După poratrul Jillian McVicker și atacantul Hannah Leinert, aduse în vară la Cluj, clubul Olimpia a bătut palma și cu Emily Richardson.

În vârstă de 22 de ani, Emily Richardson evoluează pe postul de fundaș central. „După ce a absolvit liceul din Elizabethtown, Emily Richardson a ales să urmeze cursurile Universității Evansville și să joace la echipa de fotbal feminin a acesteia. În același timp a jucat și în Women’s Premier Soccer League la Knoxville Force în 2015 și la Orlando Kicks în 2016. În ambii ani a fost aleasă în echipa sezonului. În ultimele luni s-a antrenat cu echipa Chicago Red Stars din National Women’s Soccer League”, scrie site-ul oficial al campioanei României.

Emily Richardson a și debutat la Olimpia Cluj, duminică, în meciul din deplasare cu Real Craiova, câștigat de ardelence cu 1-0. Emily Richardson a evoluat din primul minut al jocului.

„Odată cu venirea la Olimpia Cluj îmi îndeplinesc visul de a juca la nivel profesionist, mai ales de a juca în Champions League. Abia aștept să ajung în România, să încep să mă antrenez și să joc alături de colegele mele. Din câte mi-au zis Jillian și Hannah, Clujul este un oraș superb și sunt nerăbdătoare să îl descopăr”, a spus Emily Richardson, pentru site-ul oficial al echipei Olimpia Cluj.

„În condițiile actuale aveam neapărat nevoie de un fundaș, le-am pierdut și pe Lidia Havriștiuc și pe Maria Gorea, două jucătoare cu experiență, de echipa națională, deci aveam nevoie de un asemenea profil care poate juca atât fundaș central, cât și lateral. Sper ca valoarea și experiența acumulată într-un campionat puternic ca cel al Statelor Unite să ajute echipa în următoarea etapă de Champions League, când întâlnim un adversar puternic. De asemenea, sper ca echipa noastră să o ajute pe Emily să intre în circuitul european și să ajungă o jucătoare cunoscută la nivel cât se poate de mare. Îmi pun mari speranțe că vine cu o mentalitate profesionistă și sper să facem lucruri deosebite împreună”, a declarat, tot pentru site-ul oficial al grupării ardelene, directorul tehnic Mirel Albon.