Simona Năstase a debutat în primul eșalon fotbalistic weekend-ul trecut, în partida dintre Politehnica Timișoara și Universitatea Galați, din etapa 9. Cu o evoluție nu foarte solidă în acest sezon, formația gălățeană a mizat pe promovarea tinerelor în prima ligă.

Printre acestea se află și Simona Năstase, care la doar 15 ani și-a făcut intrarea pe prima scena a fotbalului feminin românesc. Tânăra jucătoare a acceptat să ne povestească într-un interviu cum a depășit emoțiile debutului din partida cu Politehnica Timișoara, care sunt jucătorii care o inspiră și cât de puternică este conexiunea sa cu fotbalul.

Ai debutat în Liga 1 la doar 15 ani, povestește-mi cum ai decis să practici acest sport?
Am fost mereu pasionată de fotbal și îndreptată spre sporturi pe care ,în general, le practicau băieții. Am petrecut mult timp cu ei ca să pot juca. După ceva timp, am insistat să joc într-o echipă de băieți care nu credeam că mă va accepta, dar încercarea a fost cu succes. Am jucat alături de ei 4 ani și de curând m-am alăturat echipei Universitatea Galați.

La ce vârsta ai început să joci fotbal?
De când mă știu am jucat fotbal. Îmi aduc aminte de mine mereu cu mingea în mână. Iar fotbal organizat, într-o echipă, acum 4 ani.

Ce reprezintă fotbalul pentru tine? Dar școala?
Fotbalul este o pasiune pentru mine. Chiar și în timpul liber mă axez pe activități care au legătură cu fotbalul, jocuri video sau antrenamente individuale. De asemenea, îmi fac timp și pentru școală și acord atenție învățăturii. Îmi doresc să îmi păstrez conduita școlară și să am un nivel intelectual bun.

Care sunt obiectivele tale pentru următorii 2 ani ?
Cel mai important în următoarea perioadă este să joc cât mai bine, cât mai tehnic și să am rezultate la fel de bune și la școală.

Care crezi că sunt calitățile care te reprezintă ca jucătoare?
Una dintre ele poate fi rapiditatea. Cred că viteza este cea care mă ajută să trec de jucătoare.

”Odihna este un factor important pentru zilele de meci”

Ai putea să îmi povestești cum te pregătești pentru meciuri?
Cu o seară înainte de meci îmi pregătesc geanta cu ghetele, jambiere și toate lucrurile de care am nevoie pe teren. Acord atenție programului de somn și încerc să am cât mai multe ore de odihnă. În ziua meciului încerc să fiu cât mai relaxată si concentrată la joc.

Care sunt jucătorii pe care îi urmărești în social media?
Neymar, Mbappe și Ibrahimovic sunt preferații mei.

Cum te simți în zilele de meci? Ai emoții puternice atunci cand joci?
Am un sentiment de frică la începutul meciurilor, dar după câteva minute de joc reușesc să-l controlez și să îmi intru în ritm. Până acum nu am avut atât de multe meciuri, sper ca pe parcurs să mă obișnuiesc și să depășesc aceste praguri emoționale.

 Te gândești să îți faci o carieră din fotbal ?
Da. Este un lucru la care mă gândesc în fiecare zi și sper să se îndeplinească.

Care este cel mai mare vis al tău ?
Cel mai mare vis este să ajung o sportivă cât mai bună, poate chiar să antrenez la un moment dat.