Liga de Junioare U15 a debutat sezonul acesta pe 3 octombrie cu 38 de echipe la start, împărțite în 8 serii a câte 4, respectiv 5 echipe.

Printre aceste formații se regăsește și SCM Dunărea Giurgiu, care în urma celor patru etape disputate până acum, se poziționează pe locul 2 în clasamentul Seriei 8, la un punct în spatele liderului Universitatea Craiova. Formația din Giurgiu se luptă pentru calificarea în prima grupă, care le va asigura prezența fetelor în rândul celor mai bune echipe de junioare din țară și, totodată, le va permite să se dueleze pentru calificarea la turneul final al Ligii de Junioare U15.

Am stat de vorbă cu antrenorul echipei U15 a clubului, Nicolae Puiu, care a acceptat invitația FRF de ne povesti puțin despre evoluțiile din acest sezon, cum este îmbrățisat fotbalul feminin în Giurgiu și cum au reușit să le mențină pe fete alături de echipă în toată această perioadă.

  1. Domnule antrenor, ne puteți spune cum a decurs noul sezon al ligii de junioare U15?

Am avut un start dificil acest sezon, dar am reușit să ne mobilizăm. Din cauza condițiilor actuale, am fost nevoiți să ținem antrenamentele în intervale orare diferite în așa fel încât să evităm aglomerarea sălilor, dar faptul că fetele și-au dorit să vină la antrenamente a ajutat la continuitatea pregătirii.

  1. Ce părere aveți despre noul format al ligii de junioare U15 în care primele clasate se vor califica într-o liga a elitelor începând cu sezonul viitor ? Credeți că acest format va ajuta la dezvoltarea competitivității la nivel de junioare.

Acest format mi se pare excelent.  În felul acesta se vor selecta cele mai bune jucătoare, iar competiția va fi la un nivel mai înalt. Îmi doresc să avem mai multe meciuri, dat fiind faptul că motivația fetelor vine în  momentul în care își pot seta obiective și simt febra competițiilor.

  1. Cât de dezvoltat este fotbalul feminin juvenil în județul Giurgiu?

Județul Giurgiu ca populație este micuț, dar din multe puncte de vedere este în plină dezvoltare. Eu am început cu fotbalul masculin în anii ’90 și am reușit să promovăm în Liga 1, iar după 30 de ani, dintr-o glumă, m-am îndreptat către fotbalul feminin și iată că am reușit să găsesc jucătoare cu calități extraordinare din punct de vedere tehnic, poate chiar la același nivel cu cel al bărbaților.

  1. Care sunt atuurile femeilor într-un sport considerat al bărbaților?

Sunt foarte  muncitoare și receptive, între ele și bărbați nu este o diferență așa de mare. Fetele sunt tehnice și pot spune că la preluări se descurca excelent. Cred că ar putea să joace de la egal la egal cu băieții.

  1. Cum ați reușit să le motivați pe fete să rămână în fotbal dupa aceasta perioadă în care nu au fost disputate meciuri?

Principalul efort a fost să convingem părinții că antrenamentele se vor desfășura în maximă siguranță și astfel am reusit să ne strângem în formație completă, iar faptul că am putut să mă mulez în funcție de programul lor, a ajutat. Cred că este vorba și de o motivație intrinsecă a lor, unele dintre ele sunt foarte conectate la acest fenomen.

  1. Care sunt obiectivele pe care vi le-ați propus ?
    Prin perseverență și muncă sper să facem saltul spre lotul național. Asta este obiectivul principal.