Prima semifinală a Campionatului Mondial din Canada 2015, SUA – Germania este și prima partidă care s-a disputat cu casa închisă.

Partida dintre SUA și Germania s-a disputat pe stadionul Olimpic din Montreal de la ora 19:00 (ora locală – miercuri ora 02:00 ora României) și a înregistrat un număr de 51176 de spectatori.

România a fost și ea reprezentată cu succes la această semifinală de arbitrele ce au oficiat această partidă, Albon Teodora (Cluj-Napoca) – foto și Iugulescu Petruța (Târgoviște).

2655046_big-lnd

Teodora Albon, în vârstă de 37 de ani, a fost cea mai tânără arbitră din România pe lista FIFA și a arbitrat, printre altele, finala UEFA Women’s Champions League din 2013 la fotbal feminin.

Teodora este arbitru internațional din 2003, este în top 10 mondial al celor mai bune arbitre și a avut cel mai bun arbitraj de la Campionatul Mondial de fotbal feminin din Canada, fapt răsplătit prin această performanță istorică, și anume oficierea unei semifinale din cadrul Campionatului Mondial în calitate de arbitru.

La scorul de 0-0, Teodora Albon a luat două decizii dificile în decursul a doar 6 minute prin acordarea celor două lovituri de pedeapsă; pentru Germania în minutul 63 care a fost însă ratat prin Celia Sasic și pentru SUA în minutul 69 care a marcat prin Carly Lloyd.

Carly Lloyd a fost desemnată jucătoarea meciului, ea fiind și cea care a inspirat SUA să se califice pentru a doua oară consecutiv în finala Campionatului Mondial și cea care marcat unul din goluri pentru SUA în minutul 69 din penalty.

2655012_full-lnd

Statele Unite își va afla adversara din finală astăzi, 01 iulie, după ce Japonia și Anglia vor diputa cea de-a doua semifinală, pe stadionul Commonwealth din Edmonton de la ora 19:00 (ora locală).

2654531_big-lnd