Sursa foto: Andreea Kinces

În Liga 2 Feminin s-au jucat duminică meciuri din Seriile 2 și 3. În Seria 3 s-a ajuns deja în etapa a cincea, echipele învingătoare ale rundei fiind ACS ASU Politehnica Timișoara și ACS United Bihor.

ACS ASU Politehnica Timișoara și-a trecut în cont prima victorie a sezonului, scor 2-0, în deplasare, cu Atletic Club Onix. Prima repriză a meciului a fost una fără goluri, deși echipa oaspete a avut numeroase ocazii de a marca.

Introdusă pe teren chiar la începutul părții secunde, Elena Obrad a deschis scorul pentru ASU Politehnica Timișoara la zece minute după reluarea jocului. Gazdele și-au creat la rândul lor câteva ocazii, însă până la urmă cele care au marcat au fost tot timișorencele. Echipa condusă de Alex Szabo și-a majorat avantajul pe tabelă chiar pe final de meci, grație unui gol înscris de Ramona Novotni.

“A fost un meci destul de greu. Ne-am făcut singuri meciul greu pentru că la început am ratat destul de multe ocazii și spre sfârșitul primei reprize fetele au devenit ușor frustrate. La începutul reprizei a doua, am făcut o schimbare și am dus în atac o jucătoare cu experiență, pe Elena Obrad, care a și reușit să marcheze la aproximativ zece minute după intrarea pe teren.

Apoi, fetele s-au relaxat puțin și au venit câteva ocazii și din partea echipei adverse. Apărarea s-a comportat foarte bine și am reușit să nu luăm gol, iar spre sfârșitul meciului, în minutul 88, am marcat și al doilea gol”, a declarat Alex Szabo, antrenorul echipei ACS ASU Politehnica Timișoara, pentru FRF.

Sursa foto: Andrada Rusu

Aflată pe locul 4 în clasament, cu patru puncte în trei meciuri jucate, ASU Politehnica Timișoara va juca în etapa viitoare, pe 18 aprilie, cu Măgura 2012 Bacău, formație care a înregistrat până acum o victorie și trei înfrângeri.

Pentru ASU Politehnica Timișoara, obiectivul pentru acest sezon este o clasare în primele trei locuri din clasament. “Echipa noastră crește de la meci la meci. În comparație cu primele meciuri amicale pe care le-am jucat, echipa se află într-o creștere de formă. Sperăm să facem o figură frumoasă în meciul cu Bacău de duminică”, a precizat Alex Szabo.

La rândul său, Lorela Ardelean, căpitanul echipei ASU Politehnica Timișoara, a povestit cum a văzut din teren meciul cu Atletic Club Onix. “Din punctul meu de vedere, meciul de la Râmnicul Sărac a fost dominat de echipa noastră încă de la început. Totuși, atacul nu a reușit să fructifice ocaziile de pe parcursul primei reprize, probabil din cauza emoțiilor, iar astfel s-a produs o mică demoralizare.

În repriza a doua, însă, au avut loc niște schimbări în teren și primul gol a apărut relativ rapid. Este adevărat că și gazdele și-au creat cateva ocazii în momentele noastre de relaxare, dar apărarea noastră le-a ținut piept cu succes. Pe finalul confruntării a apărut și așteptatul gol doi”, a explicat Lorela Ardelean, pentru FRF.

Lorela Ardelean (în mijloc); Sursa foto: Alexandra Dăniloaia

Pentru Lorela Ardelean (22 de ani), ASU Politehnica Timișoara este singura formație la care a evoluat până acum, ea fiind de altfel una dintre cele mai vechi jucătoare ale echipei. A început să joace fotbal încă de la 10 ani cu verișorii și prietenii din localitatea bunicilor. “Nu m-a îndrumat nimeni în mod special către acest sport, ba chiar familia mea nu a fost de acord cu el. Din acest motiv n-am evoluat pentru alte echipe, dar am făcut câteva antrenamente la Juniorul Satu Mare în 2013 și la CFR Timișoara în primăvara lui 2018”, a precizat Lorela Ardelean.

Lorela Ardelean, mijlocaș la închidere în echipa ASU Politehnica Timișoara, a vorbit, de asemenea, despre atmosfera din cadrul echipei și despre principalul obiectiv al sezonului. “Atmosfera de la echipă este în general caldă și prietenoasă. Din punct de vedere fotbalistic, fiind un colectiv relativ nou, nu suntem încă un grup foarte bine sudat și asta se vede pe teren în unele momente. Totuși, de la săptămână la săptămână se vede o creștere atât în jocul nostru individual, cât și în cel de echipă.

Așadar, pot să spun că avem un început de sezon destul de bun pentru o echipă care anul acesta a debutat în Liga 2 și care nu a jucat două din cele cinci etape de până acum. Evident că ne dorim mai mult decât un sezon “bunicel”, obiectivul nostru fiind deocamdată de a termina faza grupelor pe una din primele doua poziții”.

Rezultate:

Seria 2 – Etapa 8
Olimpic Star Cluj – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc 0-1
Atletic Drobeta – Ladies Târgu Mureș 1-5

Seria 3 – Etapa 5
Măgura 2012 Bacău – ACS United Bihor 1-6
Atletic Club Onix 2010 – ACS ASU Politehnica Timișoara 0-2

Programul etapei următoare:

Seria 1 – Etapa 9

Ora 11:00
Vulpițele Galbene Roman – CSS Târgoviște

Ora 13:30
Vasas Femina Odorhei (2) – Navobi Iași

Seria 2 – Etapa 9

Ora 13:00
Ladies Târgu Mureș – Olimpic Star Cluj
AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – Universitatea Olimpia Cluj (2)

Seria 3 – Etapa 6

Ora 11:00
ACS ASU Politehnica Timișoara – Măgura 2012 Bacău
CSM Târgu Mureș – Atletic Club Onix 2010

Ora 13:00
Dream Team București – Luceafărul Filiași

ACS Colțea Brașov se menține pe primul loc în Seria 1 din Liga 3

În Liga 3 Feminin s-au disputat la finalul săptămânii trecute două meciuri din Seria 1. Zimbrul Tulcea s-a impus la limită pe terenul celor de la CSM Pașcani, scor 1-0, iar ACS Colțea 1920 Brașov a câștigat cu 6-1 confruntarea de pe teren propriu cu SCM Dunărea 2020 Giurgiu.

ACS Colțea Brașov s-a impus în fața giurgiuvencelor grație golurilor marcate de Alexandra Marcu (3), Roberta Blaj (2) și Daria Chivari (1). În urma succesului obținut, ACS Colțea Brașov se menține pe primul loc în clasament, cu 10 puncte. Echipa antrenată de Rodica Petrișor este invincibilă până în acest moment, în patru meciuri înregistrând trei victorii și un rezultat de egalitate.

Sursa foto: Andreea Elena Rogoz

“A fost un meci cu o echipă tânără și dinamică, mai ales în flancuri, unde am văzut niște jucătoare mai experimentate. Condițiile terenului în momentul desfășurării meciului au fost ideale pentru un joc de fotbal, ceea ce s-a văzut și prin evoluția jucătoarelor, prin plăcerea lor de a juca fotbal. Ne bucurăm pentru victorie, sper să nu mai intervină nicio accidentare”, a comentat Rodica Petrișor, pentru FRF.

ACS Colțea Brașov se pregătește pentru etapa a cincea, urmând să joace în deplasare cu Zimbrul Tulcea, formație aflată pe locul al treilea, la egalitate de puncte (9) cu ACS Activ Slobozia, ocupanta poziției secunde.

“Următoarea etapă va fi la Tulcea, unde sperăm să avem o prestație bună și un joc ofensiv. Ne dorim foarte mult ca toate jucătoarele să fie bine din punct de vedere fizic. Din informațiile mele, Zimbrul Tulcea este o echipă la fel de ofensivă, cu un atacant cu experiență.

Noi avem o echipă formată din jucătoare tinere, majoritatea sunt născute în 2005. Am și o jucătoare de 2007, care a împlinit 14 ani chiar în ianuarie, de aceea am putut să o folosesc. Capătă experiență de la meci la meci și în viitorul apropiat sper să se maturizeze și ele și să înțeleagă că fotbalul nu ține cont de fizic”, a precizat Rodica Petrișor, antrenoarea formației brașovene.

Alexandra Marcu (17 ani), una dintre cele mai bune marcatoare ale echipei Colțea Brașov, și-a trecut în cont trei goluri în meciul cu Dunărea Giurgiu. Tot în acest sezon, atacantul brașovencelor a înscris un gol în partida cu ACS Activ Slobozia din prima etapă a campionatului și a reușit un hat-trick în meciul cu CSM Pașcani din prima fază a Cupei României, câștigat cu 8-0 de echipa sa.

Alexandra Marcu se află la început de drum în fotbal, dar are visuri mărețe. A debutat în fotbal în urmă cu trei ani, la Fair Play București, club la care a evoluat timp de un an. A ajuns apoi la Colțea Brașov, echipă alături de care speră să reușească promovarea în Liga 2 Feminin.

Tânăra fotbalistă a vorbit, pentru FRF, despre planurile sale pe termen lung în fotbal: “Aș vrea să ajung cât mai departe cu fotbalul. Este o pasiune pentru mine, muncesc zi de zi pentru a deveni o jucătoare mai bună. Îmi doresc ca pe viitor să joc la o echipă din străinătate și să îmbrac tricoul echipei naționale a României, dar rămân concentrată pe ceea ce am de făcut la Colțea Brașov”.

Alexandra Marcu; Sursa foto: Andreea Elena Rogoz

Blaj Roberta (17 ani) a marcat primele două goluri ale echipei sale în meciul cu Dunărea Giurgiu. A fost a doua dublă pentru mijlocașul central al formației brașovene în actuala ediție a campionatului, după cea din meciul cu FCM Târgoviște din runda a doua.

“A fost un meci bun, un meci în care noi a trebuit să arătăm de ce suntem în stare și am arătat asta. Îmi doresc să avansăm în Liga 2 și sper că vom reuși. Pe termen lung, mi-aș dori să ajung la un nivel cât mai înalt în fotbal, dar știu că e nevoie de foarte multă muncă”, a declarat Roberta Blaj, pentru FRF.

Roberta Blaj a vorbit despre responsabilitatea pe care o are pe teren, ea fiind căpitanul echipei brașovene. “E foarte bine, dar și foarte greu în același timp. Ești mai responsabil decât toate jucătoarele, trebuie să le îndrumi tot timpul. Nu ai cum să fii căpitan și să nu îți înveți colegele, să le ajuți la greu, să le motivezi. Trebuie să le încurajezi indiferent de situație, trebuie să fii acolo pentru ele, la fel și ele pentru mine. Trebuie să ne ajutăm reciproc”, a spus jucătoarea în vârstă de 17 ani.

Roberta Blaj; Sursa foto: Andreea Elena Rogoz

Roberta Blaj a moștenit dragostea pentru fotbal din familie, tatăl său fiind la rândul său jucător profesionist. “Părinții mei au fost ambii sportivi și am avut de ales între fotbal și schi biatlon. Eu am ales fotbalul, a devenit și o pasiune, iar tata, văzând că mă îndrept spre fotbal, m-a îndrumat tot timpul. Am fost pe terenul de fotbal de când am început să merg. Am jucat la început la echipe locale, cu băieții. Prima mea echipă a fost FC Bența, acolo am ajuns în 2012”.

Roberta Blaj este deja cu gândul la etapa următoare din campionat, cu Zimbrul Tulcea. “Vreau să câștigăm, merg acolo cu o atitudine de învingătoare. Sper să fie un meci frumos”.

Echipa ACS Colțea Brașov; Sursa foto: Andreea Elena Rogoz

Ciprian Jurubescu, președintele clubului Colțea Brașov, a vorbit despre evoluția echipei de fotbal feminin, remarcând efortul jucătoarelor și dorința de a avea rezultate cât mai bune.

„Ne bucurăm să continuăm istoria fotbalului feminin la Brașov, prin CS Colțea. Brașovul este un oraș cu multe performanțe în fotbalul feminin. În ultima vreme, am reușit să o atragem alături de noi și pe doamna Lucia Cormoș Ghioc, o emblemă a fotbalului feminin românesc.

Din păcate, interesul pentru fotbalul feminin este încă unul scăzut, dar cred că asta se datorează și vremurilor pe care le trăim. Suntem un club privat, ne autofinanțăm, fetele sunt minunate, ele au avut un proces de formare corect. Au început la junioare, acum suntem în al doilea an la senioare, nu am sărit etape cu ele. Vreau să le felicit și să le mulțumesc pentru eforturile pe care le fac!”, a declarat Ciprian Jurubescu.

Totodată, Ciprian Jurubescu a menționat care sunt planurile de viitor în ceea ce privește secțiunea de fotbal feminin din cadrul clubului.

„Pe viitor, ne propunem să continuăm proiectul început, deoarece am dezvoltat între timp trei grupe de junioare. Vrem să dezvoltăm secția de fotbal feminin, nu avem un obiectiv impus în acest sezon. Faptul că am luat pas cu pas ne-a adus în fruntea clasamentului, unde sper să rămânem până la final. Dacă vom rămâne până la final, atunci ne vom face strategia în funcție de ce se va întâmpla. De asemenea, faptul că în Cupa României am depășit deja două tururi este o performanță”, a punctat președintele clubului Colțea Brașov.

Rezultatele etapei 4:

Seria 1

CSM Pașcani – Zimbrul Tulcea 0-1
ACS Colțea 1920 Brașov – SCM Dunărea 2020 Giurgiu 6-1

Programul etapei 5:

Seria 1

13 aprilie
FCM Târgoviște
– CSM Pașcani 5-1

18 aprilie

Ora 12:00
SCM Dunărea 2020 Giurgiu – ACS Activ Slobozia

Ora 13:00
Zimbrul Tulcea – ACS Colțea 1920 Brașov

Seria 2

Ora 11:00
ACS Fotbal Feminin Baia Mare – Atletic Olimpia Gherla
ACS Viitorul Arad – Sporting Craiova

Ora 14:00
ACS Academia de Fotbal și Tenis Măgura – Juventus Timișoara