Vara acestui an a adus schimbări majore la vicecampioana României, care s-a despărțit de Adrian Ambrosie, președintele și antrenorul principal al echipei. Ambrosie, care era și selecționer al naționalei feminine U17 a României, a fost numit președinte al clubului Politehnica Iași, renunțând astfel la echipa la a cărei înființare și dezvoltare a contribuit din plin.

Noul președinte al clubului Navobi Iași a fost numit Cristian Ambrosie (foto), fratele lui Adrian, aflat și el în structurile grupării tot de la începuturi. Acesta a ocupat funcția de director sportiv.

„Vrem să le asigurăm fetelor condiții mult mai bune”

– Domnule Ambrosie, cum vă simțiți în noua funcție?
– Am avansat de la director sportiv la președinte! Adrian, prin noua funcție pe care o ocupă la Poli Iași, nu mai putea continua. El va rămâne însă pentru totdeauna cu sufletul alături de această echipă, pentru că Navobi e copilul lui, de destinele căruia s-a ocupat de la înființare, acum șase ani, până în această vară.

– Care sunt primele „bătăi de cap”?!
– Deocamdată suntem în căutarea de parteneri, care să ne ajute să continuăm munca la Navobi. Vrem să le asigurăm fetelor condiții mult mai bune decât până acum, și mă refer aici în primul rând la salarii și la prime. La Navobi au fost condiții bune, cazare, masă, dar e nevoie de ceva mai mult. Ne-am descurcat până acum cu aproximativ 30 la sută din bugetul de care aveam nevoie. Și, cu toate astea, fetele de la Navobi au făcut un sezon de excepție, locul doi în Superligă și finaliste ale Cupei României.

Navobi va avea antrenor nou în câteva zile

– Care e secretul acestei reușite?
– În primul rând unitatea echipei. Apoi entuziasmul, pasiunea cu care ele joacă fotbal, o dorință extraordinară de a face performanță. Între fete există o prietenie adevărată. Trebuie subliniat și aportul staff-ului tehnic, antrenori, preparator fizic, medic, toți voluntari, care s-au ocupat de fete în cel mai profesionist mod.

– Cine va fi noul antrenor al echipei?
– Deocamdată nu a fost numit un nou antrenor, dar în câteva zile vom lua o decizie în acest sens.

Au plecat două jucătoare

– Lotul a rămas același? Aduceți și alte jucătoare?
– Au plecat două jucătoare importante. Loredana Nica, cea mai bună marcatoare a echipei, s-a retras acasă, la Galați. Nu știm dacă va mai juca. Apoi Iulia Mera, care e din Cluj. A făcut primul an de facultate la Iași, dar a decis să se întoarcă la Cluj pentru a fi mai aproape de familie. Ne-ar trebui din start un atacant, care să o înlocuiască pe Loredana, și un fundaș, în locul Iuliei. Nu ne grăbim, mai ales că trebuie numit noul antrenor.

– Aveți două fete la prima reprezentativă.
– E o mare bucurie pentru noi. Elena Răducu a mai fost convocată și în primăvară, Nina Anca e însă pentru prima oară la lot.

„Vrem să egalăm performanțele din sezonul trecut”

– Care e obiectivul echipei Navobi în viitorul sezon?
– Cel puțin locul secund în Superligă și cel puțin finala Cupei României, adică să egalăm performanțele din sezonul trecut.

– Când se reunesc fetele?
– La sfârșitul acestei luni. Vrem să mergem într-un cantonament, undeva la munte, apoi să jucăm și câteva meciuri amicale. Anul trecut am fost la Prundu Bârgăului, unde condițiile sunt foarte bune. Am putea ajunge tot acolo.