Liceul Tehnologic Dumitru Dumitrescu din Buftea a găzduit, pe 28 și 29 februarie, sesiunea de training dedicată instructorilor care fac parte din proiectul ”Playmakers”.

La partea de training au fost prezenți reprezentanți din partea tuturor celor 34 de centre implicate în proiect, majoritatea profesori de sport. Aceștia sunt cei care se vor ocupa de sesiunile de lucru cu fetele, fiecare urmând a-și forma o echipă de 10 fete. Din partea fiecărei instituții au fost prezenți 3 traineri, deoarece, la recomandarea UEFA, din fiecare centru se pot înscrie 30 de fete.

Pe parcursul celor două zile de training au avut loc și sesiuni practice, unele desfășurate de cei doi traineri din partea Federației Române de Fotbal, Irina Mihuțescu, coordonator GROW FRF, și Irina Giurgiu, antrenoare la loturile naționale de junioare U16 și U17, altele susținute chiar de participanți.

Pe lângă distribuirea de informații legate de buna desfășurare a proiectului în fiecare centru, s-a discutat și despre crearea unui mediu sigur pentru copii (safeguarding), mai ales pentru că proiectul este îndreptat către fete mici, cu vârsta cuprinsă între 5 și 8 ani. De asemenea, s-a discutat despre rolul antrenorului și metodologia Playmakers, dar și despre cum ar trebui să gestioneze diferitele situații care ar putea apărea în timpul sesiunilor de lucru cu fetele.