Formația din liga secundă, Vulpițele Galbene Roman, a avut o primă parte a sezonului plină de satisfacții, care i-a oferit motivația și încrederea să joace din ce în ce mai bine. Tinerele jucătoare se regăsesc în primele 3 locuri ale clasamentului Ligii 2 Feminin, seria 1.

Forma bună din prima parte a sezonului continuă și în 2022, vulpițele impunându-se cu 8-0 în primul meci oficial din 2022, disputat împotriva echipei AFC Măgura Bacău.

Antrenorul ne-a povestit într-un interviu marca FRF cum a decurs evoluția echipei în acest sezon și care sunt obiectivele pentru anul 2022. Acesta afirmă cu bucurie că au avut parte de cea mai mare performanță sportivă din istoria clubului.

Domnule antrenor, cum puteți descrie prestația echipei din sezonul 2021-2022?
Prestația echipei însumează 18 puncte obținute în tur (15 câștigate în teren și 3 la masa verde), iar raportându-ne la nivelul celorlalte echipe, acestea reprezintă maximum de puncte pe care îl putea obține. În seria noastră sunt 3 echipe foarte bune (Iași, Ciuc și Constanța). Noi am reușit performanța de a ne ține aproape de acest pluton. Cine va promova în Liga 1 Feminin din această serie, va avea evoluții apreciate și acolo.

Ați fost în careul de ași al echipelor calificate în Cupa României, ce stă în spatele acestei performanțe și ce obiective aveți în Cupa României în acest an?
Am fost în careul de ași și cu siguranță este cea mai mare performanță sportivă din istoria clubului. Trebuie să recunoaștem că am avut și un traseu accesibil. În fazele preliminarii am jucat cu echipe din eșalonul secund, iar în sferturi am întalnit-o pe Carmen București, care din fericire pentru noi nu era, la acel  moment, în cea mai bună formă sportivă (mai multe sportive accidentate). În felul acesta, am reușit să ajungem în semifinală unde am întalnit-o pe Heniu (vicecampioană), care în întâlnirea directă ne-a arătat care este diferența dintre Liga 1 și Liga 2. A fost un meci în care, din păcate, noi nu ne-am ridicat la nivelul adversarului.

Anul acesta nu ne punem mari speranțe în această competiție, ne vom canaliza energia mai mult pe campionat, dând astfel șanse și jucătoarelor care joacă mai puțin în campionat să aibă parte de minute de joc în cupă.

Cum este situația în acest moment la nivel de junioare?
Avem echipe în Liga 2 și U17. La U17 nu avem un lot foarte valoros, cu individualități, dar fetele se străduiesc să joace cât mai bine. Jucătoarea cea mai reprezentativă a lotului este Diana Mosanu, care este și componentă a echipei naționale U17 a României.

La nivel de junioare U17 sunteti în fruntea clasamentului, iar pe 13 martie este programat primul meci din 2022. Ce obiective aveți la această categorie de vârstă?
Obiectivul principal al echipei noaste U17 este acela de a crește și promova jucătoare pentru echipa mare.

Puteți să ne vorbiti de un moment dificil prin care a trecut echipa în acest sezon?
Când vorbim de momentele dificile ne rezumăm cu precădere la cele legate de situația financiară. Dorim să facem cât mai multe lucruri, dar când nu ai suport financiar, e foarte greu. Performanțele sportive și dezvoltarea unui club sunt direct proporționale cu nivelul resurselor financiare.

Ați efectuat transferuri în această fereastră competițională?
În perioada precompetițională am reușit să facem un singur transfer. Și anume Mădălina Apoputoaiei, care a venit de la CSM Pașcani. Din păcate, am pierdut două jucatoare de bază, Elena Jaleru și Valentina Vaman, care au plecat în străinătate, dar nu să joace fotbal ci pentru a lucra.

Care sunt obiectivele setate în acest sezon?
Obiectivul nostru pentru acest sezon rămâne finalizarea campionatului în primele trei echipe.

Cum este privit fotbalul feminin în Roman?
Fotbalul feminin, în Roman, este apreciat. Este adevărat că ne dorim să fim mai vizibili, să fim mai aproape de părinți și de eventualele tinere pe care să le integrăm în activitățile noastre sportive. Avem o carte de vizita frumoasă, dar ne dorim mult mai mult.