Echipa Olimpia Cluj-Napoca a câștigat primul meci din cadrul Play Off-ului Superligii de fotbal feminin după ce, duminică, 17 aprilie, au învins, scor 11-1 (6-1), ultima echipă calificată în această fază a competiției, Vasas Femina din Odorheiu Secuiesc.

Pe o vreme mai mult decât frumoasă, echipele Olimpia și Vasas Femina s-au întâlnit în prima etapă din Play Off-ul Superligii de fotbal feminin.

Echipa oaspete nu a rezistat decât 11 minute atacului făcut de olimpicele care erau dornice de o victorie, mai ales că acest meci vine înaintea derby-ului, pe teren propriu, cu formația ASA Târgu Mureș. Primul gol înscris a fost de fapt un autogol marcat de jucătoarea din Odorheiu Secuiesc, Krall Timea. Trei minute mai târziu golghetera de anul trecut, Lunca Alexandra, a descătușat seria de goluri. Imediat după repunerea mingii în joc, Bâtea Mara a înscris și a un gol, în minutul 15).

Unicul gol marcat în contul echipei Vasas Femina a venit în minutul 17, atunci când Papp Szidónia a transformat o lovitură de la 11 metri după un fault în careu.

O accidentare care părea destul de gravă a însemnat încheierea meciului pentru căpitanul echipei din Odorhei, Balázs Csilla, în minutul 27, aceasta fiind înlocuită imediat de Markon Kristina.

După acest moment cele două echipe s-au tatonat timp de aproape 15 minute, o nouă serie de goluri fiind deschisă pe finalul reprizei secunde de către Havriștiuc Lidia, în minutul 41, când a înscris, așa cum este obișnuită, un gol cu capul în poarta apărată de Kajtar Linda. Două minute mai târziu un gol superb marcat de către Bâtea Mara de la circa 20 de metri direct în vinclul porții echipei oaspete au făcut ca toți cei prezenți să se ridice în picioare și să aplaude execuția excepțională. Ultimul gol din prima repriza a venit de la Giurgiu Adina, în minutul 45, stabilind scorul la pauză de 6-1.

Două schimbări în tabăra Olimpiei au fost efectuate la pauza meciului, antrenorul Mirel Albon preferând să continue în a doua repriză cu Corduneanu Andreea în locul jucătoarei Havriștiuc Lidia și cu Tărășilă Beatrice în locul Voicu Andreea.

În repriza secundă a mingea a fost aproape în totalitate în posesia echipei gazde, olimpicele având foarte multe ocazii neconcretizate până în minutul 60 atunci când Bâtea Mara reușea un hattrick, marcând și în minutul 62 în poarta apărată de Kajtar Linda. Lunca Alexandra și-a trecut și ea pe tabela de marcaj cel de al doilea gol, în minutul 67.

Proaspăt intrată pe teren, în minutul 62, în locul Marei Bâtea, Popa Loredana, una dintre candidatele la capitolul de golgheterul anului la echipa de pe malul Someșului, a reușit să marcheze în poarta odorheienelor, în minutul 75, ducând scorul la 10-1. Ultimul gol al meciului a fost marcat, tot pentru Olimpia Cluj-Napoca, de către Vătafu Ștefania, în minutul 83, scorul rămânând până la finalul meciului de 11-1.

Acest meci a fost un succes pentru echipa de pe malul Someșului, dat fiind faptul că în următoarea etapă, duminică, 24 aprilie, de la ora 11:00, pe terenul de la Baza Sportivă „Ardealul” din Cluj-Napoca, olimpicele vor întâlni veșnicele contracandidate la titlul, jucătoarele echipei ASA Târgu Mureș. După meciul de duminică, clujencele se vor deplasa la Odorheiu Secuiesc acolo unde vor întâlni, în cadrul semifinalelor Cupei României, formația Real Craiova, marți, 26 aprilie, de la ora 14:00.

În celălalt meci din Play Off-ul Superligii, ASA Târgu Mureș a câștigat, cu scorul de 2-0, pe teren propriu, în fața formației Navobi Iași.

Rezultatele din Play Out-ul Superligii:
Real Craiova – Heniu Prundu Bârgăului 3-1 (2-0)
Fair Play București – Independența Baia Mare 2-2 (2-0)

Olimpia Cluj-Napoca – Vasas Femina Odorheiu Secuiesc 11-1 (6-1) – Superligă – Play Off – Etapa 1

Echipele de start:
Olimpia Cluj-Napoca: 1. Boandă Lavinia, 3. Meluța Teodora, 22. Olar Corina, 5. Havriștiuc Lidia (Corduneanu Andreea 46′), 6. Giurgiu Adina (Ciobanu Carmen 64′), 4. Bortan Ioana (cpt.) (Carp Cristina 74′), 10. Voicu Andreea (Tărășilă Beatrice 46′), 8. Vătafu Ștefania, 9. Ciolacu Mihaela, 11. Bâtea Mara (Popa Loredana 62′), 14. Lunca Alexandra. Antrenor: Albon Mirel.

Vasas Femina Odorheiu Secuiesc: 1. Kajtar Linda, 4. Krall Timea, 5. Peter Kata, 7. Vasile Alexandra, 8. Papp Szidónia (Barbu Andrea 62′), 10. Caldare Simona, 11. Bartalis Barbara, 14. Gereb Erika (Dezso Orsolya 64′), 15. Balázs Csilla (cpt.) (Markon Kristina 27′), 17. Biro Eniko, 9. Berkeczi Emoke. Delegat: Laszlo Bela.

Marcatoare: Krall Timea (11′) (autogol), Lunca Alexandra (14′, 67′), Bâtea Mara (15′, 43′, 60′, 62′), Havriștiuc Lidia (41′), Giurgiu Adina (45′), Popa Loredana (75′), Vătafu Ștefania (83′) / Papp Szidónia (17′) (penalty)

Arbitru: Lunca Dragoș; Asistenți: Antal Csaba, Nasc Iosif