Baza „Sport Team” din cadrul Academiei de Științe Agricole din București a găzduit în acest week-end un interesant turneu de dezvoltare dedicat fetelor, turneu organizat de ACS Dream Team București.

Cinci echipe de fotbal au luat startul la categoria U15 (fetițe născute începând cu anul 2004), în timp ce la U13 (jucătoare născute începând cu anul 2006) au fost înscrise șase formații.

Invitată de onoare a turneului de dezvoltare a fost formația maghiară Pécsi Sportolda SE, care s-a impus la categoria U13. La junioare sub 15 ani a câștigat ACS Dream Team București.

„A fost un turneu extraordinar, la care ne bucurăm că au putut participa și prietenii noștri de la Pécsi Sportolda SE din Ungaria, cu care avem o colaborare foarte bună de câțiva ani. Scopul acestei acțiuni a fost atins! Nu am urmărit altceva decât să ne bucurăm cu toții, copii și oameni mari, de fotbal. De asemenea am dorit ca fiecare dintre noi să învețe câte ceva, să rămână cu ceva după acest turneu, de la joacă și până la organizarea turneului”, a declarat Călin Giurgiu, președintele echipei ACS Dream Team București.

Echipa Pécsi Sportolda SE este pregătită de un tehnician român, Augustin Bolboacă, a cărui fetiță, Karina Klaudia, evoluează la formația maghiară. Născută în anul 2006 în Ungaria, Karina Klaudia Bolboacă a ales să joace însă pentru națională României, fiind  convocată la un stagiu de pregătire la Costinești.

Articol de Adi Dobre