fotbal feminin - viitorulDupă etapa înscrierilor on-line, făcute pe site-ulwww.fotbalfeminin.ro, în județul Alba au fost înscrise un număr de 361 fete.Trebuie menționat faptul că, în 2013 – primul an al programului, sunt implicate doar 9 asociații județene de fotbal: Alba, Arad, Brașov, Cluj, Dâmbovița, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Teleorman și Municipiul București.

În topul numărului de fete înscrise on-line, județul Alba s-a clasat pe primul loc, urmat îndeaproape de județele Teleorman (cu 343 fete înscrise) și Maramureș (cu 298 fete înscrise). Numărul total al înscrierilor la nivel național (din cele 9 județe și din București) este de peste 1600 de fete.

Scopul programului de dezvoltare este de a încuraja fetele să participe și să practice fotbalul feminin – de a promova acest fenomen – iar în urma acțiunilor fotbalistice organizate de a descoperi și alte fete talentate, care poate ar dori să ajungă în sistemul legitimat, să practice fotbal profesionist și chiar să ajungem cu timpul la înființarea altor echipe afiliate, prinse într-un sistem competițional (județean sau național).

În urma etapei județene, vor fi create selecționate județene pe categorii de vârstă (pentru competițiile organizate la clasele V-VIII și IX-XII), selecționate care își vor disputa apoi etapa interjudețeană, urmând ca în etapa finală națională a programului, cele mai talentate fete să participe la tabere de pregătire, organizate în perioada de vară, alături de antrenori specializați de la loturile naționale.

Programul acțiunilor organizate de AJF Alba, este următorul:

ETAPA LOCALĂ:

  • sâmbătă, 18 mai – ora 10.00: Terenul sintetic de la Liceul ”Dorin Pavel” (Nr 3) dinAlba Iulia, pentru fetele înscrise din localitățile: Alba Iulia, Blaj și Teiuș:
  • duminică, 19 mai – ora 11.00: Terenul sintetic din Câmpeni, pentru fetele înscrise din zona Munților Apuseni;
  • marți, 21 mai – ora 15.00: Sala de Sport ”Lucian Blaga” din Ocna Mureș, pentru fetele înscrise din Ocna Mureș;
  • sâmbătă, 25 mai – ora 10.00: Terenul sintetic Fair-Play din Aiud (MICRO), pentru fetele înscrise din Aiud.

ETAPA FINALĂ JUDEȚEANĂ: joi, 30 mai – ora 16.00, la terenul sintetic Fair-Play din Aiud.
Sursa:
http://www.ajfalba.ro/ultimele-stiri/692-programul-de-dezvoltare-al-fotbalului-feminin-din-romania