Reprezentativa de junioare Under 15 a României a terminat la egalitate, 1-1, cu echipa națională similară a Slovaciei într-un meci amical disputat marți, în baza sportivă din comuna clujeană Jucu. Oaspetele au deschis scorul, prin Kristina Kollarova, în minutul 5, însă tricolorele au evitat înfrângerea grație golului marcat de Roxana Mirea, în minutul 66.

Irina Codrea, antrenoarea gazdelor, a trimis în teren următoarele jucătoare: Barbara SANDOR – Anita KIS (67, Kincso SZEKELY), Brigitta SZASZ BENCZE, Krisztina BENO (73, Adelina RUSU), Larisa GRIGORE, Roberta DIMULESCU (55, Raluca DRAGOȘ), Rita MITRI (78, Maria BIZSI), Bianca BORCEAN (41, Antonia ROTILĂ), Roxana MIREA, Edvina CIONTOȘ (41, Noemi VINCZE), Adela IOSIF.

Irina Codrea: ”Avem jucătoare de perspectivă”

Antrenoarea tricolorelor consideră că meciul a fost echilibrat. ”Am primit gol repede, în minutul 5. Fetele au intrat mai greu în joc, au fost emoționate și au încercat să joace simplu, nu au avut curaj să construiască. Repriza secundă a fost mai bună, fetele au început să paseze și să respecte sarcinile de joc”, a declarat Irina Codrea pentru frf.ro. Aceasta a adăugat: ”Avem un lot cu jucătoare de perspectivă. Fetele sunt foarte receptive și învață foarte repede”.

Cele două formații se vor întâlni la Jucu și joi, de la ora 11:00, într-un alt test de pregătire. Reprezentativa tricoloră alcătuită din jucătoare născute începând cu 1 ianuarie 2002 este neînvinsă în partidele internaționale: a repurtat un succes și a remizat de două ori. România va bifa primele meciuri oficiale în cea de-a doua jumătate a anului 2018, atunci când vor începe preliminariile ediției din 2019 a Campionatului European pentru junioare Under 17.