Echipa feminină de fotbal Olimpia Cluj a făcut ieri un pas important în lupta pentru un nou titlu de campioană a României! Formația pregătită de Mirel Albon a tranșat în favoarea sa derby-ul campionatului cu ASA Târgu Mureș, scor 3-1 (1-1), partidă contând pentru etapa a doua a play-off-ului Superligii Naționale.

Înaintea jocului, cele două formații erau separate de doar un punct! Cu patru lungimi în fața rivalelor de la Târgu Mureș, clujencele sunt foarte aproape de titlul cu numărul 6! Consecutiv!

Partida dintre Olimpia și ASA, desfășurată pe terenul Bazei Sportive “Ardealul” din Cluj-Napoca, a stat sub semnul echilibrului doar în prima repriză, încheiată la egalitate, 1-1. Gazdele au deschis scorul prin Andreea Voicu, minutul 25, dar ASA a egalat prin Biljana Bradici. După pauză, Mirel Albon a aruncat-o în luptă pe Mara Bâtea, care a înscris de două ori, închizând tabela la 3-1 pentru Olimpia.

“Nu cred că doar schimbarea a făcut diferența. Sigur că Mara Bâtea a adus un plus deosebit de viteză și de ritm, însă eu cred că fetele au înțeles mult mai bine jocul. În prima repriză am intrat în jocul lor, într-adevăr a fost echilibrat însă tot noi am avut inițiativa, tot noi am avut posesia, am avut și încă câteva ocazii. Nu este ușor pentru aceste fete să joace și la națională și la echipa de club. După un meci cu Franța nu e ușor să te concentrezi și în campionatul intern. Dacă am fi într-un campionat ca în Germania sau în Franța cu ritmul ăsta te-ai obișnui. Eu zic că totuși s-a văzut o diferență de valoare, o diferență de pregătire, o diferență de stil. Am văzut și greșeli și minusuri, pe care sperăm ca până la retur, pe 8 mai, dar mai ales până în august când va debuta Champions League să le corectăm și să ne prezentăm la un nivel și mai bun”, a declarat Mirel Albon.

"E scorul corect”, a declarat Ioana Bortan, căpitanul echipei Olimpia. “Am făcut greșeala ca la început să intrăm în jocul lor. Ne-am revenit însă și ne-am impus ritmul. E o victorie meritată, în urma căreia suntem, cred, în proporție de 99 la sută campioane!”, a încheiat Bortan.

“O victorie meritată. Adversarele s-au ținut tare, dar s-a văzut diferența de pregătire. La pauză, la vestiar, domnul Albon ne-a scuturat puțin! După pauză am fost altă echipă”, a spus și Ștefania Vătafu, mijlocașul echipei Olimpia.

Antrenorul echipei ASA Târgu Mureș, Carol Secheș, a declarat pentru site-ul oficial al clubului Olimpia Cluj: “Atât putem, am dat totul, asta este potențialul maxim pe care-l putem în momentul de față. Nu este o înfrângere, este o victorie pentru noi. Calculele sunt pentru matematicieni, fotbalul este pentru spectatori. Din păcate sunt puțini spectatori cărora le place fotbalul feminin în România și asta îmi dă de gândit pentru viitor dacă merită să investești, dacă merită să te sacrifici sau merită să o lași baltă”

Superliga – Play Off – Etapa a 2-a
Olimpia Cluj-Napoca – ASA Târgu Mureș 3-1 (1-1)
Au marcat: A. Voicu, Bâtea (2) / Bradici
Olimpia Cluj-Napoca: 1. Boandă Lavinia (Dârle Georgiana 89′), 3. Meluță Teodora (Bâtea Mara 46′), 2. Corduneanu Andreea, 22. Olar Corina, 6. Giurgiu Adina, 4. Bortan Ioana (cpt.), 10. Voicu Andreea (Carp Cristina 79′), 8. Vătafu Ștefania, 5. Havriștiuc Lidia, 9. Ciolacu Mihaela (Popa Loredana 86′), 14. Lunca Alexnadra (Tărășilă Beatrice 70′).
Rezerve: 31. Dârle Georgiana, 7. Popa Loredana, 15. Ciobanu Carmen. Antrenor: Mirel Albon

ASA Târgu Mureș: 12. Părăluță Andreea (cpt.), 9. Roca Alice, 6. Gorea Ana-Maria (Denes Dorottya 66′), 14. Goder Brigitta, 20. Jahn Klaudia, 99. Boroș Alina (Tămaș Crina 83′), 13. Barabasi Kinga, 5. Sarosi Csilla (Kopacsi Barbara 72′), 4. Sandu Bianca, 8. Boroș Mădălina (Rus Orsolya 79′), 10. Bradic Biljana (Meleacă Lucia 51′).
Rezerve: 17. Kopacsi Barbara, 11. Meleacă Lucia, 7. Denes Dorottya, 15. Tămaș Crina, 3. Rus Orsolya. Antrenor: Secheș Carol

Arbitru: Codrea Cristian (Baia Mare); Asistenți: Lucaci Cristian Nicolae (Baia Mare), Despa Radu (Baia Mare). Observator: Pantea Cornel (Oradea)

ADI DOBRE