În cantonamentul de la Ocna Șugatag se află în acest moment 30 de fete născute în 2003 și 2004. „Vor rămâne 18 fete, maximum 20, cu care vom porni la drum”, explică Irina Giurgiu (foto), antrenorul principal al naționalei feminine U15 a României, care continuă: „A fost un drum destul de lung, început în primăvară, cu patru selecții, câte două zile, la Iași, București, Timișoara și Cluj. Au urmat cele două tabere de la Costinești, unde au ajuns 60 de fete. În urma selecției au rămas cele 30 prezente acum aici, la Ocna Șugatag. Sunt fete talentate, cu o dorință incredibilă de a face fotbal. Multe nu au ieșit din satul lor, iar această experiență e unică. Taberele de la Costinești au reprezentat pentru multe fetițe prima ocazie de a avea marea! Sunt fericite și dornice să continue”.

Cele 30 de jucătoare prezente în cantonamentul de la Ocna Șugatag sunt împărțite în două grupe, de destinele cărora se ocupă antrenori tineri. Alexandra Vela și Călin Pistolea au în grijă 15 fete, de cealaltă jumătate ocupându-se Irina Giurgiu și Mihai Tătăranu. Fetele au și antrenor de portari, Cristian Amironesei!

Am convingerea că fetele din această generație vor forma o echipă puternică, bază a naționalei U17. Avem o arie de selecție mare, în acest moment având cantitate, dar avem nevoie în primul rând de calitate. La asta trebuie să lucrăm cel mai mult”, a mai spus Irina Giurgiu.

Naționala feminină U15 a României va juca două meciuri de pregătire în compania selecționatei similare a Republicii Moldova la sfârșitul lunii octombrie.