asistenții Franca Overtoom și Nicolet Bakker. Al patrulea oficial a fost desemnat Lizzy Van Der Helm.

? 09:30

Bună dimineața tuturor! A sosit cea mai importantă zi din acest an pentru fetele noastre: ziua duelului cu Elveția. Lăsăm emoțiile deoparte și ne vom bucura de fotbal. De la ora 20:00, pe stadionul LIPO  Park din Schaffhausen, pe care îl puteți vedea în imaginile de mai jos. Hai, România! Să fie o zi de trei puncte!

? 11 noiembrie

? 19:30

Ultima ședință de pregătire înaintea duelului de mâine seară, cu Elveția! Suntem pregătite să luăm toate cele trei puncte! Așa cum a punctat și mijlocașul României, Ioana Bortan, înainte de începerea antrenamentului, ”nu am venit aici pentru egal, ci să câștigăm”!

Mai jos puteți urmări declarațiile selecționerului Mirel Albon și ale Ioanei Bortan dinaintea jocului, dar și imagini de la antrenamentul oficial!

? 16:00

A mai rămas o zi până la partida cu Elveția, iar statisticile sunt de partea noastră. În șase meciuri jucate cu echipa din Țara Cantoanelor, România s-a impus de 4 ori! Ultima dată în calificările pentru EURO 2013! În ultima partidă, disputată în iunie 2012, la Centrul Național de Fotbal Buftea, Laura Rus a înscris un hattrick, iar România a câștigat cu 4-2!

Elveția este o echipă bună, cu jucătoare importante. O știu pe cea mai bună jucătoare a lor, Ramona Bachman, am jucat împotriva ei și în 2012, când am reușit să înscriu de trei ori. Și atunci a fost un meci greu, chiar dacă scorul nu o arată. Am avut ambiție, ne-am luptat de la egal la egal cu ele și am reușit să le învingem. Dacă atunci am putut câștiga împotriva lor, făcând un meci bun și înscriind de patru ori, sunt încrezătoare că și mâine seară vom lupta până la capăt pentru cele trei puncte. Mirel Rădoi ne-a transmis un mesaj înaintea meciului cu Lituania care mi-a rămas întipărit în minte: Intrați pe teren și bucurați-vă de fotbal, luptați pentru fiecare minge ca la final să fiți mulțumite de prestația voastră, indiferent de rezultatul de pe tabelă”.

Șapte jucătoare din lotul actual au evoluat în partida cu Elveția din 2012: Mia Ganea, Maria Ficzay, Florentina Olar, Olivia Oprea, Ștefania Vătafu, Ioana Bortan și Laura Rus!

Rezultatele directe între România și Elveția:
26/06/1991: România – Elveția 5-0
29/05/1998: România – Elveția 1-0
30/09/2007: România – Elveția 2-0
22/03/2008: Elveția – România 3-0
21/09/2011: Elveția – România 4-1
21/06/2012: România – Elveția 4-2

? 12:00

În această dimineață, tricolorele au avut programată o scurtă plimbare, iar destinația a fost Cascada Rinului! Denumită mai demult și Grosser Laufen este, alături de Dettifoss, cea mai mare cascadă din Europa. Și se află în Schaffhausen, orașul unde naționala feminină întâlnește Elveția în al treilea joc din calificările pentru EURO 2021!

Diseară, începând cu ora locală 17:00 (18:00 în România), este programat antrenamentul oficial pe stadionul LIPO  Park. Revenim cu mai multe amănunte de la stadion. Acum urmează masa de prânz și odihna!

? 10 noiembrie

? 20:00

Tricolorele au avut programată în această seară prima ședință de pregătire după sosirea în Elveția. Temperatura este mult mai scăzută în comparație cu vremea din București, la ora antrenamentului fiind doar 2 grade! Cu toate acestea, fetele s-au pregătit la intensitate maximă pentru a fi în cea mai bună formă la ora jocului cu Elveția. Au mai rămas două zile!

? 16:30

Înainte de ședința de pregătire programată în această seară, tricolorele au vizitat FIFA World Football Museum din Zurich, unde au putut admira Cupa Mondială a băieților precum și Cupa Mondială a fetelor. De asemenea, muzeul conține piese care au marcat istoria echipelor naționale finaliste și câștigătoare a Cupei Mondiale.

? 14:00

După un zbor lung, cu escală la Munchen, tricolorele au ajuns în Schaffhausen, un oraș în apropiere de Zurich, unde marți seara, de la 20:00, întâlnesc selecționata Elveției. Fetele lui Mirel Albon au plecat în această deplasare cu un singur gând: victoria! Vă lăsăm mai jos câteva imagini cu fetele surprinse de-a lungul deplasării spre Elveția!

? 9 noiembrie

? 19:00

Tricolorele au avut programată în această după-amiază ultima ședință de pregătire înainte de plecarea în Elveția. Selecționerul Mirel Albon a început să pună deja la punct detaliile tehnice pentru jocul cu formația gazdă pentru că pe 12 noiembrie, de la ora 20:00, vrem să luăm toate cele trei puncte!

? 17:00

În pauza dintre meciuri, am stat de vorbă cu antrenorul portarilor naționalei feminine, Daniel Gherasim, care a acceptat să ne dezvăluie cum a început să lucreze cu fetele și care e situația postului de portar la momentul actual la prima reprezentativă.

Țin minte că prima dată când am lucrat cu fetele eram la echipele de juniori ale federației, în anii 2012-2013, iar la unul dintre antrenamente, Mirel Albon m-a rugat să fac și cu fetele. Atunci am decis să fac un antrenament mixt, doi băieți cu două fete și i-am pus să lucreze în perechi, băiat cu fată. A fost un antrenament foarte intens, deoarece băieții voiau să arate că sunt mai puternici, iar fetele s-au autodepășit, dorind să le arate că sunt egale lor. Fetele erau Andreea Părăluță și Mia Ganea, jucătoare importante în cadrul echipei naționale”.

După această experiență, au urmat câțiva ani în care Gherasim a lucrat în paralel, și cu loturile de juniori, dar și cu cele feminine. ”Când am fost întrebat dacă aș dori să lucrez cu fetele, am acceptat imediat provocarea. Mi-a plăcut de la început și, în funcție de disponibilitate, veneam la acțiunile senioarelor. Țin minte că într-un meci din preliminariile Campionatului Mondial, contra Spaniei, deși am pierdut cu 1-0, Mia Ganea a fost desemnată jucătoarea meciului.”

Începând cu anul 2014, Gherasim a început să lucreze exclusiv cu loturile naționalei feminine, la toate categoriile de vârstă (Under 15, Under 17, Under 19 și senioare).

”Atât la fete, cât și la băieți principiile antrenamentelor sunt aceleași (antrenamentul psihologic al portarului, tehnico-tactic precum și antrenamentul individual). Provocarea e mai mare la postul de portar, întrucât majoritatea jucătoarelor nu au antrenori de portari ( cele de la grupele de junioare), iar noi trebuie să facem antrenamente de inițiere, perfecționare. Astfel, într-o perioadă foarte scurtă trebuie să integrăm foarte multe principii”.

Daniel Gherasim a fost de acord să facă o caracterizare a celor trei jucătoare care evoluează pe postul de portar în acest moment la prima reprezentativă. Cel mai important aspect este că toate cele trei jucătoare evoluează la echipele de club, ceea ce îi face misiunea mai grea selecționerului Mirel Albon în momentul alegerii primului 11.

Andreea Părăluță –  până la accidentare, Andreea a fost titulara de drept a postului de portar la echipa națională. Evoluează la cel mai înalt nivel, campionat foarte dezvoltat în fotbalul feminin. Este o luptătoare, are un caracter foarte puternic și de foarte multe ori a dat încredere echipei prin evoluțiile sale. E dispusă la efort, tratează antrenamentele cu mare seriozitate și este dornică să se autodepășească.

Mia Ganea –  Mia a întrerupt fotbalul o perioadă de aproape 4 ani, în care a și născut, iar pe lângă faptul că e mămică și are alt curs al vieții, dragostea pentru fotbal a făcut-o să revină. La Mia putem vorbi despre talent, are un joc foarte bun de picior, dă echilibru și siguranță echipei. Meciul cu Belgia a fost primul oficial pentru ea după 4 ani și a făcut un joc remarcabil. A lăsat emoțiile deoparte și ne-a demonstrat că ne putem baza pe ea!  Are un caracter puternic, nu se dă nicio clipă la o parte, chiar dacă în unele momente îî este mai greu.

Camelia Ceasar – Este o mare bucurie pentru noi că a răspuns convocării la echipa națională. O cunosc de la grupele de junioare, când a evoluat pentru România la un turneu de elită. La vremea aceea, ea juca pentru AC Milan. Este o portăriță cu un real talent, muncitoare și foarte modestă, deși evoluează la AS Roma, o echipă unde fotbalul feminin este mult mai dezvoltat decât la noi. Îmi doresc să o vedem debutând curând pentru prima reprezentativă.

La fel ca în fotbalul masculin, și în cel feminin postul de portar este unul complex. ”Trebuie să citești jocul, să știi să-ți ghidezi fundașii și mijlocașii, să ai un joc de picior bun, să ai o viziune a jocului și o stăpânire de sine foarte bună. Toate acestea țin și de antrenamentul psihologic al portarului. Un portar trebuie să fie mai îndrăzneț, să preia inițiativa, pentru că ea trebuie să ia într-o fracțiune de secundă decizia cea mai bună, iar dacă nu o ia, acest lucru se vede imediat pe tabela de marcaj. Forma portarului încurajează și evoluțiile jucătoarelor de câmp, pentru că ele se simt între ele pe teren, comunică foarte mult”, a completat antrenorul portarilor.

Daniel Gherasim a evoluat între 1990-1998 la Steaua București, alături de care a obținut performanțe deosebite: șase titluri consecutive: 1993, 1994, 1995, 1996, 1997, 1998 și trei Cupe ale României: 1992, 1996, 1997, participând în toți acești ani în cupele europene, în toate competițiile. Are 134 de meciuri în Divizia A.

? 15:00

Așa arată în acest moment clasamentul Grupei H. România este singura formație cu doar două jocuri disputate! Tot aseară, s-a disputat și meciul dintre Croația și Belgia, câștigat de belgience cu 4-1!

Belgia 3 3 0 0 11-2 9
Elveția 3 3 0 0 9-0 9
România 2 1 0 1 3-1 3
Croația 4 1 0 3 4-13 3
Lituania 4 0 0 4 1-12 0


Rezultatele și programul Grupei H din preliminarii:

29.08.2019: Lituania – Croația 1-2
03.09.2019: Elveția – Lituania 4-0; Belgia – Croația 6-1
4.10.2019: Lituania – Elveția 0-3
8.10.2019: România – Belgia 0-1,  Elveția – Croația, 2-0
8.11.2019: România – Lituania 0-3, Croația – Belgia 1-4
12.11.2019: Belgia – Lituania, Elveția – România
10.04.2020: Croația – Lituania
14.04:2020: Belgia – Elveția, Croația –  România
05.06.2020: Lituania –  România
09.06.2020: Lituania – Belgia,  România– Elveția
18.09.2020: Belgia –România, Croația – Elveția
22.09.2020: Elveția – Belgia,  România – Croația

? 11:00

Bună dimineața tuturor! Ne-am trezit din euforia victoriei de aseară cu un singur gând: trei puncte cu Elveția! Știm că este poate cea mai mare provocare a anului, dar vrem șase puncte din această dublă. Și nimic nu este imposibil cu voi alături de noi. Rămâneți cu noi și astăzi pentru a vedea cum ne recuperăm după joc și ne pregătim pentru deplasarea în Elveția. Hai, România!

? 8 noiembrie – Ziua meciului cu Lituania

? 21:30

Primul obiectiv al lunii noiembrie l-am îndeplinit. Am învins Lituania cu 3-0, sărbătorim în această seară victoria și ziua de naștere a Mariei, iar de mâine toată atenția se îndreaptă spre partida cu Elveția. Ne așteaptă o deplasare grea, dar mergem să luăm cele trei puncte! Câștigăm împreună, ne bucurăm împreună! Mai jos vă lăsăm câteva imagini din această seară.

ROMÂNIA – LITUANIA 3-0
Vătafu (17-pen.), Neverdauskaite (29-autogol), Voicu (70-pen.)

ROMÂNIA: 1. Pop – 5. Meluță (3. Balazs 86), 2. Oprea, 6. Ficzay, 16. Sandu (7. Vlădulescu 69)- 4. Bortan, 8. Vătafu, 10. Voicu (14. Herczeg 78) – 19. Ciolacu, 9. Rus, 11. Olar-cpt. Selecționer: Mirel Albon
Rezerve: 12. Ceasar- 13. Barabasi, 15. Goder, 17. Grecu, 18. Bistrian, 20. Ienovan

LITUANIA: 12. Lukjancuke-cpt – 11. Karasiovaite (15. Lazdauskaite 46), 13. Neverdauskaite, 14. Liuzinainte, 17. Gedgaudaite, 14. Liuzinaite, 4. Mikutaite – 5. Sarkanaite (23. Rogaciova 69), 7. Gaileviciute, 2. Vaitukaityte, 18. Imanalijeva – 3. Jonusaite (21. Gedminaite 75). Selecționer: Rimanatas Viktoracivius
Rezerve: 1. Savickaite, 22. Seskute – 6. Toropovaite, 8. Baltrunaite, 9. Sabatauskaite, 19. Narbutaite, 20. Piesliakaite

? 14:30

Surpriză pentru tricolore! La finalul ședinței tehnice dinaintea meciului și-au făcut apariția jucătoarele Andreea Părăluță și Adina Giurgiu, care nu au putut fi prezente la această acțiunea din cauza unor accidentări. Andreea și Adina au adus cu ele energia pozitivă și vor la final să sărbătorească alături de fete victoria. Hai, România!

? 13:30

Reprezentativa feminină a primit în cantonamentul de la Mogoșoaia vizita noului ministru al Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe. 

„Mă bucur să vă cunosc și să fiu alături de voi. Am văzut că fotbalul feminin este tot mai promovat, iar acest lucru nu poate decât să ajute acest sport. Sunt aici să vă încurajez înaintea partidelor importante pe care le veți juca în drumul spre EURO și, în același timp, să vă transmit faptul că, atât timp cât voi fi în funcție, veți avea în mine și în echipa mea un partener de încredere. Cred că a venit timpul să ne întoarcem privirea și către fotbal. Cred că statul poate sprijini fotbalul feminin, competiții de copii și juniori”, a fost mesajul ministrului.

Nu ne rămâne decât să dăm totul pe teren diseară! Luptăm pentru România!

? 12:30

Selecționerul Mirel Rădoi a adus din energia naționalei U21 și în cantonamentul tricolorelor înaintea partidei de diseară cu Lituania! Mulțumim pentru cuvintele de încurajare, mister!

? 10:30

A sosit ziua pentru care ne-am pregătit în această săptămână! La ședința tehnică din această dimineață s-au decis culorile în care vor evolua cele două echipe: România în galben, iar Lituania în roșu! Ceea ce înseamnă că diseară vom fi toți în galben în tribuna de la Mogoșoaia! Hai, România! Luptăm împreună pentru primele trei puncte!

? 7 noiembrie

? 18:30

Am revenit cu imagini de la antrenamentul oficial al tricolorelor. Înainte de joc, selecționerul Mirel Albon și fundașul Maria Ficzay au stat de vorbă cu media prezentă la stadion.

Tratăm jocul cu Lituania cu aceeași importanță ca orice alt adversar. Fetele sunt concentrate și dornice să încheie anul cu șase puncte, așa că nu le rămâne decât să intre pe teren mâine seară cu atitudinea și determinarea pe care au avut-o până acum la antrenamente și să demonstreze că vor la EURO. Apoi, toată atenția se va îndrepta spre meciul cu Elveția, de marți” – a declarat selecționerul naționalei feminine.

Ne așteaptă un meci foarte important mâine seară. În ziua de astăzi nu mai există echipe slabe, însă noi vom da totul pentru cele trei puncte. Apoi vom merge cu încredere în Elveția, și sperăm să încheiem anul victorioase și cu șase puncte în clasament”, a adăugat Ficzay, care își dorește cadou mâine, de ziua sa, o victorie cu Lituania! ?

? 17:00

Ca să intrăm deja în atmosfera de meci, vă arătăm puțin din antrenamentul oficial al tricolorelor. Revenim cu imagini de la ședința de pregătire și declarațiile selecționerului Mirel Albon și ale Mariei Ficzay dinaintea jocului cu Lituania.

? 16:00

Cel de-al doilea meci din preliminariile pentru Campionatul European din 2021 al tricolorelor, contra Lituaniei, va fi arbitrat de o brigadă din Slovacia. La centrul terenul se va afla Petra Pavlikova, care va fi ajutată la cele două linii de asistenții Lenka Pavlackova și Zuzana Hanesová. Al patrulea oficial a fost desemnat Mária Krcová.

Referee Petra Pavlikova during the UEFA Women’s European Under-19 Group A match

? 15:00

Naționala feminină a primit la antrenament vizita unui fost internațional român, component al Generației Guadalajara – Mexic “70.

Sosit în țară din Statele Unite ale Americii, Ion ”Liță” Dumitru, 69 de ani, le-a urmărit pe fete la lucru, iar apoi a dorit să le transmită un mesaj. „Sunteți ambițioase, dornice de performanță și din toată inima vă urez succes pentru a ajunge la un turneu final. Acela este momentul în care eu m-am simțit cu adevărat fotbalist. Cu siguranță așa va fi și pentru voi”, a spus fostul mijlocaș cu 50 de selecții și 10 goluri în tricoul naționalei.

La Mondialul din Mexic, în 1970, a evoluat în toate cele 3 partide, avându-l adversar inclusiv pe marele Pelé.

? 10:30

Bună dimineața! Ieri, am fost complici la un moment emoționant ce a avut loc înaintea antrenamentului fetelor.

Totul a început în urmă cu 3 ani, când, înaintea barajului pentru EURO 2017, naționala noastră primea numeroase încurajări de la personalități și sportivi importanți ai României. Printre aceștia, și fetele din echipa de spadă, campioane olimpice la Rio în 2016.

Impresionată de determinarea și ambiția jucătoarelor din naționala de fotbal, Loredana Dinu, componentă a echipei medaliate cu aur, și-a dorit încă de atunci să le cunoască personal. Iar aseară, acest lucru s-a întâmplat în sfârșit.

Nerăbdătoare să le împărtășească fetelor din experiențele sale, Loredana a pășit timid pe terenul de la Mogoșoaia. Dar, odată ce a început să își spună povestea, toate emoțiile au dispărut. Și a reușit să le captiveze pe tricolore cu întâmplări din parcursul ei de succes.

„O echipă se contruiește în timp. Poate cel mai important, la final, nu a fost acea medalie de aur, ci drumul parcurs până acolo. M-a făcut ceea ce sunt astăzi, când, dacă îmi propun, pot muta munții din loc. Succesul nu vine peste noapte. Trebuie să luați fiecare meci, fiecare etapă, fiecare victorie sau insucces ca pe ceva care vă va duce mai departe”, le-a spus Loredana Dinu jucătoarelor din națională.

Ea le-a adus fetelor și medalia pe care a cucerit-o în urmă cu trei ani: „Puteți să vă luați puțin din energia acestei medalii. Are o putere fenomenală și poate inspira foarte mult”.

Echipa de spadă a României formată din Ana-Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop și Loredana Dinu reușea să câștige în 2016 prima medalie pentru țara noastră la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

? 6 noiembrie

? 19:00

Am încheiat o nouă ședință de pregătire, în cadrul căreia s-a pus la punct strategia pentru meciul cu Lituania. Cum nu vă putem da mai multe detalii, vă lăsăm câteva imagini de la încălzire ?. Mâine, de la ora 16:30, este programată conferința de presă premergătoare jocului, precedată de antrenamentul oficial.

? 15:30

Mircea Bravo le-a transmis un mesaj special fetelor înaintea jocului cu Lituania de vineri, din preliminariile pentru EURO 2021. Mulțumim pentru susținere și să fie un meci de trei puncte!

? 13:00

Horațiu Baciu, preparatorul fizic al selecționatei U21 din august 2018 și, începând cu această campanie de calificare, al naționalei feminine, a fost de acord să ne răspundă la câteva curiozități legate de pregătirea fizică a tricolorelor. Vă lăsăm să aflați răspunsurile direct de la el ?.

Spune-ne, te rog, diferă modul în care pregătești un antrenament pentru fete față de băieți?

Principiile antrenamentului în fotbal sunt aceleași, atât în cadrul fotbalului feminin cât și în cel masculin. Modul în care se face pregătirea la echipa națională este influențat de mai mulți factori, cum ar fi valoarea următorului adversar, numărul de zile de cantonament disponibile până la următoarea partidă, strategia tactică abordată de antrenor sau disponibilitatea lotului. Rolul meu este de a oferi suport echipei din punct de vedere fizic, de a mă asigura că jucătoarele primesc intensitatea necesară în antrenamente pentru a face față unui meci internațional.

Sunt jucătoare care te-au surprins în ceea ce privește pregătirea fizică?  Are fotbalul feminin o caracteristică aparte?

Da, pot spune că am rămas impresionat de parametrii fizici întâlniți în cazul unora dintre fotbalistele cu care lucrez. Am întâlnit jucătoare foarte rapide, care se apropie de parametrii de viteză întâlniți în fotbalul masculin, dar și jucătoare cu o capacitate de efort foarte bună. Consider că fetele sunt mult mai receptive si ordonate comparativ cu băieții, sunt deschise și încearcă să aplice foarte repede orice tip de informație cu conținut fizic sau tactic.

Cum ți se pare evoluția fotbalului feminin din România în ultimii ani?

Fotbalul feminin este într-o evoluție enormă în România și nu numai. Chiar dacă nu am o experiență foarte mare în fotbalul feminin, consider că de la an la an tot mai multe fete vor face pasul către acest sport la noi în țară. Și asta datorită faptului că au ocazia să vadă jucătoare valoroase la echipa națională, care cu siguranță sunt idoli pentru viitoarele generații.

Horațiu le-a transmis tricolorelor și un mic sfat pentru viitor: ”Să nu se mulțumească cu puțin, să muncească din greu și să fie ambițioase. Nimic în sport nu apare de pe o zi pe alta, totul este rezultatul muncii depuse de-a lungul anilor. Le doresc să aibă încredere în calitățile și în visurile lor pentru că au aptitudini care le recomandă în fotbalul de cel mai înalt nivel!”.

? 10:00

Ioana Bortan și Mia Ganea au acceptat provocarea FRF TV de a juca testul colegelor. Cine a trecut proba și cât de bine își cunosc cele două tricolore coechipierele aflați în video-ul de mai jos!

? 5 noiembrie

? 18:00

O zi plină, cu două antrenamente. Și încă nu s-a încheiat! Suntem obosite, dar pline de încredere pentru meciul de vineri! Avem nevoie de trei puncte în jocul cu Lituania și de voi în tribune, pentru a ne susține. Nu uitați, intrarea la meci este gratuită, în baza unui tichet cu valoare zero.

? 14:30

S-a anunțat lista jurnaliștilor acreditați la partida cu Lituania, de vineri! Detaliile despre conferința de presă și antrenamentul oficial pot fi citite AICI!

? 12:45

Așa cum am promis, am revenit cu imagini de la primul antrenament al zilei. După-amiază avem programată încă o ședință de pregătire.

? 10:45

Tricolorele au avut programată în această dimineață o acțiune cu presa, înainte de antrenament, iar voia bună este expresia care descrie cel mai bine atmosfera din cantonament. De la ora 11:00, avem programat primul antrenament al zilei. Revenim cu imagini la finalul acestuia ?!

? 4 noiembrie

? 17:30

În această seară, pe terenul doi de la Mogoșoaia, a avut loc prima ședință de pregătire a naționalei feminine. După câteva exerciții de încălzire, fetele au exersat fazele de finalizare și au disputat un joc-școală. Pe care l-a câștigat România ?!

? 12:00

Să trecem în revistă evoluțiile tricolorelor la echipele de club înainte de a se prezenta la lotul național. La această convocare, din cele 20 de fete chemate, 11 evoluează în campionatul intern și 9 în campionate din alte țări.

Camelia Ceasar – titulară în partida AS Roma – Sassuolo 2-1
Olivia Oprea – titulară + gol înscris în partida Levande UD 2 – CD Pozoalbense 1-4
Bianca Sandu – titulară + gol înscris în partida Diosgyori VTK  – Szent Mihaly KFT 3-0
Claudia Bistrian – titulară în partida partida Heniu Prundu Bârgăului- Fortuna Becicherecu Mic 0-3
Teodora Meluță – titulară în partida Luceafărul Filiași – ”U” Olimpia Cluj 0-8
Maria Ficzay – titulară în partida Luceafărul Filiași – ”U” Olimpia Cluj 0-8
Brigitta Goder – titulară în partida ETO FC Gyor – Ferencváros TC 0-7
Csilla Balasz – titulară în partida Diosgyori VTK  – Szent Mihaly KFT 3-0
Ștefania Vătafu -titulară în derby-ul lui Anderlecht cu Standard 2-1, din Superliga Belgiei
Ioana Bortan – titulară + poker înscris în partida Luceafărul Filiași – ”U” Olimpia Cluj 0-8
Andrea Herczeg – titulară în partida Diosgyori VTK  – Szent Mihaly KFT 3-0
Ana Vlădulescu – titulară + 2 pase de gol în partida în partida Fair Play București – Vasas Femina 1-6
Kinga Barabasi – titulară + gol înscris în partida Fair Play București – Vasas Femina 1-6
Andreea Voicu – titulară + dublă înscrisă în partida Luceafărul Filiași – ”U” Olimpia Cluj 0-8
Mihaela Ciolacu – titulară + gol înscris în partida Luceafărul Filiași – ”U” Olimpia Cluj 0-8
Laura Rus – titulară + pasă de gol în derby-ul lui Anderlecht cu Standard 2-1, din Superliga Belgiei
Florentina Olar – titulară + gol înscris în partida FC Nordjaellad – Thisted FC 3-5
Bianca Ienovan – titulară + gol înscris în partida Heniu Prundu Bârgăului- Fortuna Becicherecu Mic 0-3

Mia Ganea și Diana Grecu nu au evoluat în etapa premergătoare reunirii la lotul național!

? 10:45

Primele tricolorele au ajuns deja în cantonamentul de la Mogoșoaia. Începem pregătirea primului meci, cu Lituania, programat la bază vineri, de la ora 18:00!

Lotul României pentru jocurile cu Lituania și Elveția:

Portari: Camelia Ceasar (AS Roma), Mirela Pop-Ganea (”U” Olimpia Cluj)

Fundași: Olivia Oprea (CD Posoalbense), Bianca Sandu (Diosgyori VTK), Cosmina Dușa (Konak Beledyespor), Teodora Meluță  (”U” Olimpia Cluj), Maria Ficzay (”U” Olimpia Cluj), Brigitta Goder  (Gyor ETO), Diana Grecu (Heniu Prundu Bârgăului), Csilla Balasz (Diosgyori VTK), Claudia Bistrian (Fortuna Becicherecu Mic)

Mijlocași: Ștefania Vătafu (Anderlecht), Ioana Bortan  (”U” Olimpia Cluj), Andrea Herczeg (Szent Mihaly KFT), Ana Vlădulescu (Vasas Femina Odorheiu Secuiesc), Kinga Barabasi (Vasas Femina Odorheiu Secuiesc), Andreea Voicu (”U” Olimpia Cluj), Mihaela Ciolacu (”U” Olimpia Cluj)

Atacanți: Laura Rus (Anderlecht), Florentina Olar (FC Nordsjaelland), Bianca Ienovan (Fortuna Becicherecu Mic)

*Din cauza unei accidentări, Cosmina Dușa nu poate veni la această acțiune! Astfel, selecționerul Mirel Albon a apelat la Claudia Bistrian, fundașul de la Fortuna Becicherecu Mic.

România se mai află în grupă cu Elveția, Croația și Lituania. La turneul final din Anglia se califică direct câștigătoarele celor 9 grupe din preliminarii alături de cele mai bune trei locuri secunde. Alte șase ocupante ale poziției a doua în grupe vor disputa un play-off, tur-retur.