”Tricolorele” au disputat azi, la Soci, ultimul meci din faza grupelor. Fetele noastre au remizat cu reprezentativa Japoniei și a încheiat grupa A cu un total de 4 puncte, obținând calificarea în semifinalele competiției.

Antrenorul Florin Bugar a folosit următoarea echipă:

Kajtar – Boroș (68 Ciobanu), Desmerean, Meluță, Gered – Țărășilă – cpt., Grecu (78 Petre) – Carp, Ciolacu, Indrei – L. Popa

Sâmbătă, în primul joc la Kuban Spring, România a câștigat cu 4-3 în fața Iranului, datorită golurilor reușite de Loredana Popa (3) și Mihaela Ciolacu. În al doilea meci, disputat duminică, ”tricolorele” au pierdut în fața Rusiei cu 0-1.

În semifinalele competiției, România va întâlni Coreea de Nord, formație care a câștigat grupa B, obținând maximum de puncte. Cealaltă seminifinală este Rusia – Sibir. Ambele meciuri se vor disputa joi, 17 martie.

Selecționata României pregătește prima fază a calificărilor pentru EURO 2017, ce se desfășoară în perioada 15-20 septembrie 2016. ”Tricolorele” se află într-o grupă alături de Norvegia, Polonia (gazda meciurilor) și Armenia. Câștigătoarea grupei plus 10 din cele 11 ocupante ale locurilor secunde se vor califica la Turul de Elită, ultima rundă înaintea turneului final.