“Jucătoarele noastre au o bună disponibilitate la efort în aceste prime dificile zile de pregătire”, a spus antrenorul Florin Bugar, de la cârma alb-vişiniilor, situate pe podiumul Superligii feminine după 10 etape de toamnă, podium pe care încheiau şi ediţia precedentă, dar admiţând că CFR Timişoara va întâmpina din nou o problemă în a găsi sparring-partners pentru jocurile de verificare.

“Suntem izolaţi în această parte de ţară, e o mai veche problemă a noastră. Cea mai apropiată echipă e Real Craiova, pe care o întâlnim tocmai la reînceperea campionatului”, a explicat Bugar, care, pe lângă cele 3 noi achiziţii, încearcă şi aducerea unui portar.

CFR Timişoara a reînceput antrenamentele luni, cu pregătiri zilnice de la ora 16, pe terenul principal al bazei sportive din spatele Gării de Nord, iar din lot fac de-acum parte şi Hertzeg Andy, un mijlocaş central de la Târgu Mureş, Alexandra Despa, sosită de la Braşov, un fundaş central-dreapta, precum şi studenta din Ţara Bascilor, cu evoluţii la Alaves ca mijlocaş stânga, dar şi fundaş central-stânga, Ozaeta Ainhize Sagardui. La plecări, Andreea Lauruc, aflată la CFR sub formă de împurumut de la UTA, şi care a ales destinaţia Prundu Bârgăului.

Sâmbătă va fi ceva mai clar dacă CFR va putea efectua un stagiu de pregătire centralizată la Moneasa, în funcţie de posibilitatea jucătoarelor de a primi liber de la locurile de muncă, majoritatea practicând fotbalul adiţional la o activitate de bază, la serviciu. Ca o alternativă, se va încerca un stagiu pe plan local, în regim de două antrenamente pe zi, cu masă şi cazare din partea clubului.

Revenind la jocurile amicale, echipa feminină va ajunge cel mai degrabă să-şi măsoare forţele cu formaţii de juniori din cadrul clubului, urmând ca pe 9 martie, odată cu meciul de pe teren propriu cu Real Craiova, să demareze restul programului din retur, constând în 4 etape, la încheierea căruia pe la Gara Mare vor trece şi vicecampioanele din Târgu Mureş, aflate momentan în imediata apropiere a podiumului.

CFR va mai juca la Iaşi, în miez de martie, şi la Brazi, pe 13 aprilie, după o pauză competiţională internă dată de jocurile selecţionatelor naţionale, ale căror rezultate pot influenţa printr-un impact determinant numărul de reprezentante al Superligii feminine în Champions League 2014-2015, nefiind exclusă varianta cu primele două clasate în competiţia continentală intercluburi numărul 1. Aspect vizavi de care Bugar a sesizat că “luptăm pentru locul 2, de pe care oricum am ajunge într-o cupă europeană, să vedem în care…” Olimpia U.T. Cluj, multipla campioană a României, este din nou favorită certă la titlu, lupta pentru locul secund dându-se între ceferiste, Real Craiova şi AFCM Târgu Mureş.

 

 

sursa sporttim.ro