Olimpia Cluj-Napoca a debutat în 2016 cu o victorie în primul meci din Superliga de fotbal feminin.

Partida a fost strânsă încă de la început, însă clujencele au și-au creat mai multe ocazii decât jucătoarele echipei gazde, antrenate de Adrian Ambrosie. Din nefericire, oboseala jucătoarelor acumulată după meciul dintre naționala României împotriva Spaniei, care a avut loc, vineri, la Mogoșoaia, și-a făcut simțită prezența și nu au reușit să finalizeze toate ocaziile de gol.

Totuși, echipa antrenată de Mirel Albon a deschis scorul în minutul 18 prin Havriștiuc care a reluat în poartă cu capul o minge centrată din corner, la care portarul gazdelor, Mirela Abalașei, în contactul cu o adversara, s-a accidentat destul de grav.

Gazdele nu au cedat și după șase minute au reușit egalarea, după o acțiune de contraatac, ieșeanca Deca concretizând faza cu un șut sub bara de la 16 metri, acesta fiind și unicul gol al echipei gazde.

Șase minute mai târziu, Ciolacu a readus echipa din Cluj-Napoca în avantaj cu un gol marcat din mijloc careului, la o minge bâlbâită de ieșence. Moldovencele au trecut pe lângă egalare în minutul 38, când Teodora Plăcintă a scăpat singură spre poarta apărată de Georgiana Dârle dar ieșeanca a încercat o pasă cu călcâiul la marginea careului mare, stingând posibilitatea de a marca.

Cu puțin timp înainte de pauza meciului, jucătoarea Andreea Voicu a șutat imparabil de la marginea careului în colțul lung, mărind diferența de pe tabela de marcaj la scorul de 1-3.

După pauză Ștefania Vătafu a fost singura jucătoare care a mai marcat, transformând un penalty în minutul 78 și stabilind scorul final de 1-4 în favoarea echipei Olimpia Cluj-Napoca.

În acest meci a debutat la prima echipă portarul Salamon Szidonia, după ce în iarna acestui an Mirela Ganea s-a retras din activitate iar pentru acest meci, Lavinia Boandă a fost indisponibilă din cauza unei probleme medicale.
„N-a fost un meci deosebit de spectaculos, primul joc oficial al sezonului. Majoritatea jucătoarelor au fost obosite după efortul depus vineri contra Spaniei și asta s-a văzut, nici terenul nu a fost de cea mai bună calitate și a influențat calitatea paselor, însă ne-am impus fără probleme, sunt trei puncte importante care ne mențin favoriți la titlu pentru că vom în play-off cu punctaj superior echipei din Târgu Mureș ceea ce va conta enorm.
Jucătoarele împrumutate au jucat mai mult la echipa Olimpia 2 și ideea a fost că noi ne dorim să joace în Superligă, să joace meci de meci, să aibă obiective, și sunt convins că unele dintre ele se vor în vară să joace în Champions League dacă noi ne îndeplinim obiectivele. La portar s-a simțit o oarecare reținere în jocul defensiv, o oarecare frică, este diferență mare de experiență. Pentru acest meci noi nu am pierdut-o doar pe Mia Ganea ci și pe Lavinia Boandă care are varicelă, deci au apărat doi portari foarte tineri, Dârle și Salamon, una de 17 ani și una de 16 ani, și cred că chiar dacă amândouă sunt talentate și două portărițe de viitor, cred că dacă ne dorim ca să facem rezultate în Champions League trebuie să ne gândim ca până în vară să ne găsim un portar de asemenea calibru”, a declarat Mirel Albon, antrenorul echipei Olimpia Cluj-Napoca.

Scor final 1-4 (1-3)
Marcatoare: Havriștiuc Lidia, Ciolacu Mihaela, Vătafu Ștefania, Voicu Andreea

Echipele de start:
Olimpia Cluj-Napoca: Dârle, Corduneanu, Meluță, Bortan, Giurgiu, Vătafu, Voicu, Bâtea, Ciolacu, Olar, Havriștiuc. Rezerve: Salamon, Popa, Lunca, Carp. Antrenor: Mirel Albon.

Navobi Iași: Abalașei, Gangal, Ambrosie, Mera, Bențoiu, Rognean, Deca, Răduc, Foia, Nica, Plăcintă. Rezerve: Barău, Scorțanu, Grigoraș, Ilaș, Proca, Ciubotariu. Antrenor: Adrian Ambrosie.