Naționala feminină de fotbal Under 18 a României se pregătește pentru participarea la turneul de dezvoltare organizat de UEFA în stațiunea Albena, din Bulgaria, turneu la care echipa pregătită de Florin Bugar va debuta contra Slovaciei pe 17 mai.

Fetele lui Florin Bugar sunt cantonate de câteva zile la Buftea, plecarea spre Albena fiind programată peste patru zile.

Bugar are la dispoziție jucătoare pe care le-a mai avut la loturile naționale de junioare, dar și câteva noutăți, printre care Isabelle Mihail, născută în Canada, ai cărei părinți au părăsit România în anii ’80. Jucătoare la Kitchener Spirit, Isabelle Mihail l-a impresionat deja pe Florin Bugar la antrenamente!

„O văzusem până acum doar pe câteva DVD-uri. Joacă atacant, dar poate evolua și ca mijlocaș. Mi-a plăcut foarte mult ceea ce a arătat la antrenamente”, a spus Florin Bugar.

Iată programul naționalei Under 18 la Albena:
17 mai: România – Slovacia, ora 11:00
18 mai: România – Moldova, ora 16:30
20 mai: Românie – Bulgaria, ora 10:30

„E un turneu care prinde foarte bine atât fetelor, cât și, nouă, antrenorilor. Astfel de meciuri internaționale le crește valoarea jucătoarelor, experiența competițională. Vreau să văd în ce stadiu ne aflăm, ce potențial au jucătoarele, atât cele pe care le cunosc deja, cât și cele noi”, a declarat Bugar.

Daniel Gherasim, unul dintre secunzii lui Florin Bugar la această acțiune, responsabil cu pregătirea portarilor loturilor naționale de junioare, subliniază și el importanța turneului organizat de UEFA la Albena: „Am fost și acum câteva săptămâni, tot în Bulgaria și tot la un turneu organizat de UEFA. Sunt meciuri tari. Luna viitoare vom găzdui chiar noi, la Buftea și la Mogoșoaia, un turneu de dezvoltare. Sunt ocazii excelente pentru a verifica potențialul fetelor, drumul pe care ne aflăm”.

Iată lotul României pentru turneul UEFA din Bulgaria:

Portari: Georgiana Dârle (Olimpia Cluj), Kinga Drăguș (Ladies Târgu Mureș)

Fundași: Carmen Ciobanu (Olimpia Cluj), Kata Peter (Vasas Femina), Raluca Pteanc (Independența Baia Mare), Teodora Meluță (Olimpia Cluj), Barbara Bartalis (Vasas Femina), Erika Gered (Vasas Femina), Loredana Stoica (Fair Play București)

Mijlocași: Timea Krall (Vasas Femina), Valentina Văman (Heniu Prundu Bârgăului), Denisa Blidar (CFR Timișoara), Maria Neacșu (CSS Târgoviște), Denisa Lovenberger (Heniu Prundu Bârgăului), Alexandra Sfiea (Târgoviște), Isabelle Mihail (Kitchener Spirit), Oana Negrea (Olimpia Cluj)

Atacanți: Loredana Popa (Olimpia Cluj), Alexandra Buftea (Independența Baia Mare), Lorena Alice Cociuba (FC Ineu)