Apoi a început reconstrucția echipei. De fapt, după cum declară antrenorul echipei CSȘ Târgoviște, în tot acest interval au fost mai multe încercări de a reconstrui echipa. Ultimul proiect a demarat în 2014, iar rezultatul a venit într-o zi de marți, 29 mai 2018, la Sfântu Gheorghe, acolo unde CSȘ a reușit să cucerească primul său trofeu, Cupa României, după 3-0 în finala cu Heniu Prundu Bârgăului.

„După eliminarea Olimpiei toate echipele sperau la trofeu”

Ce înseamnă acest trofeu pentru CSȘ Târgoviște?
– Ceva extraordinar! E primul trofeu cucerit cu echipa de senioare a clubului nostru. Așa ceva nu s-a mai întâmplat. Am intrat în istoria orașului Târgoviște. Noi suntem un Club Școlar, așa cum o spune și numele. Cele mai multe dintre fete sunt copile, crescute aici. Unele sunt la liceu, altele au terminat și sunt la facultate, avem și absolvente. Această Cupă a României înseamnă mult pentru noi.

Când ați început să sperați la Cupă?
– Noi am avut ca obiectiv prezența în semifinalele Cupei României, performanță reușită și anul trecut. Am sperat însă la cucerirea trofeului odată cu eliminarea Olimpiei Cluj. În acel moment, cele patru semifinaliste, echipele rămase în cursă, au sperat. Toate. Și Piroș Security Arad, adversara nostră din semifinale, spera, nu a ascuns asta, deși e echipă din Liga a II-a.

„Am decis împreună să luăm totul de la zero”

Și a venit finala de la Sfântu Gheorghe!
– Înaintea finalei le-am spus fetelor: „Nu vreau să vă văd plângând”. Culmea e că tot le-am văzut plângând, dar lacrimile au fost de bucurie! Câștigarea Cupei e ceva extraordinar. În acest moment doar aceste fete contează, pentru că e munca lor. Au făcut sacrificii enorme ca să ajungă aici.

Când a început drumul spre această performanță?
– În urmă cu cinci ani, atunci când în funcția de director al CSȘ a fost numit Cătălin Tănase, am decis împreună să luăm totul de la zero. În primul an am făcut un punct în tot campionatul. Apoi am început să progresăm, să dăm jucătoare la loturile naționale, am promovat în Liga I. Veneau fete din toată țara și își exprimau dorința de a juca la noi, fete care schimbaseră multe echipe. Le-am refuzat și am decis să mergem pe mâna copilelor noastre.

Cota lor a crescut mult după această finală!
– Deja sună telefoanele! Mihaela Merlan, cea care a fost declarată și jucătoarea finalei, are deja patru oferte doar din țară. La ultimele meciuri a fost urmărită din tribună de câțiva impresari din Turcia. Noi însă am vrea să o angajăm, după absolvire, la o școală din oraș, cu carte de muncă. Apoi să își dea și masteratul. E ușor să crezi în fel de fel de promisiuni, care ulterior se dovedesc a fi doar promisiuni.

Care e secretul reușitei?
– Muncă! Fetele au muncit enorm pentru a ajunge aici. Cu programul de la liceu, combinat cu cel de la echipă. Apoi dorința de a se evidenția. Fetele știau că la această finală se va uita foarte multă lume și că e un moment bun pentru a ieși la rampă. Să vă spun ceva! Înaintea finalei nu am vrut să ies în față și să spun că de fapt noi suntem favoriți! I-am lăsat pe adversari să se laude cu asta. Am luat declarațiile adversarilor și le-am lipit pe perete în vestiar, încercând să le mobilizez pe fete. E adevărat, Heniu are, la prima vedere, un lot mai valoros, dar nu are omogenitatea noastră.

Diana Rădoi și Dănuța Istrate, două jucătoare de viitor

A fost vreun moment greu în finala de la Sfântu Gheorghe?
– Atunci când s-a accidentat Florentina Ionescu. Am suferit puțin, după care ne-am revenit. La pauză le-am desenat fetelor un dreptunghi și le-am explicat că dacă reușim să apărăm acest perimetru, să îl închidem, era vorba de defensivă, atunci nu vom pierde. Au venit cele două goluri, marcate repede, încrederea fetelor a crescut enorm și totul s-a îndreptat spre un deznodământ fericit.

Ce a pățit Florentina?
– Probleme la ligamentele genunchiului stâng. Din fericire nu sunt probleme grave. Are deja piciorul în gips, pentru două săptămâni. Urmează recuperare și, apoi, în pâine!

Ce va urma?
– Această performanță ne obligă pentru sezonul viitor și nu va fi deloc ușor. Sper însă să ne putem continua munca. O muncă la care a contribuit și profesorul Gheorghe Marinescu, cel mai vechi și cel mai experimentat antrenor din fotbalul feminin românesc. La semifinală și la finală am avut în lot două fete născute în 2004! Este vorba despre Diana Rădoi și Dănuța Istrate. Nu aveau drept de joc, fiind prea mici, dar le-am adus pentru atmosferă, pentru că sunt două jucătoare talentate, de care se va auzi foarte curând.