Ziua de 25 iunie 2017 va rămâne pentru totdeauna o bornă de referință în istoria futsalului feminin din România. 25 iunie 2017 este data primei victorii internaționale pentru o reprezentativă feminină tricoloră!

Naționala feminină de futsal U17 a României e cea care a intrat în istorie, după succesul categoric, 7-1 (2-0), în fața selecționatei similare a Kazahstanului!
Prezentă la turneul de dezvoltare organizat de UEFA la Campobasso, în Italia, naționala U17 a României s-a descurcat minunat.
Deși a pierdut primele două partide, cu Rusia și Italia, trupa pregătită de Endre Kacso a lăsat o impresie excelentă, succesul în fața Kazahstanului venind ca o confirmare a prestațiilor foarte bune din aceste jocuri.

„Trebuia să vină și prima victorie, mai ales după prestațiile foarte bune din meciurile cu Rusia și Italia. Sunt mândru de aceste fete, care au muncit foarte mult în lunile premergătoare acestui turneu, primul din viața lor și al futsalului feminin din România”, a declarat Endre Kacso, antrenorul echipei.

„Felicitări fetelor, care au făcut un turneu foarte bun. E o victorie importantă pentru futsalul românesc, mai ales că e un început de drum”, a spus și Valeriu Ioniță, team-managerul echipei.

Înființată în această primăvară, reprezentativa U17 a României va participa la toamnă în calificările pentru următoarea ediție a Jocurilor Olimpice pentru tineret, competiție care va fi găzduită anul viitor de Argentina.

Iată rezultatele reprezentativei U17 a României la turneul de dezvoltare de la Campobasso:
22 Iunie: România – Rusia 5-6
Pentru România au marcat Mădălina Boroș (trei goluri), Oana Negrea și Melinda Nagy. Fetele noastre au ratat în ultima secundă o lovitură de la 10 metri și, totodată, șansa unui egal meritat.
23 Iunie: Italia – România 5-3 (4-2)
Au marcat pentru echipa noastră Melinda Nagy, Raluca Borodi și Mădălina Boroș. În repriza secundă, România a ratat două lovituri de la 10 metri.
25 Iunie: România – Kazahstan 7-1 (2-0)
Au marcat pentru echipa noastră Melinda Nagy (patru goluri), Mădălina Boroș, Oana Negrea și Ana Vlădulescu.

Lotul României care a făcut deplasarea în Italia:
Szidonia Salamon (Olimpia Cluj), Roxana Rotaru (Real Craiova) – portari
Raluca Borodi, Oana Negrea, Daniela Mateș, Melinda Nagy (Olimpia Cluj), Andreea Diță Otilia Durlă (Universitatea Alexandria), Cosmina Roșu (Armonia Dolhești), Ana Vlădulescu (Real Craiova), Mădălina Marinescu (Vasas Odorheiu Secuiesc), Mădălina Boroș (ASA Tg. Mureș)